Η Μαρία είναι μια καταπληκτική συγγραφέας & αυτό φαίνεται από τα βιβλία της.

Όπως μου έγραψε & η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη που μου παραχώρησε γράφει για να εξωτερικέψει τα συναισθήματά της.

Μου μίλησε για το βιβλίο της,τις σχέσεις,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

  1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για τη συγγραφή βιβλίων;

“Γενικά είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είμαι σύζυγος, μαμά, αδελφή, κόρη, θεία, φίλη… Βασικά, έχω πάρει όλους τους τίτλους εκτός απ’ αυτόν της γιαγιάς. Η αγάπη μου για τη συγγραφή προέκυψε από την ανάγκη μου να εξωτερικέψω τα συναισθήματα μου.”

  1. Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το βιβλίο μου είναι κοινωνικό όπως και τα προηγούμενα που έχω γράψει. Η Ελισσώ είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια ιστορία-μαρτυρία από επιζώντες ξεριζωμένους Έλληνες από τη Γεωργία -μέρος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- όπου είχαν καταφύγει οι Έλληνες του Πόντου. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, δεν εστιάζω στα ιστορικά γεγονότα, αλλά στη ψυχογράφηση των ηρώων και τη διαχείριση των έντονων συναισθημάτων τους. Η τοιχογραφία του μυθιστορήματος συντίθεται από τη ζωή των βασικών προσώπων, αλλά και από τη θεματική ουσιωδών προβλημάτων όπως ο αλκοολισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η αρπαγή ενός παιδιού, και η κακοποίηση σε όλες τις εκφάνσεις της. Η Ελισσώ που είναι και το κύριο πρόσωπο της ιστορίας είναι ένα κορίτσι που από μικρή ηλικία ζει την απόρριψη και στη συνέχεια την εγκατάλειψη σε όλες τις μορφές της.”

  1. Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Πράγματι είναι δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις. Γενικά πρέπει πρώτα να τα πηγαίνουμε καλά με τον εαυτό μας και ύστερα με τους άλλους. Άμα δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα μας, πώς θα ανακαλύψουμε τον εσωτερικό κόσμο του άλλου; Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι θέλουμε και να μην περιμένουμε από τον άλλον να μαντέψει. Εν κατακλείδι τείνω να πιστεύω ότι φταίει πρώτα ο εαυτός μας και ύστερα οι άλλοι.”

  1. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν. Να μην επαναπαύονται. Είναι το μέλλον αυτού του τόπου.” 

  1. Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Η Ελισσώ τους άκουσε, πήρε τον αδελφό της αγκαλιά και κλειδώθηκε μαζί του στο δωμάτιό της. Έβαλε τα χεράκια της μπροστά στα αυτιά του και του τα έκλεισε. Να μην ακούσει. Να μη φοβηθεί. Ας τα άκουγε όλα αυτή, φτάνει να προστάτευε όσο μπορούσε τον μικρό της αδελφό. Του ψιθύριζε λόγια αγάπης, του σιγοτραγουδούσε και προσπαθούσε να τον κάνει να ξεχνιέται, μέχρι να σταματήσει το κακό. Μα αργούσε. Πόσο πολύ αργούσε. Έκανε την καρδούλα της να χτυπά δυνατά από τον φόβο. Άκουγε τη μάνα της να φωνάζει, άκουγε χτυπήματα, πράγματα να σπάζουν. Άκουγε κι εκείνον που έβριζε. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν, το μόνο που ήξερε, ήταν ότι δεν έπρεπε να βγούνε από το δωμάτιο. Έπρεπε να μείνουν εκεί, κλεισμένοι μέχρι να σταματήσουν οι θόρυβοι, μέχρι να φύγει εκείνος. Ύστερα, θα έλεγε στον αδελφό της ότι πάει να φέρει μπισκότα και θα έτρεχε να βοηθήσει τη μάνα της. Πάντα αυτό γινόταν. Ποτέ δεν τόλμησε να κατέβει πριν σταματήσει το κακό. Φοβόταν, φοβόταν πολύ, μα πιότερο ήξερε πως δεν έπρεπε να εμφανιστεί πριν τελειώσουν όλα. Ποτέ δεν τόλμησε να μιλήσει για όλα αυτά που συνέβαιναν μέσα στο σπίτι, ποτέ και σε κανέναν. Την όρκιζε η μάνα της. 

«Τσιμουδιά, αλλιώς θα μας πάρει και θα μας σηκώσει», έτσι της έλεγε κι η Ελισσώ υπάκουε. Δεν ήξερε τι σήμαινε αυτό, ήξερε μόνο ότι αν μιλούσε θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε και αυτό έμοιαζε να είναι πολύ άσχημο πράγμα. Πιο άσχημο κι απ’ αυτό που ήδη περνούσαν. Γι αυτό έκλεινε το στόμα της και τσιμουδιά δεν έβγαζε. Δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα, κι όταν τύχαινε και τη ρωτούσε η γιαγιά πώς ήταν τα πράγματα στο σπίτι, έλεγε πάντα καλά κι ανασήκωνε αδιάφορα τους ώμους της. Μόνο η κούκλα της η Ραλού ήξερε, σ’ αυτήν όλα τα έλεγε.”

  1. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Μου αρέσουν πολλά τραγούδια δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο…

Αγαπημένη φράση: Ευλογημένα ας είναι τα εμπόδια, αφού μέσω αυτών αναπτυσσόμαστε”

  1. Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Έχω πολλά στο μυαλό μου, ήδη γράφω το επόμενο βιβλίο”

  1. Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στον λογαριασμό μου στο facebook, στο e-mail μου ή και στο instagram. Σας παραθέτω τα links:

mariapettag@hotmail.com

https://www.facebook.com/maria.petta.92?ref=bookmarks

https://www.instagram.com/maria.petta.92/

  1. Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Ευχή μου είναι να έχουμε πρώτα απ’ όλα υγεία, όσο για το Ex’s Ghost εύχομαι όμορφες δημιουργίες και αστείρευτη έμπνευση. Τίνα μου σ’ ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική.”