Με την Χρύσα έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αν θυμάμαι καλά σε 3 τεύχη του Φοιτητικού περιοδικού. Ήταν μια από τις καλύτερες συνεργάτιδες-αφεντικά που είχα γνωρίσει και μου έκανε εντύπωση το πως κατάφερνε να έχει μια ενωμένη ομάδα και να την συντονίζει σε κάθε τεύχος.

Μου παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη και μου μίλησε για το περιοδικό,την οικονομική κρίση,αλλά και τις σχέσεις.

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η δημιουργία του Φοιτητικού περιοδικού;

“To Φοιτητικό Περιοδικό ξεκίνησε από δύο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ τότε, ΟΠΑ τώρα, που το είδαν σαν ευκαιρία για να εκφράζονται οι φοιτητές. Εγώ ήμουν από τους πρώτους αρθογράφους από το 3ο κιόλας τεύχος.

Στην αρχή το περιοδικό διανεμόταν μόνο στην ΑΣΟΕΕ και από το 2007 άρχισε να πηγαίνει σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αττικής. Σιγά- σιγά οι αρθρογράφοι άρχισαν να πληθαίνουν και εκείνη την περίοδο μετά από μια σύσκεψη επιλέχθηκα ως αρχισυντάκτρια του περιοδικού. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, μετά από 11 χρόνια, με πάνω από 100 φοιτητές συντάκτες, με πλούσια αρθρογραφία, πολλές συνεντεύξεις αλλά και δικές μας φωτογραφήσεις σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και σε άλλα γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας.”

2.Με τι θέματα καταπιάνεται το περιοδικό και ποια είναι η ομάδα του;

“Το περιοδικό καταπιάνεται με μεγάλη ποικιλία θεμάτων τα οποία δεν είναι πολιτικοποιημένα. Άλλωστε πώς θα κάναμε το Chill Out για να χαλαρώνουν οι φοιτητές διαβάζοντάς μας, αν ασχολούμασταν με τα πολιτικά J. Έχουμε θέματα επικαιρότητας που αφορούν τους φοιτητές, γενικά αλλά και πιο σοβαρά θέματα που αφορούν τους νέους 18 έως 24 ετών και φυσικά θέματα για σχέσεις τα οποία αφορούν όλο τον κόσμο.”

3.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους;

“Μιας και όπως είπα και πιο πάνω, το περιοδικό έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας, κάναμε ένα ειδικό αφιέρωμα για όλα αυτά τα παιδιά που πέρασαν αυτά τα 10 χρόνια από το περιοδικό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα άρθρα έχω διαβάσει από φοιτητική πένα, πραγματικά άπειρα. Οπότε, ήρθα σε επαφή ξανά με όλα αυτά τα παιδιά και χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί πλέον λόγω της αναγνωρισιμότητας του περιοδικού, αλλά και το μεγάλο κοινό στο Facebook που μας ακολουθεί πιστά, το να έχει περάσει κάποιος από τα φύλλα μας αποτελεί προσόν για το βιογραφικό του, στην μετέπειτα καριέρα του. Και αυτό μου το έχουν πει πολλοί συντάκτες μου και είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά που μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο.”

4.Οι φοιτητές καθώς διαβάζουν το περιοδικό τι θα θέλατε να προσκομίζουν από αυτό;

“Το περιοδικό μας έγινε με σκοπό οι φοιτητές να καταλάβουν πως… είναι ωραίο να είσαι φοιτητής! Είναι η καλύτερη και πιο διασκεδαστική περίοδος της ζωής σου. Μέσα σε αυτά τα 4 ή 5 χρόνια μπορείς να ζήσεις, όσα δεν θα ζήσεις όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου. Οπότε αυτό είναι που θέλω να προσκομίζουν όλοι όσοι διαβάζουν το περιοδικό. Την ευκαιρία και την προτροπή για κάτι διαφορετικό, για μία εμπειρία, για κάτι που θα γίνει ανάμνηση και ύστερα ιστορία.”

5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση;

“Αγαπημένη φράση θα σου πω το «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» και η δική μου ιστορία μου το έχει αποδείξει. Γιατί εγώ μαθηματικός τελείωσα, αλλά τελικά έπρεπε να βρεθώ μια στιγμή σε ένα δωμάτιο σύσκεψης για να βρεθώ εδώ σήμερα! Οπότε ναι, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο αρκεί να μπορείς να τον συνειδητοποιήσεις τελικά. Αγαπημένο τραγούδι θα σου πω το “Wicked game” από τον Chris Isaak. Παλιό, αλλά όταν το ακούω πάντα θα πω , να αυτό είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, οπότε δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο.”

6.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες.Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Έχει χαθεί η βαρύτητα της απόφασης και όλα είναι πιο αναλώσιμα. Δηλαδή όταν πλέον τα ζευγάρια χωρίζουν τόσο εύκολα και την επόμενη είναι με άλλους, καταλαβαίνεις τι βαρύτητα είχε η απόφαση αυτοί οι άνθρωποι να είναι μαζί. Επίσης πλέον οι «πειρασμοί» είναι τόσοι πολλοί με τα social και τις διάφορες εφαρμογές που έχει χαθεί ο έλεγχος. Τόσες επιλογές που ο κόσμος μπερδεύεται και δεν μπορεί να καταλάβει τι αξίζει και τι όχι.”

7.Ποια τα σχέδια για το περιοδικό στο μέλλον;

“Το μέλλον του περιοδικού είναι οι φοιτητές. Και όσο οι φοιτητές επιλέγουν να εκφράζονται μέσω αυτού, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε το βήμα για αυτή τους την έκφραση!”

8.Πού μπορεί να σας βρει κανείς και να σας διαβάσει;

“Μπορεί να μας βρει σε όλα τα Πανεπιστήμια της Αττικής στα χαρακτηριστικά πορτοκαλί stand αλλά και σε φοιτητικά στέκια κοντά στις σχολές, όπως και στις εστίες και σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αν κάποιος δεν προλάβει να πάρει τεύχος, γιατί η αλήθεια είναι πως εξαντλείται γρήγορα όσες φορές και αν γεμίσουμε τα stand, μπορεί να μας βρειonline στο www.chill-out.gr αλλά και στο Facebook του περιοδικού https://www.facebook.com/chilloutmagazine/”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Ευχή για ακόμα περισσότερη δημιουργική γραφή. Να φτάσει εκεί που το έχεις φανταστεί και ακόμα περισσότερο ώστε να σε εκπλήξει!”