Την Χαρά την γνώρισα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων,είναι συμπατριώτισσά μου και μας συστήνει το βιβλίο της που όπως μας αναφέρει και η ίδια είναι μια ιστορία φαντασίας, δράσης και μυστηρίου.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Ονομάζομαι Χαρά Χριστοδουλίδου μέσω στη Λάρνακα και έχω τελειώσει αισθητική . Εργάζομαι σε φαρμακείο ως βοηθός φαρμακοποιού. Έχω αρκετά χόμπι και ένα από αυτά είναι η γραφή βιβλίων.  Μούσα μου είναι η instrumental μουσική. Με ένα μαγικό τρόπο με ταξιδεύει σε άλλο κόσμο. Όλη αυτή η αγάπη μου για τα βιβλία άρχισε πριν πέντε χρόνια όταν διάβασα και το πρώτο μου βιβλίο ‘’Harry Potter’’.  Εκεί η μαγεία της φαντασίας μου άρχισε να καλπάζει. Το να γράφω είναι και ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματα μου για ότι συμβαίνει γύρω μου. Έτσι λοιπόν κατέληξα στο κόσμο των βιβλίων , εκεί όπου η κριτική σκέψη αναπτύσσεται.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το βιβλίο μου είναι μια ιστορία φαντασίας, δράσης και μυστηρίου  που ζωντανεύει στη πόλη Κρίμελ Μπρουκ των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφορά μυστήριες εξαφανίσεις που σχετίζονται με πειράματα για ένα θανατηφόρο ιό. Το μυθιστόρημα μου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την αφήγηση του πρωταγωνιστή μου με το όνομα Ντέρεκ  Μίλερ. Είναι ένα αρκετά επίκαιρο βιβλίο αφού το μήνυμα που θέλω να περάσω ( Πόσο τέρας μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος για να κερδίσει χρήμα και εξουσία και μέχρι που μπορεί να φτάσει.) σχετίζεται με αυτό που ζούμε σήμερα.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Οι σημερινές σχέσης όντως είναι δύσκολες. Έχουμε αποξενωθεί και ο καθένας βλέπει μόνο τον εαυτό του. Κάτι που μας οδηγεί στο μονοπάτι της καταστροφής. Μέσα από τη δουλειά μου τις τελευταίες εβδομάδες το βίωσα στο μεγαλύτερο βαθμό. Η αγένεια σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ κάποιο προσπαθούν να βοηθήσουν άλλοι δείχνουν το χειρότερο τους εαυτό με σεβασμό μηδέν. Ο κόσμος έχει βάλει τον εγωισμό στα ύψη και έχει πάψει να είναι ανθρώπινος. Θα πω το εξής : Στο πατώ της θάλασσας όπου λέγεται ζωή , ο άνθρωπος έχει βυθίσει το πιο πολύτιμο θησαυρό του. Την ΑΝΘΡΩΠΙΑ.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Περνάμε πολύ δύσκολα και αυτό πιστεύω δε θα σταματήσει ποτέ. Είμαστε εξαρτημένοι από ένα κομμάτι χαρτί που το αφήσαμε να μας κάνει ότι θέλει.  Όλα στο βωμό του χρήματος και η κρίση εκεί να καραδοκεί..  

Η συμβουλή μου είναι να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα. Να προσπαθούν για ένα παρόν καλύτερο ώστε όλα όσα ονειρεύονται για το μέλλον να πραγματοποιηθούν. Να προσπαθούν για ένα παρόν πιο ανθρώπινο και πιο καλό. Για να το κερδίσουν αυτό δεν πρέπει να τα παρατήσουν. Να συνεχίσουν να είναι ονειροπόλοι. Να διαιρέσουν τα μεγάλα όνειρα τους σε μικρούς στόχους ώστε να γίνει κάθε όνειρο αληθινό. 

Κάτι τελευταίο, χωρίς όνειρα η ζωή θα είναι μια ευθεία γραμμή σε ένα καρδιογράφημα.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Κεφάλαιο 6 ‘’Γυάλινος κόσμος’’

«Εκείνη την ώρα η ψυχή  μου ούρλιαζε για βοήθεια ώστε να βρει ένα καταφύγιο  μα κανείς δε μπορούσε να την ακούσει. Γιατί απλά ο κάθε ένας ένα από εμάς προσπαθεί να προστατέψει το δικό του γυάλινο κέρας… Είτε αυτό είναι ένα μυστικό , ένας στόχος ένα όνειρο μια ελπίδα… Ένα φως στο σκοτάδι.  Ο Κάθε ένας από εμάς ζει στο δικό του καταφύγιο, στο δικό του γυάλινο κόσμο.»”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

 “Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το ‘’Kansas- Dust in the wind ‘’. Είμαστε απλά σκόνη στον άνεμο! Περαστικοί σε αυτή τη γη. Αυτή την εποχή αγαπημένη φράση ‘’Μένω σπίτι’’.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Στόχος μου να περάσω στους αναγνώστες μου όσα πιο πολλά μηνύματα μπορώ. Έχω ακόμα δύο βιβλία ελπίζω  Το Παιχνίδι των σκιών να γίνει η τέλεια τριλογία όπως φαντάζομαι στο μυαλό μου.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς

“Στο FaceBook https://www.facebook.com/chara.christodoulidou

  Και instagram https://instagram.com/charachrist/

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο στην όμορφη δουλεία και ευχαριστώ για την ευκαιρία να μοιραστώ τις απόψεις μου.  και μερικά πράγματα για μένα. Μακάρι το αύριο να είναι καλύτερο από το σήμερα.”