Χωρίσατε και έχει περάσει πολύς καιρός, θες να προχωρήσεις μιας και με τον πρώην πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες επανασύνδεσης αφού εκείνος έχει βρει την επόμενη.

Περνάει ο καιρός έχεις βρει και εσύ τον επόμενο και είσαι στην χαρούμενη περίοδο της ζωής σου όταν ξαφνικά σου έρχεται ένα αίτημα φιλίας στο facebook σου και δεν είναι άλλο από την νυν του πρώην. Τα συναισθήματα ανάμεικτα (ειδικά εάν έχουν περάσει χρόνια από τότε που χωρίσατε) και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να την δεχτείς, να την μπλοκάρεις να το πεις στον νυν σου; Ένα κενό μέσα σου υπάρχει μόνο και μια ερώτηση: ” Άραγε ξέρει ποια είμαι ” , η απάντηση είναι μια ναι φυσικά και ξέρει, νομίζεις ότι ο πρώην σου δε θα έχει δείξει φωτογραφία στην νυν του;H νυν δε φταίει σε τίποτα, άλλωστε η ζωή προχωράει και είναι απόλυτα λογικό να βρει την επόμενη εκείνος, το θέμα όμως που σε καίει είναι εάν αυτός το ξέρει για το αίτημα φιλίας. Εάν είσαι από κείνες τις γυναίκες που θέλουν ακόμα τον πρώην τους, τότε πιστεύουμε πως θα θες σίγουρα να διαλύσεις τη σχέση. Ωστόσο μπορεί και να μην θέλεις να τους καταστρέψεις τη σχέση, γιατί και σένα σίγουρα δε θα σου άρεσε να στο κάνουν.

Τα φαντάσματα κάποτε λέγανε των πρώην τώρα γίνανε τα φαντάσματα των νυν με τα αιτήματα φιλίας στο facebook, άραγε τι θα συζητήσεις μαζί της; Θα τις δώσεις συμβουλές για εκείνον σαν να μην τρέχει τίποτα ή μήπως θα βγαίνετε για καφεδάκι σαν 2 καλές φίλες; Αν δεν έχεις κολλήματα και τον έχεις ξεπεράσει μπορείς να το κάνεις αλλά να προσέχεις μην κάνεις και πολύ παρέα μαζί του γιατί κακά τα ψέματα σίγουρα μπορεί να ξαναβγούν στην επιφάνεια συναισθήματα, βέβαια εάν έχουν περάσει χρόνια από τον χωρισμό σας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον αγαπάς σαν άνθρωπο και θα σου έχει μείνει σαν μια γλυκιά ανάμνηση (λέμε τώρα ανάλογα τον τρόπο που χωρίσατε).

Πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τις συνέπειες (ακόμα και τα λίγα θετικά που υπάρχουν), το καλύτερο θα είναι να το αναφέρεις στη σχέση σου ώστε να το γνωρίζει (δεν είναι ωραίο να μην ξέρει από την στιγμή που είστε μαζί και υπάρχει μια εμπιστοσύνη μεταξύ σας) και να του εξηγήσεις ότι η νυν του πρώην σου έστειλε αίτημα και να τον ρωτήσεις τι θα έκανε εκείνος στη θέση σου και μετά να αναρωτηθείς μόνη σου τι θα ήθελες εσύ να κάνεις. Θες να ξύσεις παλιές πληγές; Θες να αρχίσεις να κάνεις πάλι παρέα μαζί τους επειδή έχουν περάσει χρόνια ή θες απλά την ηρεμία σου και τον σύντροφό σου δίπλα σου;

Τέλος, μόνο σίγουρο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση με το αίτημα φιλίας της νυν του πρώην είναι ότι θα μπεις σε σκέψεις, θα ξαναγυρίσεις λίγο στο παρελθόν σου και θα προσπαθήσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει. Τυχαίο και σύμπτωση και να μην ξέρει για σένα είναι κάτι που το έχουμε αποκλείσει μιας και πλέον όλα τα ζευγάρια πλέον (λέμε τώρα) στην αρχή της  σχέσης αναφέρουν τις / τους πρώην και δείχνουν φωτογραφίες τους ή το προφίλ τους ή τις/τους. Οπότε σκέψου σοβαρά όλες τις εκδοχές πριν πάρεις μια απόφαση!!!

Πηγή