Με την Ιωάννα που είναι συμπατριώτισσά μου έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν & αυτή τη φορά τη βρίσκω στις Εκδόσεις Ευγνώμων όπου παρουσιάζει το βιβλίο της «Αλά μπρατσέτα» και μας το συστήνει.

Πάμε να δούμε τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για τη συγγραφή βιβλίων;

“Γεννήθηκα στη Λευκωσία, τον Ιούλιο του 1977. Μεγάλωσα στη Λάρνακα την οποία και λατρεύω. Σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πολύ αργότερα έκανα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία χωρίς να έχει περάσει βέβαια από το μυαλό μου πως θα ερχόταν η μέρα που θα έγραφα τα δικά μου βιβλία.
Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες και να τις ντύνω με λεζάντες. Οι λεζάντες μου έγιναν σιγά σιγά μικρές ιστορίες, έγιναν ποιήματα και διηγήματα. Και κάπως έτσι προέκυψαν τα βιβλία μου. Ένα βιβλίο ποίησης με τίτλο «Ράβδοι πλαστελίνης» το οποίο μπορεί κανείς να βρει δωρεάν στο διαδίκτυο και μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Αλά μπρατσέτα», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ευγνώμων».”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο «Αλά μπρατσέτα»;

“Πρόκειται για μία συλλογή από είκοσι διαφορετικές ιστορίες. Εκεί μπορεί να συναντήσει ο αναγνώστης ένα παιδί που φοβάται τα σκοτάδια, ένα άλλο που αναγκάζεται να κυκλοφοράει φορώντας μέικ-απ. Θα διαβάσει την ιστορία ενός ράφτη που έντυνε «τις χαρές», την ιστορία του Μηνά που τα έβαλε με τους δαίμονές του και βγήκε νικητής. Θα μάθει για τον πόνο του ξεριζωμού μέσα από την ιστορία της Αννιώς. Σε όλες τις ιστορίες υπάρχουν μηνύματα. Άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυμμένα. “

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Δεν πιστεύω πως ήταν ποτέ εύκολες οι σχέσεις. Ειδικά στις μέρες μας όμως έχω την εντύπωση πως αυτό που φταίει ήμαστε εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Αν τα βρούμε πρώτα με μας, τότε ναι, υπάρχει ελπίδα να κτίσουμε σχέσεις που να αντέχουν στο χρόνο και να μπορούν να ξεπερνούν τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρα τους;

“Η κρίση δεν επηρεάζει μόνο τα νέα παιδιά αλλά και όλους όσους κάνουν όνειρα ή αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Η συμβουλή μου είναι πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Μπορεί οι καταστάσεις να είναι δύσκολες, οι άνεμοι που φυσούν να μην είναι ευνοϊκοί μα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αντίθετα, πρέπει να πεισμώνουμε πιο πολύ και να παλεύουμε για ό,τι αγαπάει η ψυχή μας.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας.

“Από το διήγημα «Ο Παρασκευάς και τα σκοτάδια» (απόσπασμα)

«Έλα εδώ μικρέ, γιατί κλαις; Γιατί δεν απαντάς; Έλα, ξάπλωσε εδώ σιμά μου», του είπε, αφού τον οδήγησε στην κάμαρά της και του χάιδεψε απαλά τα ξανθά σγουρά μαλλιά. «Είναι κάτι που σε ενοχλεί; Μήπως κάποιο κακό όνειρο ταράζει τον ύπνο σου;», συνέχισε να ρωτά η μάνα.
«Δεν ξέρω. Είναι που δεν μπορώ να δω και τρομάζω», είπε ο Παρασκευάς και σκούπισε με την ανάστροφη του χεριού του τα ζεστά παιδικά δάκρυα. «Φοβάμαι τα σκοτάδια», ψέλλισε.
«Να μην φοβάσαι τα σκοτάδια Παρασκευά και μην τρομάζεις όταν τα φώτα σβήνουν. Η νύχτα πάντα θα πέφτει αφού όλοι και όλα χρειάζονται μια ανάπαυλα. Υπάρχουν αστέρια και φεγγάρια αναμμένα στους ουρανούς μας. Αν ένα σκοτάδι, Παρασκευά, είναι κακό, να ξέρεις πως δεν είναι αυτό της νύχτας, αλλά το άλλο που μέσα τους κρύβουν μερικοί άνθρωποι. Κρατήσου όσο μπορείς μακριά από κάθε λογής μαυρίλα και φρόντισε να έχεις μέσα σου ήλιους λαμπερούς. Οι ψυχές και οι καρδιές πρέπει να είναι ολόφωτες σαν πόλεις στολισμένες Δεκέμβριο μήνα», είπε η μάνα.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Αγαπημένο τραγούδι αυτή την εποχή «Θα κάτσω σπίτι».
Αγαπημένη φράση «Μένω σπίτι», τι άλλο; Ελπίζω και εύχομαι να περάσει σύντομα αυτή η τρομακτική κατάσταση την οποία βιώνουμε και να βγούμε μέσα από αυτήν όχι μόνο νικητές αλλά και καλύτεροι άνθρωποι.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;


“Ένα θεατρικό και μια νουβέλα, είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά μου.”

8.Που μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στο Facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/myshortandtallstories/
Στο στο Blog μου https://myshortandtallstories.blogspot.com/”

9.Μια ευχή για το Ex’s ghost by Tina michaelidou

Πρώτα θα σου πω ένα ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Μετά θα σου πω πως είσαι υπέροχη και πως σου εύχομαι τα καλύτερα.”