Την Δέσποινα Mαλέλη την γνώρισα φέτος καλύτερα-παρόλο που είχαμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν- ενόψει μιας Διαδραστικής Εκδήλωσης που διοργάνωσα μαζί με την Δώρα Ρουμελιώτη και η Δέσποινα έγραψε ένα πανέμορφο άρθρο μετά από μια τηλεφωνική μας συζήτηση.

Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και πολύ χαρούμενος και τα κείμενά της είναι υπέροχα και χαίρεσαι να τα διαβάζεις.

Μου έκανε την τιμή και μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την δημοσιογραφία,τις σχέσεις και για τα σχέδιά της στο μέλλον.

Πάμε να διαβάσουμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την δημοσιογραφία;

“Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο, καθώς πάντα θεωρούσα ενδιαφέρουσες τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Επειδή όμως ανήκω σε μία οικογένεια δημοσιογράφων, ήταν φυσικό-άθελά τους περισσότερο- να με επηρεάσουν. Το καλό σε αυτό το επάγγελμα που πλέον ακολουθώ είναι πως μπορείς να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με κόσμο που δεν  ξέρεις.”

2.Ξέρω ότι γράφεις στο star.gr.Με τι θέματα καταπιάνεσαι;
“Τα τελευταία χρόνια είμαι αρθρογράφος στο star.gr. Μου αρέσει πολύ να γράφω. Εξαρτάται βέβαια πάντα και από το θέμα. Επειδή πιστεύω πως ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο, ευχάριστες ειδήσεις και ψυχαγωγία, αυτό που θέλω να πετύχω μέσα από τα κείμενά μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ευχάριστα και να βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία. Γι’ αυτό και ασχολούμαι με θέματα που έχουν κάνουν με ομορφιά, γυμναστική, μακιγιάζ, tips για να βελτιώσεις τη διάθεση σου, περίεργες ειδήσεις ανά τον κόσμο,θέματα διατροφής, αθλητικά, πολιτιστικά και διασκέδαση.”
3.Θα ήθελες κάποια στιγμή στο παρόν μέλλον να κάνεις και κάποια δική σου εκπομπή;
“Για να κάνω μία δική μου εκπομπή θέλω να είμαι 100% σίγουρη πως θα είμαι αξιοπρεπής γιατί σημασία δεν έχει το να είσαι διάσημος αλλά για ποιο λόγο είσαι. Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν το κυνήγησα. Ίσως μελλοντικά. Πάντως αν γινόταν θα ήθελα να είναι κάτι που να έχει σχέση με την ψυχαγωγία, καθώς ο κόσμος έχει ανάγκη από ευχάριστα πράγματα. Και τα θέματα όμως που έχουν να κάνουν με χρήστες ναρκωτικών, κακοποιημένες γυναίκες και περιθωριοποιημένους ανθρώπους μου αρέσουν πολύ, μπορεί και λόγω των σπουδών μου. Θα μου πεις πως κολλάνε αυτά τα θέματα με την χαρά που σου έλεγα πριν. Πιστεύω πως όταν τέτοια θέματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μπορούν και να λυθούν. Και τότε η ικανοποίηση που παίρνεις είναι πολύ μεγάλη.”
4.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες.Τι πιστεύεις ότι τις κάνει δύσκολες ;
“Ίσως τις κάνουμε εμείς δύσκολες. Προσωπικά πιστεύω πως δύο πράγματα καταστρέφουν τις σχέσεις. Το ένα είναι η ζήλια(σ.σ: σκηνές ζηλοτυπίας)  που κάθε άλλο παρά ενδιαφέρον για το έτερόν μας ήμισυ δείχνει. Σκηνές κάνουμε στον σύντροφό μας όχι επειδή τον θέλουμε αλλά επειδή είμαστε εγωιστές. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο/η σύντροφός μας να νιώθει προσβεβλημένος/η  στενοχωρημένος/η, αδικημένος/η και άλλα πολλά. Η εμπιστοσύνη είναι βασικό συστατικό για να χτίσεις μία σχέση. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον άλλον καλύτερα να τερματίσεις εγκαίρως τη σχέση. Το άλλο που  θεωρώ καταστροφικό για τις σχέσεις είναι ο ανταγωνισμός. Πολλά ζευγάρια βλέπουν ο ένας τον άλλον ανταγωνιστικά. Πχ. Όταν ο άντρας καταξιώνεται επαγγελματικά, η σύντροφός του μπορεί να αισθάνεται ζήλια που δεν βρίσκεται η ίδια στη θέση του. Φυσικά και το αντίστροφο. Ο άνθρωπος που έχει δουλέψει σκληρά και έχει κατακτήσει μία θέση έχει ανάγκη να νιώθει όμορφα και ήρεμα μέσα στην οικογένειά του. Πρέπει να αισθάνεται πως ο/η σύντροφός του χαίρεται με τη χαρά του, στηρίζει τις αποφάσεις του/της  και τον/την  ενθαρρύνει να κάνει πράγματα. Όταν μπαίνει στη μέση ο ανταγωνισμός και η μη στήριξη του συντρόφου μας η σχέση έχει ημερομηνία λήξης.”
5.Αγαπημένη φράση και τραγούδι αυτή την περίοδο;
“Αν ψάχνεις τον άνθρωπο που θα σου αλλάξει τη ζωή, κοίτα στον καθρέφτη σου. Tελευταία ακούω το” I wish I knew you when I was young”.”
6.Οι εποχές είναι δύσκολες λόγω της οικονομικής κρίσης. Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο παιδί που θέλει να ακολουθήσει τον χώρο της δημοσιογραφίας;
“Θα του έλεγα να είναι σίγουρος για την επιλογή του γιατί θέλει γερό στομάχι. Όλα τα επαγγέλματα περνάνε κρίση δεν είναι ο μόνος κλάδος”
7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;
“Προς το παρόν μου αρέσει αυτό που κάνω τώρα. Κάποια στιγμή σκέφτομαι πως θα ήθελα να γράψω ένα σήριαλ. Κάτι έχω σκεφτεί αλλά θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Θα δούμε.”
8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;
“Μπορεί να διαβάσει τις στήλες μου στο star.gr. γυναίκα, υγεία, περίεργα, ομορφιά, αθλητικά, πρόσωπα, stories.”
9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou
“Εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε τόσο ενδιαφέροντα θέματα για την ομορφιά, την υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Κάνετε εξαιρετική δουλειά και φαίνεται.”