Την Βασιλάκη Γεωργία την γνωρίζω από την εκπομπή που έχει στο Κυπριακό Κανάλι Ρικ “ΕΥΖΗΝ” την οποία την παρακολουθώ και από την Αθήνα και είναι καταπληκτική μιας και καταπιάνεται με θέματα υγείας που μας αφορούν όλους.

H Γεωργία είναι με ένα χαμόγελο όλη την ώρα και σου μεταφέρει την θετική της αύρα ακόμα και όταν είσαι στεναχωρημένη και αυτό φαίνεται και στην εκπομπή της που κάνει τα πάντα για να μας βοηθήσει όσο μπορεί σε διάφορα θέματα υγείας.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την εκπομπή της,τις σχέσεις,αλλά και για την οικονομική κρίση.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και για την αγάπη σας για την δημοσιογραφία ;

Λίγα λόγια και καλά λοιπόν για μένα. Είναι γνωστό ότι έχω έρθει στην Κύπρο πριν από 22 χρόνια ( είναι και πολλά ) και ξεκίνησα δειλά δειλά και από σπόντα να εργάζομαι σαν δημοσιογράφος για βιοποριστικούς κυρίως λόγους. Έχω τελειώσει ψυχολογία και είναι σε όλους γνωστό ότι έχοντας τελειώσει κάποιος κάποιες θεωρητικές κλασσικές σπουδές άνετα μπορεί να εργαστεί και να υποστηρίξει το αντικείμενο της δημοσιογραφίας. Είμαι παντρεμένη και έχω έναν γιο τελειόφοιτο φέτος και ξεκινάει ένας άλλος κύκλος ζωής για εμάς τους γονείς καθώς θα μείνουμε μόνοι!! Θα προσπαθήσω όμως να καλύψω το σύνδρομο της άδειας φωλιάς που εκ των πραγμάτων θα εκδηλωθεί με  το μικρό μου σκυλάκι την Booboo που ήρθε και μας βρήκε εντελώς τυχαία καθώς κάποιοι ανεγκέφαλοι το πέταξαν στο διπλανό μας οικόπεδο. Τώρα η αγάπη για την δημοσιογραφία μάλλον προϋπήρχε και αναδύθηκε με την εργασία καθώς πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, η πληροφορία και η μετάδοση αυτής για σκοπούς και ενημέρωσης αλλά και εκπαίδευσης και μόρφωσης.

2. Η εκπομπή στο ΡΙΚ έχει να κάνει με την υγεία μόνο ; Και αν όχι τι άλλα θέματα μπορεί να δει κανείς στην εκπομπή σας ;

Η εκπομπή ΕΥΖΗΝ ήταν στο μυαλό μου αρκετά χρόνια πριν καθώς πάντα με ενδιέφερε αυτός ο χώρος όχι όμως αμιγώς ο κλασσικός τομέας της ιατρικής, αλλά και της εναλλακτικής και της συμπληρωματικής. Επίσης το κομμάτι της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης καθώς είναι και ο κλάδος μου, αλλά και θέματα ευζωίας και προσωπικής ανάπτυξης. Ό, τι δηλαδή έχει να κάνει με την υγεία του πνεύματος, του μυαλού, του σώματος

3. Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους ποια είναι η δική σας συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρα τους ;

Το κομμάτι της οικονομικής κρίσης θεωρώ ότι είναι υπερεκτιμημένο. Ο άνθρωπος είναι ον προσαρμοστικό. Φτιάχνουμε τη ζωή μας σύμφωνα με το περιβάλλον, την κοινωνία, την εργασία, το κοινωνικό status. Όταν λοιπόν αυτά αλλάζουν οφείλουμε να αλλάζουμε κι εμείς. Η κρίση θεωρώ έφερε λίγο τα πράγματα στη θέση τους καθώς από καταναλωτές είχαμε γίνει υπερκαταναλωτές και βγάζαμε 10 ενώ ξοδεύαμε 12. Φυσικά ήταν απότομη η αλλαγή αλλά πιστεύω ότι μάθαμε και μαθαίνουμε , ελπίζω, πώς να αντιδρούμε και πώς να συμπεριφερόμαστε σε ανάλογη κατάσταση. Αυτή είναι και η συμβουλή μου στους νεότερους. Πρώτα να είναι ευπροσάρμοστοι στα δεδομένα της εποχής και όχι στα πρόσκαιρα και στα φαινομενικά, να διαβάζουν τα σημεία των καιρών, να μην επηρεάζονται και να έχουν την άποψή τους και τη δύναμη να την υπερασπίζονται.

4. Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες τι πιστεύετε ότι φταίει ;

Κατά αρχάς δεν θα έδινα τον συγκεκριμένο προσδιορισμό στις σχέσεις. Οι σχέσεις οι ανθρώπινες διακρίνονται από έναν δυναμισμό και μια κινητικότητα. Αν έχεις βρει τον εαυτό σου έχεις δημιουργήσει και τις ανάλογες σχέσεις. Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Οι «δύσκολες» και «δυσλειτουργικές» σχέσεις κρύβουν μέσα τους ανθρώπους ανώριμους, ανέτοιμους, μη συνειδητοποιημένους . Ας κοιτάξουμε μέσα μας λοιπόν και ας βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό, τότε και μόνο τότε όλα και όχι ως δια μαγείας, θα αλλάξουν, το σίγουρο προς το καλύτερο!

5. Αγαπημένο τραγούδι και φράση 

Έχω πολλά αγαπημένα, κανένα ιδιαίτερα ίσως διακρίνω για τη σημειολογία του το Dust in the wind ενώ η φράση μου είναι DUM SPIRO SPERO, Όσο ζω, ελπίζω!

6. Εκτός από την τηλεόραση που μπορεί να σας ακούσει ή να σας διαβάσει κάποιος;

Προς το παρόν μόνο μέσω τηλεόρασης αλλά επειδή ανέκαθεν μου άρεσε το γράψιμο σκέφτομαι διάφορα αλλά θα τα επεξεργαστώ το καλοκαίρι.

7.Σε ποια social media μπορούμε να σας βρούμε; 

Α μάλιστα εδώ έχει πλάκα και με κοροϊδεύουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί. Είμαι μεν στο f/b στο Instagram, linkedin αλλά οι γνώσεις μου είναι μέτριες..δηλαδή με βοήθεια ακολουθώ την τεχνολογία και θέλω να κάνω μαθήματα για να εκσυγχρονιστώ καθώς είναι απαραίτητο εργαλείο στη δουλειά μας.

8. Τι θα δούμε από εσάς στο μέλλον ;

Το μέλλον πάντα είναι αβέβαιο. Όμως το δικό μου όπως και του καθενός μπορείς να το σχεδιάσεις και να το διαμορφώσεις αναλόγως των θέλω και των αναγκών σου. Όταν οι σκέψεις σου γίνονται πράξεις τότε έχω διάφορες σκέψεις που θέλω να κάνω πράξη.  Και θα γίνουν, γιατί έχω και την θέληση και την ανάγκη να τις πραγματοποιήσω. Σύντομα λοιπόν…θα πάμε και για άλλα!

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

Μια ευχή …εύχομαι μέσα από τις σελίδες σας να μπορέσετε να δώσετε γνώση, ελπίδα, διέξοδο σε κάποιους από τους συνανθρώπους μας. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοί από εμάς που μπορεί  διαβάζοντας κάτι να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, αισιοδοξίας, διαφυγής, αυτογνωσίας! Συνεχίστε!