Χρόνια τώρα είχα την εξής απορία : Γιατί στο καλό οι πρώην μου θέλουν να κρατάνε φιλικές επαφές μαζί μου ;

Στην αρχή μου ακουγόταν κουλό, τρελό, ότι ξεπερνούσε κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αναρωτιόμουν γιατί στο καλό αφού χωρίσαμε καλά ή άσχημα θέλει να κρατάμε επαφές σαν να μην έγινε τίποτα ;

Πώς γίνεται αυτό; Θα μου πεις το έκανε και η Άννα Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα αλλά άλλο αυτοί και άλλο εμείς με τους πρώην μας.

Η αλήθεια είναι ότι έχω κρατήσει φιλικές σχέσεις με πρώην που τα είχαμε 2 μήνες, 4 μήνες κλπ αλλά αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα, γιατί δεν μπορείς να πεις στην καρδιά σου ” σταμάτα να νιώθεις, άλλαξε το κουμπί και βάλτον στη ζώνη της φιλίας”

Μα πώς στο καλό μπορείς να του μιλάς σαν να μην ήσασταν ποτέ ζευγάρι;

Και σου δίνω την απάντηση : Αν είναι καλό παιδί και χωρίσατε καλά είναι πολύ εύκολο να τον δεις φιλικά, αν όμως σου φέρθηκε άσχημα τότε τον κρατάς σε φιλικό επίπεδο γεμάτο ειρωνεία, αν την έκανες εσύ την βλακεία δεν σε νοιάζει καθόλου.

Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι πρώην σε βάζουν στη ζώνη φιλίας -αν όχι όλοι οι περισσότεροι αν και όλοι 100% αυτό θα σκέφτονται όταν στο προτείνουν- ώστε να σε έχουν για καβάτζα σε περίπτωση που δεν βρουν κάποια καλύτερη ή απλά επειδή τους έχεις φερθεί άψογα σε κρατάνε για να επιστρέψουν μόλις πληγωθούν.

Στο χέρι σου είναι όμως να γυρίσεις ή να μη γυρίσεις.

Εγώ προσωπικά όσους πρώην έχω φίλους δεν σκέφτηκα ποτέ να γυρίσω, γιατί ότι τελειώνει τελειώνει και δεν υπάρχει επιστροφή, άλλωστε στους δολοφόνους της καρδιάς μας δεν γυρνάμε ποτέ!!!