Την Σοφία την γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια μέσω κοινής παρέας και ανέκαθεν της άρεσε η τηλεόραση και γενικότερα η δημοσιογραφία.

Είναι γλυκύτατη και καταπιάνεται ακόμα και με το πιο δύσκολο θέμα.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα της εκπομπή & αναμένουμε και άλλες δουλειές της.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για την δημοσιογραφία;

“Στην περίπτωσή μου νομίζω φαινόταν από όταν ήμουν μικρή ότι θα αναζητήσω τον δρόμο μου στα media. Ήμουν η περίπτωση παιδιού που ήθελε να τα μαθαίνει όλα και η αγαπημένη, σπαστική έκφραση μου, ήταν «γιατί». Μεγαλώνοντας, ένοιωθα ότι το «μικρόβιο» γινόταν όλο και δυνατότερο μέσα μου. Είναι σαν μια φωτιά που καίει μέσα σου και λέει πρέπει να κάνω δημοσιογραφία, πρέπει να δίνω και στον κόσμο την ευκαιρία να μαθαίνει τι γίνεται, πώς γίνεται, από ποιους, αλλά κυρίως γιατί. Το γιατί γίνεται κάτι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που με γοητεύει και θεωρώ ότι αυτό είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος να απαντηθεί.”


2.Στην τηλεόραση σε ποιο κανάλι σε βλέπουμε & τι εκπομπή θα παρουσιάζεις ;

“Αυτή τη στιγμή ξεκινάω μια συνεργασία με το HighTv όπου θα παρουσιάζω το Ιατρόραμα. Είναι μια εκπομπή ιατρικού περιεχομένου, όπως φαίνεται και από το όνομα. Κάθε εβδομάδα, θα συζητάμε με διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων για θέματα που μας αφορούν όλους, άλλωστε πάνω από όλα είναι η υγεία μας, την οποία πολύ συχνά αμελούμε. Θα ασχολούμαστε φυσικά και με την τρέχουσα επικαιρότητα, για παράδειγμα με όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κορωναιό, τη γρίπη, κλπ.”


3.Σκέφτεσαι και για κάποια άλλη εκπομπή στο μέλλον ;

“Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός, φυσικά και έχω πολλά σχέδια στο μυαλό μου για το μέλλον, άλλωστε η δημοσιογραφία δεν σταματάει ποτέ, είναι μια διαδρομή χωρίς τέλος. Το ιατρικό ρεπορτάζ είναι βέβαια κάτι που με γοήτευε πάντα, τώρα θα οργανώσουμε και ένα site σχετικά με την υγεία, την διατροφή και γενικά το εύ ζην. Στόχος μου είναι να ενημερωθεί ο κόσμος όσο το δυνατόν καλύτερα για την υγεία του, να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του γιατί ξέρετε οι άνθρωποι νομίζουμε πολλές φορές ότι είμαστε παντοδύναμοι, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πλάνη. Ακόμη, να θυμηθούμε βασικούς κανόνες υγιεινής, πιάνουμε πχ χρήματα, μπαίνουμε στον σπίτι και ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας. Βασικά πράγματα που ξεχνάμε κι όμως μπορεί να είναι σωτήρια.
Επίσης, πρέπει να μάθουμε να μη φοβόμαστε τους γιατρούς, κάτι που στην Ελλάδα είναι πολύ έντονο. Βλέπω κόσμο να αποφεύγει μια απλή επίσκεψη στον γιατρό ή να κάνει εξετάσεις, μόνο και μόνο με τον φόβο ότι θα βγει κάτι! Στόχος μου και της εκπομπής που αναλαμβάνω είναι πάνω από όλα ο κόσμος να ξεφοβηθεί, να είναι κοντά στον γιατρό του, να ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις, ξέρετε πλέον η ιατρική εξελίσσεται με ταχύτητες φωτός και πολλά θέματα που κάποτε μας τρόμαζαν, πλέον λύνονται.
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά και η καλύτερη θεραπεία, αυτό είναι που θα προσπαθήσω να πρεσβεύω από τη θέση μου σαν δημοσιογράφος.”

4.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Ζούμε στην πιο άχρωμη και αγχωτική εποχή των τελευταίων ετών. Η κρίση των οικονομικών έφερε άγχη. Και το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος στην καθημερινότητα μας. Το άγχος μας θολώνει το μυαλό, ξεχνάμε να είμαστε εκφραστικοί, δεν εκφραζόμαστε πλέον, αν έχετε προσέξει. Αγαπάμε και το θεωρούμε αυτονόητο, δεν αγκαλιαζόμαστε συχνά, δεν μιλάμε. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι, τη ΔΕΗ, κλπ, και είναι λογικό, περνάμε δύσκολα, όμως ξεχνάμε ότι στα δύσκολα πρέπει να ερχόμαστε κοντά.
Πέρα από τα οικονομικά, όλο αυτό με τα socia media, όλη μέρα βλέπουμε εικόνες άλλων ανθρώπων, ωραίων ανθρώπων, και λέμε: Α, γιατί να κάτσω με τον τάδε, αφού εκεί έξω μπορώ να βρω άλλους ή άλλες, δέκα. Έτσι όμως δεν διατηρούνται οι σχέσεις.
Άλλο ένα πολύ βασικό κομμάτι νομίζω είναι η ειλικρίνεια. Δεν είμαστε αυθεντικοί με τους εκάστοτε συντρόφους μας. Δεν λέμε κοίταξε, εμένα με ενοχλεί αυτό, με ευχαριστεί το άλλο.
Δεν μιλάμε ανοιχτά, με άλλα λόγια. Έτσι δημιουργείτε υποβόσκων αρνητισμός, καταπιεζόμαστε και αργά ή γρήγορα αυτό ξεσπά. Αλλά είναι πολύ μεγάλη ,κουβέντα η κρίση των σχέσεων σήμερα, θα χρειαστούμε μια ξεχωριστή συνάντηση για να την καλύψουμε!”

5.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;


“Τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που θέλει να προσπαθήσει. Με ότι μέσο έχει, όπως μπορεί. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα πετύχεις όλα όσα θέλεις. Ποτέ και πουθενά. Όμως εάν προσπαθήσεις πραγματικά, πάνω από όλα για κάτι ΄που αγαπάς, όπως είπα και πιο πάνω, για κάτι που καίει μέσα σου σαν φωτιά, αποκλείεται να μην πετύχεις κάτι.
Μην προσπαθείτε όμως για κάτι που δεν θέλετε πραγματικά. Όχι για κάτι ΄που θέλουν οι άλλοι για εσάς. Όχι για να είστε αρεστοί. Δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, δεν γίνεται. Να έρχεται όμως το τέλος της μέρας, να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να λες: Μου αρέσω.”


6.Αγαπημένο τραγούδι & φράση αυτή την εποχή

“To Unstoppable της Sia. Τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που θέλει να προσπαθήσει.”


7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Σίγουρα θα παραμείνω στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδικτυακό ρεπορτάζ, άλλωστε είναι κάτι από το οποίο ξεκίνησα. Από εκεί και πέρα, στόχος μου είναι το δελτίο ειδήσεων, είναι κάτι που πάντα με γοητεύει, αλλά φυσικά και κάποια θεματική εκπομπή.”


8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στη σελίδα μου στο Facebook και το Instagram φυσικά”


9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Υγεία, δημιουργικότητα και πολλές επιτυχίες! Οι σχέσεις είναι άλλωστε μόνιμα καυτό θέμα για όλους μας. Δώστε μας τα φώτα σας”

*Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Σοφίας*