Την Σοφία την γνώρισα μέσω της Μαρίνας Φραγκεσκίδου & πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη για να μου μιλήσει για το πως δημιουργήθηκε το site “This Is Us

Επίσης,μου μίλησε για τις σχέσεις,για τις συμβουλές που πιθανόν να δώσει στα παιδιά της όταν χωρίσουν,αλλά & για το πως είναι να κάνει τόσα πολλά πράγματα μαζί.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου στο να είσαι θεατροπαιδαγωγός και παιγνιοθεραπεύτρια;

“Λίγα Λόγια θα σου πω για μένα όντως γιατί δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου! Είμαι παντρεμένη και έχω έναν γιο 8 χρονών, λατρεύω να ασχολούμαι με τα παιδιά, είμαι ραδιοφωνική παραγωγός και λατρεύω τα φουντούνια και τα γλυκάαα! Με το θεατρικό παιχνίδι και την παιγνιοθεραπεία ασχολήθηκα μετά την γέννηση του γιου μου! Μέχρι τότε δούλευα για πολυεθνικές εταιρείες σε πολύ απαιτητικές δουλειές. Αφού έγινα μαμά όμως έγινε η τεράστια στροφή και στις σπουδές μου αλλά και στο ως προς το που θα αφιερώνω τον χρόνο μου!”


2.Μίλησέ μας για την απόφασή σου στο να είσαι και εσύ στην ομάδα του This is us και με τι θέματα καταπιάνεσαι εκεί
;

“Η ιδέα για μια ιστοσελίδα που να αφορά γονείς και παιδιά ήρθε από τον άντρα μου που είναι και εκείνος που είναι πίσω απ όλα αυτά! Η ιδέα υπήρχε εδώ και χρόνια αλλά όταν βρέθηκαν στον δρόμο μου οι κατάλληλοι άνθρωποι, δηλαδή η Μαρίνα Φραγκεσκίδου και η Τιτίκα Ανουσάκη,το Thisisus.gr έγινε πραγματικότητα! Τωρα…. Με τι καταπιάνομαι στο Thisisus.gr;;; Με όοολα! Νομίζω ότι όλοι βρισκόμαστε παντού και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Λίγο περισσότερο θα μπορούσα να πω ότι ασχολούμαι με τα παιδικά βιβλία και τα παιχνίδια των παιδιών!”


3.Οι σχέσεις αυτή την εποχή είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Δεν πίστεψα ούτε θα πιστέψω ποτέ μου ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες!Δεν είναι σίγουρα το πιο εύκολο πράγμα αλλά όπως όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε θέλουν σωστές αποφάσεις, δουλειά και υπομονή! Και αποδοχή και αγάπη φυσικααα!”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στους νέους που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Εδώ θα ξεκινήσω από την χώρα μας και την οικονομία της και μετά θα πάω στο ατομικό επίπεδο. Πρέπει να έχουμε καλά υπ’ όψιν μας πως όταν μια κοινωνία δεν ευημερεί είναι πολύ δύσκολο για όλους να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι καλά γιατί πολλές φορές μπορεί να νιώθουμε τύψεις για τις τυχόν αποτυχίες μας που μπορεί ξεκάθαρα να οφείλονται στις υπάρχουσες συνθήκες. Το Αμερικάνικο όνειρο δηλαδή μπορεί να είναι κάτι πολύ μακρινό. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν επειδή είμαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω στην δύναμη των ανθρώπων και στους αγώνες που κάνουν, πιστεύω πως αν όλοι μας μαζικά και δυναμικά διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από το κράτος και τις κυβερνήσεις μας τότε αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει πραγματικότητα. Σε προσωπικό επίπεδο τώρα θα πω μόνο ότι και για τις σχέσεις…. Αφοσίωση, αγάπη και δουλειά!”


5.Έχω δει ότι διαχειρίζεται και τη σελίδα “Κόκκινο Ποδήλατο”.Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για αυτό το web ραδιόφωνο ;

“Το Κόκκινο Ποδήλατο είναι μια web ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά, που παίζει κάθε Πέμπτη 11 με 12 το πρωί στο syzefxi.gr, με μπόλικη παιδική μουσική και θέματα για γονείς και παιδιά! Το ραδιόφωνο αν το αγαπήσεις πάει τελείωσε… δεν έχει επιστροφή! Εδώ θέλω να πω με ποιόν τρόπο βρέθηκα στον σταθμό κυρίως γιατί είναι αστείο. Είχαμε μια συζήτηση με την Μαρίνα και της έλεγα για κάτι σεμινάρια messy play που έκανα και μου λέει: Θα σε γνωρίσω με μια φίλη μου που έχει σταθμό (εννοούσε παιδικό σταθμό) ενώ εγώ νόμισα ότι αλλάξαμε θέμα και μου πρότεινε να συνεργαστώ με κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό! Όταν συνεννοηθήκαμε επιτέλους, καταλήξαμε στο ότι έχει και μια φίλη που έχει ραδιοφωνικό σταθμό! Έτσι ξεκίνησα την εκπομπή!”


6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Αγαπημένη φράση πάντα «Να κοιτάς εκεί που θέλεις να φτάσεις, γιατί αλλιώς θα φτάσεις εκεί που κοιτάς!» και αγαπημένο τραγούδι το «Θα κάτσω σπίτι» μου φτιάχνει τοοοσο πολύ το κέφι που σηκώνομαι και χορεύω!”


7.Όταν τα παιδιά σου μεγαλώσουν τι συμβουλή θα τους δώσεις ώστε να μην πονέσουν όταν χωρίσουν ;

“Καμία συμβουλή! Και θα χωρίσουν και θα πονέσουν! Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής! Αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε όμως σαν δεξιότητα στα παιδιά μας είναι να μάθουν να θεωρούν δεδομένες τις δυσκολίες και να τις προσπερνούν και να πηγαίνουν παρακάτω! Κάθε πόρτα που κλείνει είναι για καλό γιατί παρακάτω ανοίγει μια καλύτερη! Πραγματικά το πιστεύω αυτό!”


8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Που μπορεί να με βρει κανείς;;; Αυτές τις μέρες μόνο στο σπίτι μου! Αστείο των ημερών! Κατά τα άλλα στο Thisisus.gr https://www.facebook.com/thisisus.gr και στο Κόκκινο Ποδήλατο https://www.facebook.com/KokkinoPodilatoRadio στα social.”


9.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι blogger,εργαζόμενη, θεατροπαιδαγωγός,παιγνιοθεραπεύτρια ,σύζυγος,μαμά μα πάνω από όλα γυναίκα ;

“Πιστεύω ότι όλοι μας και όχι μόνο εγώ είμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Πολλές διαφορετικές πτυχές μας, μας συμπληρώνουν και μας κάνουν μοναδικούς! Σε όλα προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό αλλά αυτό που αποτελεί για μένα το οξυγόνο μου είναι η οικογένεια μου!”


10.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι τις μεγαλύτερες και καλύτερες επιτυχίες! Να αγαπήσουν όλοι το  Ex’s Ghost By Tina Michaelidou όπως το αγαπάμε εμείς! Μέσα από την καρδιά μου όλα τα καλά! Ρόδα και άνθη όπως έλεγε η γιαγιά μου!”