Η Άντρη το γλυκό και χαμογελαστό κορίτσι που είναι και συμπατριώτισσα έχει δημιουργήσει έναν δικό της εκδοτικό οίκο.

Η Άντρη σου μεταδίδει μια θετική ενέργεια ακόμα και μέσα από τα μηνύματά της & σε κάνει να θες να συνεργάζεσαι μαζί της για πάντα.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

🡺 Τίνα μου, αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα για τη δράση σου, καθώς και για την συνέντευξη μας στο Ex’s Ghost By Tina Michaelidou. 

Τι να σου πω τώρα για μένα; Αν και μικρή δεν μου άρεσε να διαβάζω παραμύθια ή βιβλία, τρελαινόμουν στην ιδέα να γράφω με ό,τι είχα στη διάθεσή μου. Με θυμάμαι αρκετές φορές να γράφω προτάσεις πάνω σε φύλλα λεμονιάς, χαράζοντας τις με κλαράκια και μετά να τις ανακατεύω και να πλάθω ιστορίες. Ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί πως ήθελα να γίνω συγγραφέας. Αυτό ήρθε πολύ αργότερα και τη στιγμή που ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω όλα όσα δεν μπορούσα να πω με απώτερο σκοπό να βοηθήσω, να συμβάλω στην αποστιγματοποίηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, καθώς και η ανάγκη μου να βάλω το δικό μου λιθαράκι ώστε να γίνει ο κόσμος μας λιγάκι καλύτερος. 

2.Πώς πήρες την απόφαση να κάνεις δικό σου εκδοτικό οίκο; 

🡺 Αν σου πω ότι η πρώτη φορά που ξεστόμισα πως θα δημιουργήσω τον δικό μου εκδοτικό οίκο ήταν εν βρασμώ ψυχής θα το πιστέψεις; Κι όμως, έτσι έγινε. Η ιδέα αυτή προέκυψε πάνω σε μια συζήτηση της στιγμής, όταν ο ένας εκ των εκδοτών του εκδοτικού οίκου του οποίου ήμουν η εκπρόσωπος του στην Κύπρο, μου ανακοίνωσε την μείωση των καθηκόντων μου. Είχα απογοητευτεί πολύ, γιατί αγαπούσα αυτό που έκανα και από αντίδραση του είπα πως θα δημιουργήσω τον δικό μου εκδοτικό, όπου θα μπορούσα να παρέχω στήριξη και ουσιαστική επικοινωνία στους συγγραφείς. 

Ξέρεις, βρίσκομαι στον χώρο της συγγραφής τα τελευταία έξι χρόνια. Έχω περπατήσει τα συγγραφικά μονοπάτια τέσσερις φορές μέχρι στιγμής και αυτή η πορεία μου έχει διδάξει πολλά. Επίσης, μου έχει δείξει πως όλοι οι συγγραφείς, νέοι και βετεράνοι, έχουν όλοι ένα κοινό∙ όλοι χρειάζονται έναν εκδοτικό οίκο που να  πιστεύει σε αυτούς και το έργο τους, και κυρίως να μπορεί να στηρίξει το έργο τους, καθώς και να τους αναδείξει ως συγγραφείς. Πράγμα δύσκολο εάν δεν είσαι ήδη φτασμένος. Ε αυτό το πράγμα εγώ θέλω να το σπάσω. Ξεκαθαρίζοντας, λοιπόν, στον εαυτό μου τι ήθελα να προσφέρω στους συγγραφείς και σε ποια καλούπια δεν χωρούσε η φιλοσοφία μου, έκανα τις έρευνες μου (μου πήρε εφτά μήνες έρευνας προκειμένου να αναλύσω όλα τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά τέτοιου εγχειρήματος) πριν προχωρήσω. Και έτσι, όταν ήμουν πλέον σίγουρη πως μπορώ με χίλια να υποστηρίξω την φιλοσοφία μου μέσα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων, τότε ξεκίνησα. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2019 οι Εκδόσεις Ευγνώμων πήραν σάρκα και οστά, τάσσονται πλάι στους συγγραφείς τους και μαζί μετατρέπουν την έμπνευσή τους σε χειροπιαστό δημιούργημα. 

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

🡺 Αυτό που πιστεύω πως φταίει είναι η απουσία επικοινωνίας. Δυστυχώς, η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας δημιουργεί αποξένωση και δυσλειτουργικές σχέσεις. Για να υπάρξει υγιής επικοινωνία χρειάζεται να υπάρχει θετική διάθεση για επικοινωνία και για να υπάρχει θετική διάθεση για επικοινωνία πρέπει οι άνθρωποι να αντιληφθούν την αξία της υγιούς σχέσης (συντροφικής, αδερφικής, φιλικής, μητρικής, εργασιακής κλπ.). Για να μπορέσουν οι σχέσεις να πάψουν να είναι δύσκολες απαραίτητη προϋπόθεση είναι αλλαγή πλεύσης από το «εγώ» στο «εμείς».

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

🡺 Συμβουλεύω τον καθένα να κάνει μεγάλα όνειρα, να πιστεύει σε αυτά και να κάνει ό,τι χρειάζεται μέχρι να τα υλοποιήσει. Η οικονομική κρίση δεν είναι παρά μία εκ των πολλών προκλήσεων. Ας υπερπηδήσουμε, λοιπόν, κάθε είδους πρόκληση για χάριν των στόχων μας. Το αξίζουμε άλλωστε. 

5. Σύστησέ μας τους συγγραφείς του εκδοτικού οίκου

🡺 Πωπωπω… νιώθω μια μεγάλη περηφάνια να με κατακλύζει. Μια περηφάνια που είναι συνυφασμένη με το κάθε μέλος της συγγραφικής μου οικογένειας. Θα ξεκινήσω τις συστάσεις με την σειρά που ήρθαν στην εκδοτική στέγη Ευγνώμων. 

Η Αλεξία Ελευθεριάδου ή αλλιώς Alexia, ManifestationLoveR, η πρωτιά μου. Μέσα σε έναν χρόνο εξέδωσε δύο χρήσιμα βιβλία Προσωπικής Ανάπτυξης, το «Ignite Your Authentic Self, Journal» και το «Απελευθέρωσε τον Πραγματικό Σου Εαυτό Τώρα, Οδηγός Ενδυνάμωσης». 

Η Χριστίνα Πίκουλα και το υπέροχο Ημερολόγιο Coaching 2020 «365+1 Happy Choices». 

Η Ιωάννα Πιτσιλλή με την εξαιρετική Συλλογή Διηγημάτων «Αλά Μπρατσέτα». Είναι υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2019, στην κατηγορία Διήγημα/Νουβέλα. 

Η Μαρία Λάμπρου με το ανατρεπτικό Ψυχολογικό Βοήθημα για άνδρες και γυναίκες «Λεπτή & Ευτυχισμένη». 

Ο Χρίστος Θεοδώρου με την «Μεγαλύτερη Ανακάλυψη», ένα βιβλίο που ο κάθε άνθρωπος που αγαπά και σέβεται τον εαυτό του πρέπει να το έχει στην κατοχή του. Το βιβλίο αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020. 

Ο Κυριάκος Χριστοδούλου με το «Eerie», μια καταπληκτική συλλογή διηγημάτων με άφθονο μυστήριο και σασπένς. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020.  

Ο  Μάριος Μιχαήλ με ένα βιβλίο διαφορετικό, ιδιαίτερο και πολύ δυναμικό με τίτλο «Η Ανάσταση Μέσα Από Τον Γολγοθά Των Σπάνιων Παθήσεων». Βρίσκεται υπό έκδοση. 

Ο Αντώνης Κατσαρός με το διδαχτικό παραμύθι σου «Μια Νεράιδα στο Δασάκι», το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα του 1974 και την προσφυγιά του νησιού μας. Βρίσκεται υπό έκδοση. 

Η Χαρά Χριστοδουλίδου και το κοινωνικό μυθιστόρημά της «Το Παιχνίδι Των Σκιών». Βρίσκεται υπό έκδοση. 

Και εγώ… με τα βιβλία μου «Αναστασία, Παλεύοντας Με Τη Σχιζοφρένεια» που είναι αληθινή ιστορία, το «Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης και Οραμάτων» που είναι ένας οδηγός στοχοθέτησης, την «Θετική Μεταδοτικότητα» που αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό απαραίτητο για όλους και το «30+1 Τρόποι Για Να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο Με Τα Παιδιά Σου» που είναι στην ουσία ένας οδηγός για γονείς. 

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

🡺 Αγαπημένο τραγούδι η Γλυκοπαραμυθένια, του Παντελή Θαλασσινού.

Αγαπημένη φράση που αποτελεί και το σλόγκαν τον εκδόσεων μας αυτή την περίοδο «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!»

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

🡺 Να περιμένετε όμορφα πράγματα που πρόκειται να κάνουμε με την συγγραφική μου οικογένεια. Δεν μπορώ να μαρτυρήσω τίποτα περισσότερο για την ώρα, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι. 

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

🡺 Όποιος θέλει μπορεί να με βρει:

Α. στην ιστοσελίδα www.ekdoseis-evgnomon.com και στο email info@ekdoseis-evgnomon.com 

B. στην ιστοσελίδα www.thetiki-metadotikotita.com και στο email info@thetiki-metadotikotita.com 

Γ. στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook Άντρη Χαϊράλλα

Δ. στις σελίδες μου στο facebook Εκδόσεις Ευγνώμων και Θετική Μεταδοτικότητα 

Ε. στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram andry_chairalla 

Στ. στη σελίδα μου στο Instagram Εκδόσεις Ευγνώμων  

Ζ. στα κανάλια μου στο youtube Εκδόσεις Ευγνώμων και Θετική Μεταδοτικότητα 

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

🡺 Η ευχή μου είναι να όλο αυτό που προσφέρεις στον κόσμο μέσω του Ex’s Ghost By Tina Michaelidou να αναγνωρίζεται, να εκτιμάται και να αγκαλιάζεται  από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο κάθε φορά. Και φυσικά να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Το αξίζει! 

Και κάπου εδώ τελειώνουμε έχοντας στο πρόσωπό μου ένα χαμόγελο. Σ’ ευχαριστώ, Τίνα μου και… όμορφη και δημιουργική συνέχεια σε ό,τι κάνεις! 

*Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό άλμπουμ της Άντρης*