Ο Παντελής είναι ένας καταπληκτικός δημοσιογράφος τον οποίο τον έχουμε δει σε τηλεοπτική εκπομπή “Έλα να δεις” μέσα από την κυπριακή συχνότητα του Omega Channel & τον ακούμε καθημερινά στο ραδιοφωνικό κυπριακό σταθμό Δίεση 101,1 & ώρα 10:00-13:00.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη με αφορμή το υπέροχο blog που έχει το Manifesto.Blog και μου μίλησε για τις σχέσεις,για την δουλειά του,αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Παντελή, πες μας λίγα λόγια για εσένα…

“Αρχικά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μας δίνεται η ευκαιρία να τα πούμε έστω και μέσα από το «Ex’s Ghost» και γι’ αυτό αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση. Αν θα μπορούσα με λίγα λόγια να συστηθώ σε κάποιον που δε με γνωρίζει, θα έλεγα πως είμαι ένας άνθρωπος φύσει αισιόδοξος. Δε ξέρω πως και γιατί, αλλά σίγουρα αν κάτι μπορεί να με χαρακτηρίσει απόλυτα, είναι αυτό. Είμαι 29 ετών, λιοντάρι στο ζώδιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία. Λατρεύω τις νέες εμπειρίες, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και το καλό φαγητό. Γελάω πολύ με ό,τι μου φαίνεται αστείο και αναζητώ με κάθε τρόπο την ελπίδα και το φως στο σκοτάδι της ζωής αλλά και της ψυχής μας καμιά φορά…”

2.Αλήθεια, πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την δημοσιογραφία;

“Δεν ξέρω αν είναι αγάπη. Θα σου πω ότι αυτό που επέλεξα να ακολουθήσω και να καταπιαστώ επαγγελματικά το αποκαλώ πάθος, γιατί περί αυτού πρόκειται. Αυτό μάλιστα, το συνειδητοποιώ ακόμα περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια. Η δημοσιογραφία λοιπόν μπήκε σαν ιδέα στο μυαλό μου δίχως καν να το καταλάβω όμως αυτό που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η πορεία και η διαδρομή μέχρι σήμερα…”

3.Από όσο ξέρω, έχεις δημιουργήσει και το δικό σου blog. Με τι θέματα καταπιάνεσαι;

“Ναι. Πριν από μερικά χρόνια είχα αποφασίσει να δημιουργήσω τον δικό μου διαδικτυακό χώρο στον οποίο θα είχα την δυνατότητα να δημοσιεύω άρθρα και συνεντεύξεις. Αυτή η ιδέα ωρίμασε κάποια στιγμή και τότε αποφάσισα να αξιοποιήσω αυτό το online περιβάλλον και να δημιουργήσω μια καινούρια γέφυρα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Το Manifesto.Blog μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνώ τις σκέψεις, τις ανησυχίες ή ακόμα και τους προβληματισμούς μου με τους αναγνώστες και αυτή η επικοινωνία είναι σίγουρα αμφίδρομη και ουσιαστική. Παρόλο που οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και ο ελάχιστος χρόνος που είχα τον τελευταίο καιρό με κράτησαν μακριά, το Manifesto.Blog είναι ενεργό και τώρα – εν όψει του περιορισμού λόγω Κορονοϊού – με έβαλε στην διαδικασία και πάλι να το τροφοδοτήσω με ακόμα περισσότερο υλικό και καινούριες στήλες.”

4.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Κοίτα, είμαι της άποψης πως οι σχέσεις ανέκαθεν ήταν δύσκολες, πόσο μάλλον σε μια τέτοια εποχή με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας ή ακόμα και στο σπίτι μας το ίδιο. Από την άλλη πιστεύω πολύ στην κατανόηση, στον σεβασμό και στην ειλικρίνεια των ανθρώπων. Αν όλα αυτά τα στοιχεία βρουν την ισορροπία τους, πιστεύω πως μια σχέση, είτε φιλική ή ακόμα και ερωτική μπορεί να κρατήσει και να είναι υγιής.”

5,Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Η αλήθεια είναι πως η σημερινή πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή όσο κι αν αυτό ακούγεται γραφικό. Ωστόσο, είμαι φανατικός υποστηρικτής του να κάνουμε όνειρα και να σχεδιάζουμε το μέλλον. Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή θα ήταν αυτό ακριβώς. Το να μην εγκαταλείπουμε τους αγώνες μας. Να μην εφησυχάζουμε σε τίποτα και να γινόμαστε καλύτεροι σε ότι κάνουμε και για όσο χρειαστεί.”

6.Ξέρω ότι είσαι σε εκπομπή στη Κυπριακή τηλεόραση. Μίλησέ μας για την εκπομπή και με τι θέματα καταπιάνεται…

“Αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι μέρος μιας οικογένειας. Αυτή η οικογένεια λοιπόν είναι παιδί του Omega Channel και ακούει στο όνομα «Έλα να δεις». Είμαστε μια όμορφη παρέα, δεμένη και φροντίζουμε να προσφέρουμε ψυχαγωγία καθημερινά με πλούσια θεματολογία τόσο της τρέχουσας επικαιρότητας όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο υπό το πρίσμα μιας ανάλαφρης και αισιόδοξης νότας. Εκεί λοιπόν τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας ασχολούμαστε με κοινωνικά θέματα και ανθρώπινες ιστορίες, ρεπορτάζ αλλά και συνεντεύξεις προσώπων της τηλεόρασης και του θεάματος ή ακόμα και με ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας που έχουν κάτι να μας πουν και να μας συγκινήσουν.Στην παρούσα φάση, λόγω των εξελίξεων του Κορονοϊού, η εκπομπή αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας. Εύχομαι ότι όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα ώστε να επιστρέψουμε και πάλι με όρεξη στο μεσημεριανό τηλεοπτικό μας ραντεβού!””

7.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή;

“Τραγούδι το «Bloody Something» της Monika και φράση, ‘’Κανείς και τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο’’.”

8.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Ποιος ξέρει; Ίσως τα πάντα, ίσως και τίποτα…”

9.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μέσα από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα social media, Instagram και Facebook και φυσικά ραδιοφωνικά στον Δίεση 101,1 Κύπρου, καθημερινά 10:00-13:00”

10.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Μόνο χαρές και επιτυχίες, και ας είναι το μέλλον ακόμα πιο φωτεινό και αισιόδοξο για όλους!”