Την Δήμητρα την είχα γνωρίσει όταν συνεργαζόμουν μαζί της σε ένα site πριν 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, ήταν χαμογελαστή και λαμπερή.

Την παρακολουθούσα στα social media με τα εκπληκτικά κείμενα που πάντα έγραφε και ακόμα γράφει και θαυμάζω τη ζωντάνια, την όρεξη και το πάθος που έχει για αυτό που κάνει και που αγαπάει.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για τις σχέσεις,την οικονομική κρίση, για το neopolis.gr καθώς και για τους μακαρίτες πρώην!

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1. Πες μου λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία;

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εξωτικό Περιστέρι. Από μικρή ήμουν ανήσυχο πνεύμα. Δεν ήμουν σίγουρη με τι ήθελα να ασχοληθώ και παράλληλα ήθελα να ασχοληθώ με όλα. Τέλειο; Η δημοσιογραφία ήρθε μια μέρα εντελώς ξαφνικά. Έτσι ακριβώς όπως μπαίνουν και οι μεγάλοι έρωτες στη ζωή μας, για να μας αναστατώσουν και να μας εξελίξουν.

Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που έγραψα το πρώτο μου κείμενο. Μέχρι τότε διάβαζα των άλλων, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να γράψω ένα δικό μου. Δεν ήταν κάτι φοβερό, αλλά ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος. Τόσο μεγάλος που εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι αυτό ήταν που ήθελα στη ζωή μου.

Έκτοτε δεν έχω σταματήσει να γράφω και πλέον η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο η δουλειά μου, είναι η αγάπη μου η μεγάλη. Για καλή μου τύχη και μετά από πάρα πολλά κείμενα, πέρασα από αρκετές στήλες που μου έμαθαν πράγματα και με βοήθησαν και στον τρόπο γραφής μου.”

2. Πες μου λίγα λόγια τη συνεργασία με το Neopolis.gr και τι μπορούμε να βρούμε μέσα στο site;

“To Neopolis αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο. Βρέθηκα λίγο καιρό μετά το ξεκίνημά του, το 2014, για ένα χρόνο περίπου και τελικά οι δρόμοι μας ενώθηκαν ξανά δύο χρόνια πριν. Είναι καθαρά ένα φοιτητικό/νεανικό site που απασχολεί με ποικίλα ζητήματα. Από ειδήσεις και άποψη, μέχρι κριτικές ταινιών και σειρών, θέματα σχέσεων, βιβλία και αφιερώματα.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό ;

“Η αλήθεια είναι ότι έχω αναλύσει σε βάθος τις σχέσεις και θεωρώ πως φταίει ένας συνδυασμός πραγμάτων. Τα social media, για παράδειγμα, έχουν επηρεάσει πολύ το κομμάτι της εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας. Δύο βασικά συστατικά για να δέσει το γλυκό. Παράλληλα, έχουμε γίνει για έναν ανεξήγητο λόγο πολύ απαιτητικοί από τους άλλους με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούμαστε με τίποτα. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εμείς οι ίδιοι.”

4.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα δικά τους όνειρα;

“Η συμβουλή μου είναι να μην σταματήσουν ούτε λεπτό να κυνηγούν τα όνειρά τους, να μην αφήσουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη που θα παρουσιαστεί στο δρόμο τους και ό,τι εμπόδιο και να συναντήσουν, να το ξεπεράσουν με πολλή προσπάθεια και χρόνο. Θέλει υπομονή και επιμονή στα όνειρα, γι’αυτό να μην ξεχνάνε πως “και τα όνειρα, όνειρα είναι”.”

5. Σύστησέ μας την ομάδα του neopolis.gr

“Η ομάδα του Neopolis απαρτίζεται από πέντε άτομα. Ο καθένας έχει τη δική του στήλη και το πόστο του και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για νέες ιδέες και κείμενα κάθε φορά. Γενικά οτιδήποτε βγαίνει προς τα έξω, είναι μετά από τη μεταξύ μας καλή επικοινωνία. Ειρήνη, Δαμιανός, Αλεξάνδρα και Γιάννης είναι οι άνθρωποι που περνάω μαζί τους την ημέρα στο γραφείο και όταν έχεις δημιουργήσει ένα ωραίο παρεάκι, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σωστά;”

6.Τι συμβουλή θα έδινες σε μια χωρισμένη ώστε να μη στεναχωριέται για τον μακαρίτη της ;

“Θα της έλεγα να στεναχωρηθεί για αρχή, ναι, να φάει όση σοκολάτα θέλει, να δει ρομαντικές ταινίες, να αναλύσει με τις φίλες της τα γεγονότα, ΑΛΛΑ να προχωρήσει παρακάτω γρήγορα. Και όχι απαραίτητα να βρει τον επόμενο, αλλά να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της. Να γίνει δημιουργική στη δουλειά της, να βγει έξω, να κάνει πράγματα που δεν έκανε ως δεσμευμένη και να έχει πάντα στο νου της πως όποιος δεν έμεινε στη ζωή της, είναι γιατί υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω που είναι όντως ο άνθρωπός της.”

7.Αγαπημένο τραγούδι & φράση αυτή τη περίοδο

“Έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει πάρα πολλές φορές τη φράση “ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει” και υποθέτω ότι μάλλον αυτή είναι η αγαπημένη μου.

Αγαπημένο τραγούδι αυτή τη περίοδο, που το ακούω όταν γράφω όλα μου τα κείμενα είναι το Power over me, του Dermot Kennedy. Έχει μάλιστα και ωραίο στίχο:

“You’ve got that power over me

My everything I hold dear resides in those eyes

You’ve got that power over me

The only one I know, the only one on my mind””

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορεί να με βρει στο Facebook: Dimitra Prantalou και στο Instagram: Demprantalou”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα.”