Tον Κυριάκο τον γνώρισα μέσα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων και είναι συμπατριώτης μου.

Μου παραχώρησε μια συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και του εύχομαι καλή επιτυχία.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Καταρχάς, ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην υπέροχη σελίδα σου! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Λάρνακα πριν από 30 χρόνια. Σπούδασα Γεωλογία και Γεωπεριβάλλον στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δύο χρόνια μετά ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στη Μηχανική Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είμαι αρκετά αισιόδοξο και υπομονετικό άτομο και στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με τη γυμναστική, τις όμορφες βόλτες στη φύση, το γράψιμο και οτιδήποτε απαιτεί καλή και ευδιάθετη παρέα.
Η αγάπη μου για τη συγγραφή ξεκίνησε από αρκετά μικρή ηλικία, όταν γύρω στα εννιά μου χρόνια έγραψα την πρώτη μου ιστορία. Μεγαλώνοντας και μπαίνοντας στην εφηβεία, συνέχισα να γράφω ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους από το στενό οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον, καθαρά για δική μου ευχαρίστηση. Μέσα μου όμως ήξερα ότι κάποια στιγμή, θα ασχοληθώ σοβαρά με τη συγκεκριμένη τέχνη, καθώς κατοικούσε πάντοτε μέσα μου το «μικρόβιο» της συγγραφής.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου

“Το πρώτο μου βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από τις εκδόσεις «Ευγνώμων», αποτελεί μία συλλογή από 33 αυτοτελή διηγήματα σασπένς και μυστηρίου. Οι πινελιές τρόμου και επιστημονικής φαντασίας τα κάνουν ακόμη πιο πολυδιάστατα. Πέραν αυτού, καταπιάνεται με διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η κακοποίηση, ο έρωτας, η απώλεια, η εκδίκηση και πολλά άλλα.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Η ανάπτυξη σχέσεων, κάθε είδους, είναι όντως δύσκολη στην εποχή που διανύουμε. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Τα δεδομένα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και η δική μας γενιά, είναι κάτι το οποίο βιώνει αδιαμφισβήτητα. Συγκεκριμένα, αποτελούμε την τελευταία γενιά που μεγάλωσε πριν την άφιξη της νέας χιλιετηρίδας, με όλα όσα επακολούθησαν μαζί: τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, την αλλαγή στα πρότυπα που δίνονται στους νέους και στην άφιξη των κοινωνικών δικτύων. Το τελευταίο, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων, καθώς η σχέση του κάθε νέου τη σημερινή εποχή δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους τριγύρω του, αλλά με τη σωστή εικόνα που καλείται να δείξει προς τα έξω, προς τον διαδικτυακό κόσμο. Πλέον, αυτή είναι η προτεραιότητα του και με τον τρόπο αυτό, παραγκωνίζονται οι οποιεσδήποτε ουσιαστικές σχέσεις καλείται να δημιουργήσει, αλλά και να διατηρήσει.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Η δική μου συμβουλή, μέσα από τη δική μου, προσωπική εμπειρία, είναι να κυνηγούν το όνειρό τους, παραμερίζοντας τα οποιαδήποτε εμπόδια ή φραγμούς στέκονται μπροστά τους. Με προσοχή, με σωστές αποφάσεις και πολλές φορές με σωστή καθοδήγηση, ο καθένας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αυτό που επιθυμεί η καρδιά του. Ο καθένας το αξίζει και είναι ένα ρίσκο που παρακινώ τον οποιοδήποτε να πάρει επειδή τα όνειρα και οι στόχοι, είναι αυτά που μας κρατούν ζωντανούς και μας έχουν σε συνεχή εγρήγορση.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Δύσκολη ερώτηση, καθώς το βιβλίο αποτελείται από πολλές και διαφορετικές ιστορίες! Όμως, ένα κομμάτι που θα ήθελα να μοιραστώ είναι το εξής: «Πήρε αυτό που ήθελε και αυτό έχει σημασία γι’ αυτήν… και αυτό την κάνει να χαμογελά και να νιώθει ζωντανή ξανά». Ο λόγος που θεωρώ το κομμάτι αυτό ξεχωριστό, είναι επειδή η ηρωίδα της συγκεκριμένης ιστορίας, παρόλες τις κακουχίες που έχει βιώσει, κατάφερε να βρει τον τρόπο να διαφύγει και να νιώσει ξανά άνθρωπος. Ίσως, ο τρόπος με τον οποίο πήρε αυτό που ήθελε να μην ήταν ο ιδανικός, όμως γι’ αυτήν, αποτέλεσε εξιλέωση, παρά τις συνέπειες που θα πρέπει να υποστεί.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Αγαπημένη φράση θα έλεγα ότι είναι «Το να είσαι θετικός σε μια αρνητική κατάσταση δεν είναι αφέλεια, αλλά ηγεσία» και ταιριάζει απόλυτα με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης αυτή τη στιγμή. Αγαπημένα τραγούδια είναι τόσα πολλά και αλλάζω την άποψη μου μέρα με τη μέρα. Αγαπημένο είδος είναι η ποπ/ροκ μουσική.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Εύχομαι, περισσότερες κυκλοφορίες! Παρά το γεγονός ότι το πρώτο μου βιβλίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα, έχω το δεύτερο στο στάδιο της επιμέλειας. Αν όλα πάνε καλά, εύχομαι για μια δεύτερη κυκλοφορία μέσα στο έτος που διανύουμε.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook (/kyriacos.christodoulou.50), στο Instagram (kchr89), καθώς και στους δύο λογαριασμούς μου στο twitter (@kyris89 και @kachristodoulou)”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Υγεία και μόνο υγεία. Δε θα μπορούσα να ευχηθώ κάτι άλλο, κυρίως αυτή την περίοδο που διανύουμε όλες αυτές τις αναπάντεχες καταστάσεις. Υγεία, συμμόρφωση στους κανόνες και δημιουργία, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.”