Με τον αγαπημένο Λουκά γνωριζόμαστε χρόνια μέσα από site που συνεργαζόμασταν. Οι δρόμοι μας χωρίζανε,ξαναβρισκόμασταν και φέτος μου έκανε την πρόταση και την τιμή να είμαστε και πάλι συνάδερφοι σε site. Με τον Λουκά περνάμε ωραία,γελάμε,κράζουμε πρώην -αλίμονο το στοιχείο μου πάντα- και όποτε δεν είμαι καλά έχει τον τρόπο να με κάνει να γελάω.

Έχει έναν υπέροχο γιο και μια κούκλα γυναίκα που σε κάθε συζήτηση θα τους αναφέρει και εκεί λες “Δόξα Συ δεν χάθηκαν τα αληθινά και τα ντόμπρα αρσενικά”.

Μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλους και για όλα.

Κύριες και Κύριοι ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος και όπως λέει και εκείνος :

Τα σέβη μου και καλή σας ανάγνωση!!!

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και για το πως ξεκίνησες να γράφεις;

“Είμαι ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος, πλησίστιος στα 40 χρόνια, Λαμιώτης στην καταγωγή και διαμένων στην Αθήνα από τα 18 μου, αρχικά στην Κυψέλη ως εργένης και έπειτα στην Αγ. Βαρβάρα ως ερωτικός μετανάστης. Το ζην το εξασφαλίζω ως δημόσιος υπάλληλος και το ευ ζην μεγαλώνοντας παρέα με τη γυναίκα μου, το γιο μου και το γράψιμο. Παλιά έπαιζα και καμιά μπάλα, μετά έγινα ο ίδιος μπάλα και από συναδελφική αλληλεγγύη σταμάτησα. Όπως όλες οι αποφάσεις μου, το γράψιμο ξεκίνησε από τύχη και συνέχισε γιατί μου άρεσε. Τι προσπαθούμε να πετύχω με το γράψιμο; Πιστεύω ότι ξορκίζω τον θάνατο μέσω της γραπτής μνήμης και παράλληλα να μοιραστώ ιδέες και συναισθήματα με συνανθρώπους μου. Ή τουλάχιστον έχω τη ματαιοδοξία πως το πετυχαίνω.”

2.Στο “μεταξύ μας” με τι θέματα καταπιάνεσαι;
“Επίκεντρο των θεμάτων μου είναι ο άνθρωπος και οι ιδέες, οι πράξεις, τα πάθη και οι φόβοι του όπως αυτά εκφράζονται είτε σε ατομικό καθημερινό επίπεδο είτε σε συλλογικό οργανωμένο κοινωνικό πλαίσιο σε διάφορες ιστορικές φάσεις. Πολύ απλά μπορώ να γράψω για τη γοητεία του πιτόγυρου μέχρι τον φόβο και τη γοητεία του επέκεινα. Αχταρμάς το μυαλό μου εν ολίγοις.”
3.Οι σχέσεις είναι δύσκολες στις μέρες μας. Τι πιστεύεις ότι φταίει;
“H σχέση οποιουδήποτε τύπου θέλει χρόνο, υπομονή, πίστη σε κοινό σκοπό και καθημερινή εξάσκηση στην τέχνη των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών. Πόσα από αυτά διαθέτουμε; Πόσες από τις ανέσεις μας είμαστε στα αλήθεια έτοιμοι και πρόθυμοι να θυσιάσουμε; Δώσε εσύ απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα για σένα και τον μικρόκοσμο σου και έπειτα κάντες προβολή στο σύνολο και πιστεύω ότι έχεις τη λύση στο αίνιγμα. Ή το πολύ πολύ να γεννηθούν και άλλες απορίες. Δεν είναι και τόσο κακό.”
4.Πώς είναι να είσαι σύζυγος,μπαμπάς,αρθρογράφος και εργαζόμενος;
“Αρχικά είναι κάτι το αντίθετο από το μποέμ ανέμελος ζιγκολό που είχα στα σχέδια μου ως πιτσιρικάς. Η λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη ζωή μου είναι το γεμάτη. Γεμάτη υποχρεώσεις, τρέξιμο και πιέσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι γεμάτη αγάπη από την οικογένεια και στιγμές όμορφες με ανθρώπους που αντάμωσαν οι δρόμοι μας. Στο τέλος της μέρας αυτό να κρατάς. Αγκαλιές και βλέμματα.”
5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση;
“Αγαπημένη φράση «Ο άντρας δεν ελέγχει τη μοίρα του. Οι γυναίκες της ζωής του το κάνουν αυτό για λογαριασμό του.»  του Γκράουτσο Μαρξ. Αγαπημένο τραγούδι το «Here comes the sun» του Γιώργη του Χάρισον.”
6.Σύστησέ μας το “μεταξύ μας
“Το «Μεταξύ μας» είναι ένα πολυθεματικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ιδεών και λέξεων όπου οι αρθρογράφοι έχουν το ελεύθερο να γράφουν για όποιο θέμα θέλουν και οι αναγνώστες ξέρουν ότι αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι συνομιλητές και όχι ως αριθμός για likes. Χαίρομαι γιατί στον ενάμιση μήνα ύπαρξης έχει δημιουργηθεί ένα ωραίο κλίμα αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ της ομάδας συντακτών και μεταξύ συντακτών και αναγνωστών. Τους ευχαριστώ όλους ολόθερμα και υποβάλλω τα σέβη μου. Είναι ο μήνας του μέλιτος. Ρώτα με ξανά σε ένα χρόνο να σου κάνω τον απολογισμό.”
7. Ποια είναι η ιδανική μέρα για εσένα για να γράψεις ένα άρθρο;
“Αυτή η ευλογημένη μέρα που βρίσκω ένα μισάωρο στο οποίο να έχω έμπνευση και κουράγιο να την αποτυπώσω σε λέξεις. Συμβαίνει σπάνια. Είμαι φύσει και θέσει τεμπέλης στο γράψιμο. Περνάω ωραία όταν γράφω αλλά δεν το έχω καημό.  Ένας λόγος που αγαπώ το Μεταξύ μας είναι ότι την τεμπελιά μου στο γράψιμο τη σέβεται.”
8.Που μπορεί να σε βρει κανείς;
“Τις περισσότερες φορές σε παιδικά πάρκα και στους δρόμους του Κορυδαλλού και τις καφετέριες κάνοντας τσάρκες με τον γιο μου. Είμαι παιδί του Κέντρου οπότε καφέ και ποτό σε δυο-τρία μαγαζιά στη Φωκίωνος, στα Εξάρχεια και στου Ψυρρή. Επίσης Μοναστηράκι βόλτα σε αναζήτηση παλιών βιβλίων. Σημείωση, ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό τσίπουρο με μεζέ οπουδήποτε”
9.Μια ευχή για το Εx’s ghost by tina michaelidou

“Κα Μιχαηλίδου μας να είστε καλά και ευτυχισμένη. Αυτό προέχει. Για το Εx’s ghost by tina michaelidou εύχομαι να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα κρατώντας αναλλοίωτα τη ζωντάνια και την ενδιαφέρουσα οπτική για πρώην και όχι μόνο της αρχισυντάκτριας. Δηλαδή της αφεντιάς σου. Τα σέβη μου σε σένα και τους αναγνώστες σου.”