Τον Αντώνη Πουλινάκη τον γνώρισα από το site που συνεργάζομαι εδώ και λίγες μέρες. Είναι εξαιρετικός με υπέροχη πένα και πολύ χιούμορ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στις συζητήσεις μας είναι το γεγονός ότι είναι απίστευτα προσγειωμένος και είναι ο άντρας της διπλανής πόρτας.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα για εκείνον αλλά μπορείς να διαβάσεις τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία;

Ονομάζομαι Αντώνης Πουλινάκης και κατάγομαι από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και γεννήθηκα. Είμαι αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό. Παρ’ όλη την αυστηρότητα που επιβάλλει το συγκεκριμένο επάγγελμα στο χαρακτήρα του στρατιωτικού, έχω παραμείνει αρκετά ευαίσθητος. Στη ζωή μου δεν υπάρχει κύκλος και τετράγωνο. Για μένα υπάρχει μόνο το πολυγωνικό σχήμα – ένας κύκλος με γωνίες και με αυτόν τον τρόπο μόνο κοιτάζω τα πράγματα.

Ξεκίνησα από πολύ μικρός τις πρώτες μου λέξεις, δοκιμάζοντας να φτιάξω μια μαντινάδα κι από εκείνο το σημείο δε σταμάτησα ποτέ.

Μια ευκαιρία αναζητώ, 
ένα άναμμα, μια φλόγα, 
μία φλογίτσα τόση δα
να μας φέρει πιο κοντά”
Συνέχεια καταπιάνομαι από ο,τι βλέπω, μαθαίνω και ζω. Γράφω γιατί με αυτόν τον τρόπο αισθάνομαι και σκοπός μου είναι το άγγιγμα της ψυχής και της ευαισθησίας του αναγνώστη.

2.Γιατί το blog σου λέγεται  “Kooasimodos” και όχι κάπως αλλιώς ; Tι ήταν αυτό που σε έμπνευσε από το Κουασιμόδο από το παιδικό παραμύθι η “Παναγία των Παρισίων”;

Τα παιδιά της γενιάς μου μεγάλωσαν με αυτά τα παιδικά έργα. Θυμάμαι εμένα και τα 3 αδέρφια μου να καθόμαστε στο σαλόνι και να τα παρακολουθούμε ξανά και ξανά. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Και μαζί με τις ασχολίες και τα χόμπι των παιδιών και των νέων γενικότερα, άλλαξαν και οι προσωπικότητες. Το νέο σήμερα τον απασχολεί πώς θα βρει τους τρόπους να αρέσει περισσότερο στους γύρω του, πώς θα τους εντυπωσιάσει. Κοίταξε γύρω σου και θα δεις τους νάρκισσους με ένα κινητό στο χέρι και μια καινούρια selfie να ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Κι επειδή έτσι έμαθαν να λειτουργούν, πλέον τους έχει γίνει απαραίτητη ανάγκη για να ζήσουν. Αυτό όμως που έχουν πραγματική ανάγκη είναι η επικοινωνία. Όχι μέσω ίντερνετ, αλλά την επικοινωνία της κουβέντας “face to face”. Εκεί που θα μάθουν τον απέναντι όπως πραγματικά είναι. Να ψαχουλέψουν την ψυχή τους, να αγαπήσουν την αληθινή πραγματικότητα και να την ερωτευτούν. Μέχρι να καταλάβουν πως σημασία δεν έχει ο πρόσκαιρος θαυμασμός ενός κορμιού αλλά η έκπληξη που μπορεί να σου προκαλέσει μια ταπεινή κι ευγενική ψυχή. Όπως εκείνου του Κουασιμόδου, που γνωρίζοντας ποιος ακριβώς είναι, έβγαζε την αλήθεια και την απλότητα που του επέτρεπε η ευαίσθητη καρδιά του. Τέτοιους ανθρώπους αναζητώ στη ζωή μου. Αυτός ο χαρακτήρας με ενέμπνευσε λοιπόν να ονομάσω το blog μου “Kooasimodos”.

3.Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύει ότι τις κάνει δύσκολες και γιατί υπάρχει πολύ μοναξιά;
Οι “σχέσεις” είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Εάν οι άνθρωποι αποζητούσαν από μία σχέση τα απλά συστατικά της για μια όμορφη συμβίωση, οι σχέσεις δε θα ήταν τόσο περίπλοκες και δύσκολες.
Θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους επειδή με κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Επειδή δε μου αρέσει η μοναξιά. Όχι για να τους βλέπουν οι υπόλοιποι, πόσο όμορφοι, κοινωνικοί και συμπαθητικοί είναι. Τους έχω δίπλα μου για να ευχαριστήσω τον εαυτό μου κι επειδή έχω την ανάγκη να δώσω σε κάποιον τον εαυτό μου κι όχι για να ικανοποιήσω τα μάτια των υπολοίπων.
Πιστεύω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με εγωισμό το χαρακτήρα μας, ο οποίος είναι απαγορευτικό συστατικό σε μια σχέση. Σε μια σχέση ανάμεσα σε 2 ανθρώπους, ο ένας λειτουργεί για τον άλλον, δεν προσπαθεί να τον κουκουλώσει βγάζοντας μπροστά το ανάστημά του ούτε είναι ένας αγώνας για το ποιος θα φτάσει πρώτος ως το τέρμα. Θα φτάσουν μέχρι τέλους χέρι-χέρι. Χωρίς εγωισμούς και ανταγωνισμό.
Στις ημέρες μας, το χρήμα και η κοινωνική αποδοχή είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και ζητούμενα για να βρει κάποιος το ταίρι του. Κι αν δεν τα βρει αυτοαποκαλείται “δυστυχισμένος”, τη στιγμή που θα μπορούσε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος εάν έψαχνε τα απλά και τα πιο εύκολα. Αποτέλεσμα όλων αυτών να μένεις μόνος σου, κλαίγοντας τη μοίρα σου και τον ριζικό σου…
Προσωπικά, προτιμώ να μένω μονός μου, παρά να είμαι με έναν άνθρωπο που ζητάει τα ανούσια από μένα, ακόμα κι αν μπορεί να τα βρει σε μένα.
4.Αγαπημένη φράση & τραγούδι 
Δεν έχω μόνο μία αγαπημένη φράση αλλά μια από τις πολλές είναι μια δική μου που είχα γράψει πριν αρκετά χρόνια και μάλιστα πρόσφατα την συμπεριέλαβα σε ένα άρθρο μου:
Αυτή η τριανταφυλλιά μπορεί ν’ ανθίσει κι ανάμεσα στα ξερά όνειρά μας, στην άμμο των σκέψεών μας, με νερό τα δάκρυά μας…Ένα μόνο λουλούδι αρκεί, για να κρατήσει η μυρωδιά που τόσο καιρό φέρνει τον έναν πλάι στον άλλον“.
Η σημασία της είναι ότι “όταν υπάρχει αγάπη, τίποτα δε μπορεί να χαθεί“.
Κατά καιρούς το αγαπημένο μου τραγούδι αλλάζει. Αυτήν την περίοδο το “Φώναξε με” του Ηλία Βρεττού, παίζει περισσότερο στο μυαλό μου.
5.Στο blog σου με τι θέματα καταπιάνεσαι ;
Στο “Kooasimodos” μπορεί κάποιος να διαβάσει άρθρα που αφορούν ως επί των πλείστων τον έρωτα, την αγάπη και τη μοναξιά καθότι ευαίσθητος αλλά και θέματα που αφορούν την κοινωνία καθώς και αναμένεται να εντάξω στο blog μου και θέματα θρησκευτικού περιεχομένου. Μου αρέσει να προσπαθώ να μπαίνω στην καρδιά του αναγνώστη, να αγγίζεται και να γίνεται κομμάτι των λέξεων μου. Αυτό είναι που με ικανοποιεί και με χαροποιεί.
6.Που μπορεί να σε βρει κανείς ;
Μπορεί κάποιος να με βρει ενεργό στο blog μου φυσικά το “Kooasimodos” αλλά και στο “Μεταξύ μας” (metaximas.org), μια ομάδα νέων ταλαντούχων παιδιών που με έχει εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή που έμαθα για κείνους. Είναι μια πρόσφατη σελίδα που έχει σίγουρα την επιτυχία, γιατί είπαμε πως όταν υπάρχει αγάπη, τίποτα δε μπορεί να χαθεί. Πόσο μάλλον για αυτά τα παιδιά που αγαπούν πάρα πολύ αυτό που κάνουν και για να το διαπιστώσεις αυτό αρκεί απλά να μπεις και να τους διαβάσεις. Σίγουρα θα ταυτιστείς μαζί τους.

7.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

Εύχομαι στο “Ex’s Ghost By Tina Michaelidou” ακόμα περισσότερα ωραία θέματα, νεανικά και πρωτότυπα και είμαι σίγουρος για την επιτυχία του επειδή αυτή πάντα κρύβεται πίσω από την όρεξη και την αγάπη σε αυτό που κανείς.