Λίγο πολύ όλες μας περάσαμε από τα στάδια του πλατωνικού έρωτα -το τονίζω αυτό- είτε με τον δάσκαλό μας, είτε με τον καθηγητή μας.

Τον σκεφτόμασταν με το αθώο μας μυαλό και λατρεύαμε να παρακολουθούμε το μάθημά του. Αυτά μέχρι και το Λύκειο ήταν αθώα και πλατωνικά.

(Το κορίτσι της φωτογραφίας φοράει λευκό φούτερ φόρεμα το οποίο κοστίζει 22,00 ευρώ και θα το βρεις σε αυτό το link)

Στο πανεπιστήμιο πάλι που παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, ερωτεύεσαι είτε τον καθηγητή σου, είτε τον επιτηρητή σου, είτε εκείνον τον ωραίο δάσκαλο οδήγησης που ο καημένος προσπαθεί να σε μάθει να οδηγείς ενώ εσύ δίπλα του χάνεις το μυαλό σου.

Όλες περάσαμε από τέτοιες φάσεις.

Οκ είσαι ενήλικη πια αλλά για σκέψου το λίγο καλύτερα: Γιατί δεν πρέπει να ερωτευτείς τον άνθρωπο που σε διδάσκει;

  1. Καταρχάς μπορεί να είναι παντρεμένος με παιδιά ή απλά να έχει σχέση.
  2. Το γεγονός ότι θα πας με κάποιον που σε διδάσκει ή σε επιτηρεί ίσως να μην είναι για το καλό σου τελικά: Σκέψου τι θα λένε οι υπόλοιποι πώς θα συνδέσουν τη σχέση αυτή με τους καλούς σου βαθμούς (ακόμα κι αν τους έχεις πάρει με πολύ κόπο και διάβασμα).
  3. Όσο ωραίος και αν είναι πρέπει να είσαι σίγουρη για αυτό το βήμα και να σκέφτεσαι λογικά και όχι με το συναίσθημα (ναι, ήρθε η ώρα να το κάνεις αυτό!).
  4. Και άντε πες πως είστε μαζί…  Θα μπορείς να αντέξεις να έχεις όλα τα βλέμματα πάνω σου;
  5. Ναι μεν σε εξιτάρει η ιδέα να είσαι με τον καθηγητή σου όμως από την άλλη πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το γεγονός ότι μπορεί να τον φέρεις σε δύσκολη θέση και να χάσει τη δουλειά του ή να του καταστρέψεις την προσωπική ζωή.

Όλες μας είχαμε ωραίους καθηγητές και επιτηρητές δίπλα μας που τους θαυμάζαμε. Και για να σου πω και ένα μυστικό και εγώ είχα αλλά τους έβλεπα σαν δασκάλους και έκλεινε εκεί το θέμα.

ΥΓ

Ναι, ξέρω! Μετά από τέτοια κουβέντα θέλεις μια σοκολάτα με δυνατή γεύση. Δοκίμασε αυτό το “ποίημα” με λευκή σοκολάτα, φρούτα του δάσους και βάφλα και σκέψου πραγματικά αν θες να βρεις τον δάσκαλό σου.

Λευκή σοκολάτα με τραγανή βάφλα & κόκκινα φρούτα “Δωδώνη” 40g

Τιμή: 1,45 ευρώ

Μη ξεχνάς να χαμογελάς γιατί σου πάει και γιατί σου αξίζει.

Με αγάπη,
Τίνα