Θεωρώ

Θεωρώ χάσαμε την ουσία και την μαγεία.” μας αποκαλύπτει στη σημερινή της συνέντευξη η συγγραφέας Άντα Αντρέου.

Η Άντα επίσης μας παρουσιάζει το βιβλίο της “Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες | desires #3”,αλλά μας μιλάει & για τις σχέσεις & τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μας είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;


“Είμαι μια γυναίκα ασυμβίβαστη και παθιασμένη σε ότι κάνω. Έχω σπουδάσει σχέδιο μόδας στην Αθήνα αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο τομέα επαγγελματικά.  Είμαι αρκετά δημιουργική και ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα όπως το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Αγάπη μου για την συγγραφή ξεκίνησε τυχαίως. Πάντα αγαπούσα τα βιβλία και την μυρωδιά του χαρτιού, όμως ποτέ δεν φαντάστηκα να γράφω ένα. Όλα ξεκίνησαν στα δεκαπέντε. Είχα πολλές ανησυχίες και σκέψεις. Έτσι επέλεγα να τα εκφράζω γραπτώς σ’ ένα τετράδιο. Εκεί αντιλήφθηκα πως είναι μια μορφή απελευθέρωσης αυτό που έκανα. Μετά, πολύ πιο μετά συνειδητοποίησα πως μπορούσα να το κάνω επάγγελμα.”


2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;


“Το βιβλίο μου, ο Έρωτας Μετά Τις Επιθυμίες Desires #3 είναι το τρίτο μέρος της αποκαλούμενης ερωτικής  σειράς μυστηρίου Desires. Τα πρώτα τρία βιβλία διηγούνται την ιστορία της Άντας Αλιβιζάτου και του Δημήτρη Ελευθεριάδη. Δυο ανθρώπων που γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα πάρτι. Τα τρία βιβλία είναι το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της Άντας. Μας δείχνουν τι καθόρισε την ζωή της και πως επηρεάστηκε με τον Δημήτρη να κάνει είσοδο απότομα σε αυτήν. Είναι μια ιστορία ρεαλιστική που ίσως θα την συναντούσαμε στον δρόμο μας κάποια στιγμή. Είναι μια σχέση χωρίς όρια, ταμπού, ταμπέλες, στερεότυπα και συμβιβασμούς. Θίγει κοινωνικά μηνύματα πέρα από τον έρωτα. Δίνει προέκταση στην ουσία των σχέσεων και πως το παρελθόν μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές και την συμπεριφορά των ανθρώπων.”


3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;


“Δύσκολες δεν είναι. Εμείς τις κάνουμε να φαίνονται έτσι.

Θεωρώ χάσαμε την ουσία και την μαγεία.

Δεν θυμόμαστε τι είναι αυτό που κάνει μαγική μια σχέση. Ξεχάσαμε το φλερτ, το κυνήγι και το ερωτικό πείραγμα.

Και δεν μιλάω για λουλούδια και όλα αυτά τα κλισέ. Αναφέρομαι σε αυτή την ενέργεια που νιώθεις όταν κοιτάς τον άλλο.

Τον κοιτάς και νιώθεις το σώμα σου να πυροδοτείτε από χιλιάδες επιθυμίες και ανάγκες. Ξεχάσαμε να ζούμε την σχέση μας.

Σχέση είναι αυτά που ζεις όχι η εξήγηση της λέξης. Σήμερα ρωτάς τον άλλον και σου λέει :έχω σχέση. Επικεντρώνεται στην λέξη καθαυτή και όχι γιατί επέλεξε να έχει σχέση.

Το νόημα είναι να ζούμε και να απολαμβάνουμε την σχέση μας. Να βουλιάζουμε μέσα της κάθε λεπτό.

Να διεκδικούμε ακόμα κι αν έχουμε τον άλλον.”


4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;


Να μην τα παρατάνε ούτε να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζουν. Για κανένα μας δεν ήταν εύκολο. Πάντα μια νέα αρχή είναι δύσκολη. Όμως από αυτά μαθαίνουμε, ωριμάζουμε κσι ξέρουμε να κάνουμε καλύτερους χειρισμούς. Άλλωστε το ταξίδι αξίζει. Ο προορισμός είναι ο τερματικός μας σταθμός. Και πάντα σε ένα ταξίδι υπάρχουν ευτράπελα. Αυτά θυμόμαστε. Αυτό ακριβώς είναι και τα όνειρα. Θα βρούμε δυσκολίες, θα απογοητευτουμε, θα αποτυχουμε αλλά στο τέλος με κυνήγι, πίστη και αφοσίωση θα κερδίσουμε. 


5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας


“Με ήξερε, με καταλάβαινε, με γέμιζε, με ολοκλήρωνε, με φρόντιζε, με ποθούσε, με λάτρευε και με αγαπούσε. Και μέσα σε αυτές τις λέξεις, χαρακτήριζα την σχέση που με έσωσε από τον ίδιο μου τον εαυτό. Απεικόνιζε τον άντρα που μου θύμισε πως ήταν ο έρωτας – ο έρωτας που έθαψα μετά τον Θέμη. Μου έμαθε να χορεύω ξανά στα βήματα του πάθους, να αντέχω το παρελθόν με όσα το απάρτιζαν και να λέω ξανά “σε αγαπώ”. Κάτι που ξέχασα μετά από το τελευταίο “σε αγαπώ” που μου είπε ο Θέμης. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης εμφανίστηκε όταν δεν έπρεπε, όταν δεν ήθελα και χρειαζόμουν τα αισθήματα. Ήρθε για να μου  υπενθυμίσει όσα έθαψα βαθιά μέσα μου.” Άντα Αλιβιζάτου, Έρωτας Μετά Τις Επιθυμίες, Desires #3.”


6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή


“Μμ αυτή την φάση της ζωής μου ακούω τρία. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της μουσικής ποτέ δεν αρκούμε σε ένα. Αυτά είναι το Into You της Ariana Grande, το Freeze you Out της Marina Kaye και το Capovolgo il Mondo του Valerio Scanu. 

Αγαπημένη φράση είναι κάτι που είπε ο αγαπημένος Νίκος Καζαντζάκης “Ο, τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα. ” 


7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;


“Πολλά και ανατρεπτικά πράγματα. Πολλά βιβλία και πολλές ιστορίες που περιμένουν να βγουν εκεί έξω για να τις διαβάσει ο κόσμος.”


8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;


“Σίγουρα στην Ερμού να περπατώ ή να σεργιάνιζω ανάμεσα στα μαγαζιά . Πάντα λάτρευα το κέντρο της Αθήνας όσο φασαριόζικο κι αν είναι. Μου θυμίζει το λόγο που επέλεξα οι ιστορίες μου να πάρουν ζωή μέσα από αυτήν. Επίσης σίγουρα μπορείτε να με βρείτε σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή στην Σόλωνος, όπως και στα βιβλίο–καφέ στο Μοναστηράκι.”


9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou 


“Να είναι πάντα πρωτοπόρο και γεμάτο θετική ενέργεια. Να κρατάει αυτό το όμορφο πνεύμα και την φρεσκάδα του. Αλλά κυρίως, να μην σταματάει πουθενά. Να δημιουργεί συνέχεια με νέες ιδέες.”

*Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ*
*Ps : Μπορείτε να διαβάσετε & άλλες συνεντεύξεις συγγραφέων εδώ!*