Ο Μάριος είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας όπου είχα την τιμή να τον γνωρίσω πρόσφατα & να του ζητήσω να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη,ώστε να μου συστήσει το βιβλίο του.

Στη συνέντευξη που μου παραχώρησε μου μίλησε για τις σχέσεις,για το βιβλίο του,αλλά & για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Το διάβασμα είναι κάτι που αγαπούσα από πολύ μικρός. Θυμάμαι από πάντα τον εαυτό μου να είναι σε μια βιβλιοθήκη και να ψάχνει βιβλία. Είχα ξεκινήσει από παιδικά και κλασσικά αναγνώσματα και σταδιακά πέρασα στο είδος που λατρεύω πλέον να διαβάζω. Στην πορεία αφοσιώθηκα στην κιθάρα για αρκετά χρόνια, αφήνοντας το διάβασμα στην άκρη αλλά οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Η επιστροφή στη λογοτεχνία έγινε ξαφνικά πριν από οκτώ χρόνια η οποία ξεκίνησε αμέσως με τη συγγραφή. Μια μέρα ξεκίνησα έτσι απλά να γράφω και από τότε δεν έχω σταματήσει. Φυσικά άρχισα πάλι και το διάβασμα μιας και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Έκτοτε έχω γράψει πάνω από δέκα βιβλία, εκ των οποίων τα επτά έχουν ήδη εκδοθεί.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Οι «Φωνές από την άβυσσο» κυκλοφόρησαν στις 21 Φεβρουαρίου και πρόκειται για ένα βιβλίο μεταφυσικού τρόμου. Έχει να κάνει με έναν εφιάλτη ο οποίος ταλαιπωρεί τον πρωταγωνιστή όλη του τη ζωή. Όταν όμως ο εφιάλτης αυτός εισβάλλει στη ζωή του τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά και αναγκάζεται να πάρει στα σοβαρά τις τέσσερις φράσεις που λέει όλα αυτά τα χρόνια η παράξενη γυναίκα στο όνειρο. Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει σε ένα χωριό της Ηπείρου όπου εκεί θα ανακαλύψει πράγματα που ποτέ δεν φανταζόταν.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Θεωρώ ότι οι σχέσεις των ανθρώπων ήταν πάντα δύσκολες. Απλά έχουν κάθε φορά να κάνουν με τις καταστάσεις και τις συνθήκες της εποχής. Κάθε άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός κόσμος από μόνος του, συνεπώς όταν δύο άνθρωποι έρχονται κοντά, είτε συνεργατικά, είτε φιλικά, είτε ερωτικά καλούνται αυτοί οι δύο κόσμοι να συνυπάρξουν κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Οι δυσκολίες στις σχέσεις θεωρώ πως είναι κάτι δεδομένο που θα υπάρχει πάντα.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Σαφώς και είναι μια δύσκολη εποχή και άλλο τόσο δύσκολο το να ακολουθήσεις το όνειρο σου. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Χρειάζεται πίστη στις δυνάμεις μας και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Τις περισσότερες φορές, παρόλες τις δυσχέρειες, όλα πηγαίνουν καλά με τον δικό τους τρόπο.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Δύσκολο να το απαντήσω αυτό μιας και είμαι δεμένος με πολλά σημεία του βιβλίου. Θα επιλέξω λοιπόν ένα κομμάτι όπου ο ήρωας βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου και η γυναίκα από το όνειρό κάνει πολύ έντονη την εμφάνισή της μέσα από μια ομίχλη η οποία καλύπτει τα πάντα. Κάνει τα πάντα για να του στείλει το μήνυμα που θέλει. Είναι μια πολύ έντονη σκηνή όπου ένα από τα σημεία που πηγαίνει ο ήρωας συχνά για να ηρεμήσει γίνεται ξαφνικά πολύ εχθρικό. Παραθέτω ένα μικρό κομμάτι:

Ο ψίθυρος, που ακούστηκε δίπλα ακριβώς από το αυτί του, χρειάστηκε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να τον μεταφέρει από την απόλυτη ευφορία σε έναν ξένο και παγωμένο τόπο. Η υγρασία γύρω του ξαφνικά δεν ήταν απολαυστικά δροσερή, αλλά ανυπόφορα παγερή. Ήθελε να αντιδράσει, να σηκωθεί απότομα, αλλά το μεθύσι βρισκόταν ακόμη εκεί και τώρα στεκόταν εμπόδιο. Ξαφνικά ένιωσε μια πίεση στο πόδι του σαν κάτι να του το τραβούσε προς το νερό. Ο πανικός άρχισε να τον πνίγει σαν θηλιά στο λαιμό. Τα μάτια του γούρλωσαν και η καρδιά του άρχισε να στέλνει το αίμα στο δίκτυο του σώματος με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ακαριαία παραγωγή αδρεναλίνης κατέπνιξε μεγάλη ποσότητα αλκοόλης, αναζωπυρώνοντας ξανά τον οργανισμό του. Το σώμα του πήρε πάλι μπρος και με μια αντανακλαστική κίνηση τινάχτηκε όρθιος επάνω στη γέφυρα. Αργότερα δε θα θυμόταν πώς το κατάφερε αυτό. Κοίταξε γύρω του και τότε διαπίστωσε κάτι άλλο…

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή.

“Είναι ένα τραγούδι που αναφέρω και μέσα στο βιβλίο από ένα συγκρότημα που λατρεύω. Το Intra Venus των Ne Obliviscaris:

Ghosts of porcelain waste

The innocence in faith

Through translucent eyes

In shifting shades of pale upon pale

Writhing across the neverwhere

Haunting reflections of the mirrored void

Is this the end of everything we love?

The wounds of life weaving the loom

Dwellers in the deep… worlds entombed

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Μάλλον πολλά βιβλία καθώς έχω ήδη κάποια έτοιμα και συνεχώς γράφω.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Facebook profile: https://www.facebook.com/marios.dimitriadis

Facebook page: https://www.facebook.com/mariosdimitriadisauthor/

Instagram: https://www.instagram.com/dimitriadis_marios/”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou;

“Εύχομαι πάντα επιτυχίες, έμπνευση για καινούρια πράγματα και ελπίδα ότι οι δύσκολες μέρες που διανύουμε θα περάσουν.”