Την Αλεξία την γνώρισα μέσω από τις Εκδόσεις Ευγνώμων & μιας και είναι συμπατριώτισσά μου πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη ώστε να μου μιλήσει για το βιβλίο το της “Απελευθέρωσε τον πραγματικό σου εαυτό τώρα!”

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Αρχικά, θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση, είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για αυτή την φιλοξενία. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα όπου έζησα και εργάστηκα για 13 χρόνια στο τραπεζικό χώρο. Είμαι αρκετά ανεξάρτητο άτομο και με ανοιχτό μυαλό για νέες εμπειρίες. Είμαι δοτική, ειλικρινής  και επιζητώ την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία στην ζωή μου Μου αρέσει να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους που με εμπνέουν και να τους παρατηρώ, να ανταλλάσουμε απόψεις και να μαθαίνει ο ένας μέσα από τον άλλον, αν και δεν ήμουν πάντα έτσι. Έχω ως σύμμαχό μου το χαμόγελο και προσπαθώ να το μεταδίδω και στους γύρω μου. Αγαπώ τα ταξίδια και λατρεύω την αίσθηση της ελευθερίας σε όλους της τους τομείς. Κυρίως όμως δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ελευθερία της ψυχής γιατί είναι αυτή που σε φέρνει στην εσωτερική σου ισορροπία . Μου αρέσει να επενδύω στον εαυτό μου, να βελτιώνω τις γνώσεις μου και κυρίως τον τρόπο σκέψης μου και να εξελίσσομαι. Εξαιτίας αυτής της αγάπης και της θέλησης μου για περισσότερες  γνώσεις και τεχνικές πιστοποιήθηκα σε Νευρο -γλωσσικό Προγραμματισμό και Coaching Διαβάζω πολλά βιβλία , παρακολουθώ σεμινάρια αυτό βελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης γιατί θεωρώ ότι το ταξίδι της αυτογνωσίας δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα από το δικό μου ταξίδι αυτό εξέλιξης ένιωσα πιο δυνατή και βρήκα την αληθινή μου φωνή Ήταν τόσο απελευθερωτικό και ενδυναμωτικό το συναίσθημα αυτό που έκανα σκοπό της ζωής μου να μεταφέρω αυτές τις γνώσεις και τις τεχνικές και να ενδυναμώσω όσους περισσότερο μπορώ Έτσι οι δρόμοι άνοιξαν και με έφεραν στον να γράψω το πρώτο μου βιβλίο «Ignite Your Authentic Self Journal». Μετά την τεράστια αγάπη του κόσμου, δεν μπορούσα να μην δημιουργήσω την ελληνική εκδοχή του βιβλίου ακόμη πιο εμπλουτισμένη και με περισσότερες τεχνικές «Απελευθέρωσε Τον Πραγματικά Σου Εαυτό Τώρα».”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου.

“Το βιβλίο μου είναι ένας οδηγός εσωτερικής ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Μέσα υπάρχουν οι βασικές ερωτήσεις και τεχνικές που με βοήθησαν εμένα στην αρχή της εσωτερικής μου αναζήτησης. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αγαπήσει τον εαυτό του, να γεμίσει αυτοπεποίθηση. Να του προσφέρει καθημερινή ενέργεια και κίνητρα  για να βάλει σε μια σειρά τα όνειρα και τους στόχους του και να σχεδιάσει την πραγματικότητα που αυτός επιθυμεί. Εμένα με βοήθησαν στο να Απελευθερώσω τον Πραγματικό μου Εαυτό, και από αυτό πήρε τον τίτλο του. Είναι σχεδιασμένο με γνώσεις και τεχνικές του Νευρο-γλωσσικού Προγραμματισμού και του Coaching.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Θεωρώ ότι το κύριο πρόβλημα που κάνει τις σχέσεις δύσκολες είναι ο εγωκεντρισμός,δηλαδή η τάση να αντιμετωπίζει κανείς τα πράγματα σαν να υπήρχαν μόνο γι΄ αυτόν, σύμφωνα με τη δική του άποψη και τα δικά του συμφέροντα. Αν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με περισσότερη αγάπη και αλήθεια στην ζωή μας πιστεύω ότι οι σχέσεις θα ήταν διαφορετικές  και πιο ποιοτικές. Άποψη μου είναι ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το μέσα μας. Μάθαμε να μην αγαπάμε και να μην επικοινωνούμε με εαυτό μας. Προγραμματιστήκαμε από μικρά παιδιά, από γονείς, σχολεία, κοινωνία να λειτουργούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο για να είναι αποδεκτός. Εγκλωβιζόμαστε σε ρόλους και πρέπει, που μπορεί να μην μας εκφράζουν καν. Είναι υποχρέωση μας να επενδύσουμε στον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε γιατί λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο και να το αναπρογραμματίσουμε. Όταν καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή με τα αληθινά μας συναισθήματά , σε ισορροπία με το εσωτερικό μας εαυτό ,να τα βρούμε με εμάς τους  ίδιους δηλαδή τότε θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ιδανικές σχέσεις και με τους γύρω και μια καλύτερη επικοινωνία.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Πάντα θα έχουμε εξωτερικούς παράγοντες που θα μας εμποδίζουν σε κάτι. Αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά πως εσύ αντιδράς σε αυτό! “Η ζωή είναι ένα 10% αυτό που συμβαίνει έξω από εσένα και ένα 90% πώς αντιδράς σε ΕΣΥ σε αυτό! Συμβουλή μου είναι πάνω από όλα να πιστέψουν στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να  κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός και μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Να μην επηρεάζονται από τρίτους και να μένουν με απωθημένα. Να αποκτήσουν ένα τρόπο σκέψης και μια στάση ζωής που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν , να έχουν ανοιχτό μυαλό για να πετύχουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Να μην μείνουν μόνο στα όνειρα αλλά να κάνουν και τις κατάλληλες δράσεις και να αποκτήσουν, αν χρειάζεται επιπλέον πόρους που είναι απαραίτητοι ώστε να έρθουν πιο κοντά στο επιθυμητό τους αποτέλεσμα.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“«Πρέπει να γίνεις και να νιώσεις αυτό που θες τώρα και όχι όταν το έχεις»”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Θα κάτσω σπίτι –Λουκιανός Κελαηδόνης 🙂

ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ!”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον

“Πολλά…! Είμαι ακόμη στην αρχή!. Πλέον σκοπός της ζωής μου είναι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση να νιώθουν εσωτερική ηρεμία για να μπορούν να είναι πραγματικά ελεύθεροι. Γι αυτό θα βρίσκω συνεχώς τρόπους και πηγές ώστε να μπορώ να τους το μεταφέρω αυτό, είτε μέσω βιβλίων, σεμιναρίων, είτε οτιδήποτε άλλο περνάει από το χέρι μου.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Instagram: alexia_befree

Facebook: Alexia ManifestationLover & Inspiration_by_alexia

Email: manifestationlover@gmail.com

Το βιβλίο μου μπορείτε να το βρείτε και online : https://www.ecwid.com/store/manifestationlover

 9. Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Η ευχή μου για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou είναι να το αγκαλιάζει ο κόσμος με αγάπη,να συνεχίζει  την ανοδική και επιτυχημένη  πορεία του και να εκπληρώνει τους στόχους του και ακόμη περισσότερο. Μπράβο για την όμορφη δουλεία που κάνετε! Ευγνώμων που βρέθηκα και εγώ μέσα σε αυτή  την όμορφη παρέα.”