Καλοκαιρινό πρωινό στην Κλαυθμώνος και στην σύσκεψη που κάναμε στο γραφείο -κάπου εκεί ανάμεσα στον παγωμένο καφέ και το ζεστό τσουρεκάκι- σκέφτηκα να ρωτήσουμε τους φίλους μας για το πώς αισθάνθηκαν όταν χώρισαν, πώς αντιμετώπισαν τη λήξη της σχέσης τους και πώς μπορεί αυτή τους η εμπειρία να βοηθήσει και σένα που βιώνεις τώρα τον δικό σου χωρισμό.

(Tο κορίτσι της φωτογραφίας φοράει μεταξωτό μακρύ Constance dress – Sézane éditions, κοστίζει 180,00 ευρώ και θα το βρεις πατώντας αυτό το link)

Η Μαρία θυμήθηκε πως στον πρώτο χωρισμό της έκλαιγε από το πρωί μέχρι το βράδυ και προσπαθούσε να καταλάβει το γιατί χώρισε. Με το πέρασμα του χρόνου σταμάτησε να την απασχολεί το θέμα αυτό και προχώρησε τη ζωή της έχοντας μετανιώσει για τον χρόνο που έχασε μοιριολογώντας.

Ο Γιώργος μου εκμυστηρεύτηκε πως έχει κλάψει πολύ για την πρώην του και έχει πάει στον Γιάννη Πλούταρχο για να βγάλει από μέσα του τον πόνου -Γιωργάκη συμπάσχω και εγώ τρέχω στον Πλούταρχο είτε χωρισμένη,είτε δεσμευμένη-.

Η Ελένη πιστεύει πως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της ήταν η σχέση που είχε με τον πρώην της μιας και δεν της φερόταν καλά και ήταν δυστυχισμένη. Ο χωρισμός ουσιαστικά ήταν λύτρωση για εκείνη (κι ας μην το καταλάβαινε όταν ήταν μέσα στη σχέση).

Ο Ορέστης πάλι θεωρεί πως ο χωρισμός με την πρώην του τον ωρίμασε και είδε τα πράγματα με άλλο μάτι (βοηθώντας τον να αντιμετωπίσει καλύτερα την επόμενη σχέση σου).

Η Γιάννα πόνεσε πολύ, αλλά έκανε το σωστό όταν χώρισε και εξηγεί πως αν το γυαλί ραγίσει δύσκολα κολλάει ξανά. Μην το επιχειρήσεις αν δεν το θέλεις πραγματικά (όχι από πείσμα!) γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να ταλαιπωρήσεις τον εαυτό σου.

Ο Κώστας έχει μέσα του ακόμα θυμό με την πρώην του, διότι πιστεύει πως σε μια σχέση φταίνε και οι δυο και όχι μόνο ο ένας. Χρειάζεται τον χρόνο του…

Θα σου πω, λοιπόν, και εγώ πως αισθάνθηκα και πως αντιμετώπισα το χωρισμό μου :

Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ, έπαθα κατάθλιψη και πίστευα πως δεν μου αξίζει κάτι καλύτερο. Φυσικά μια μέρα απλά ξύπνησα και είδα ότι η ζωή είναι μικρή για να στεναχωριέμαι και στάθηκα ξανά στα πόδια μου.

Κατανοώ πως ίσως ο χωρισμός σου να είναι επώδυνος, αλλά δε χρειάζεται να τα βάψεις μαύρα. Ζήσε το κι αυτό σαν μια εμπειρία, ναι να κλάψεις, να ξενυχτήσεις, να ζαλίσεις τις φίλες σου λέγοντας τα ίδια και τα ίδια αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις πάντα την “επόμενη μέρα”. Θα είναι γεμάτη χαρά, αγάπη και ωραίες στιγμές. Και όσο πιο γρήγορα ξεπεράσεις τον χωρισμό σου, τόσο πιο γρήγορα θα την ζήσεις.

ΥΓ. Να χαμογελάς γιατί το αξίζεις και φυσικά επειδή ένας χωρισμός θέλει τα σοκολατάκια του σου προτείνω ανεπιφύλαχτα ένα κουτί γεμάτο διαφορετικές γεύσεις.

Χάρτινο καφέ κουτί Heritage Brown M με 270 γρ σοκολατάκια γάλακτος Leonidas (19x19x3.5 εκατοστά)
Τιμή: 15,30 ευρώ