Την Έλενα την γνώρισα στο site “Μεταξύ μας” που είναι και η αρχισυντάκτρια. Μόλις της είπα για τα θέματα που γράφω αμέσως μας έδεσε κάτι, είναι εκείνη που φτιάχνει απίθανες φωτογραφίες με quotes που έχει χιούμορ και που κρατάει την ομάδα ενωμένη.

Πρόσφατα της ζήτησα να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και με πολύ χαρά μου απάντησε, ας δούμε λοιπόν τι μου είπε :1.Πες μας λίγα λόγια για σένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με λένε Έλενα, είμαι 24 ετών και κατάγομαι από την όμορφη Κατερίνη. Με κέρδισε ο χώρος της ομορφιάς καθώς ακολούθησα το επάγγελμα της αισθητικού ενώ έχω περάσει τα 3/4 της ζωής μου στην επιχείρηση του πατέρα μου, δηλαδή στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής όπου ξέσπαγα όλες τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μου. Βέβαια, η καλλιτεχνική μανία δεν εγκλωβίστηκε σε κουτιά σοκολάτας και γαρνιτούρες. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα την επιθυμία να καταγράφω όσα μου συμβαίνουν. Ο θάνατος ενός αγαπημένου συγγενικού προσώπου μου, με σημάδεψε μετατρέποντας αυτή την επιθυμία σε ανάγκη, διοχετεύοντας όλη τη θλίψη μου στο χαρτί. Με την πάροδο του χρόνου γέμισα τις σελίδες των άπειρων τετραδίων μου με ιστορίες για γέλια και για κλάματα, για μεγάλους έρωτες και φιλίες. Τετράδια που δεν επέτρεπα σε κανέναν να διαβάσει καθώς ένιωθα μια συστολή για αυτή την ενασχόληση μου. Η αρθρογραφία ήταν ένα μετέωρο βήμα για μένα και για να σου είμαι ειλικρινής δίσταζα αρκετά να δημοσιεύσω το πρώτο κείμενο μου. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου, έπαιξε ο άνθρωπος μου, ο οποίος πίστεψε εξ αρχής στις δυνατότητες μου και ξέρω πως αν δεν επέμενε εκείνος, σήμερα δεν θα συζητούσαμε!

2.Το blog σου λέγεται λεκτικές αλχημείες. Με τι θέματα καταπιάνεσαι;

Οι «Λεκτικές αλχημείες» είναι ο καθρέφτης μουΗ συγγραφή δεν είναι το χόμπι που εξασκώ στον ελεύθερο χρόνο μου, είναι η προτεραιότητα μου μάλιστα πολλές φορές δαπανώ αρκετό χρόνο γι’ αυτό τον λόγο. Είναι μορφή ψυχοθεραπείας, αποτυπώνοντας στο χαρτί τους εσωτερικούς μονολόγους μου. Πολλές φορές σε μια κόλλα χαρτί παραθέτω όσα διστάζω να ξεστομίσω στους γύρω μου. Όπως καταλαβαίνεις μέσα σ’ αυτό το blog θα θα βρεις από βαριές ερωτικές εξομολογήσεις, διηγήματα έως σατυρικά θέματα. Οτιδήποτε με προβληματίζει ή πυροδοτεί τη φαντασία μου καταχωρείται εκεί. Δεν σου κρύβω ότι ήθελα να αποφύγω την περπατημένη και να μη δημιουργήσω ένα γυναικείο blog αμιγώς ερωτικό. Προσπάθησα να κατασκευάσω μια διαδικτυακή γωνιά με ζητήματα που θ’ ακούσεις να συζητιούνται μέσα σε φιλικές παρέες.

3.Είσαι και αρχισυντάκτρια στο Μεταξύ μας. Σύστησέ μας την ομάδα και τι γράφει ο καθένας;
Το «Μεταξύ μας» ήρθε στη ζωή μου γρήγορα κι απρόσμενα όπως τα περισσότερα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν τριγύρω μας. Θα σου έλεγα πως είναι το δεύτερο σπίτι μου. Η αρχική ιδέα ήταν του καλού φίλου-αρχισυντάκτη και ιδιοκτήτη του site Παντελή Χατζηκυριάκου ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στο τιμόνι αυτής της σελίδας και τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Πέρα από τον Παντελή, ο οποίος είναι ένας ταλαντούχος και δημοφιλής αρθρογράφος η ομάδα διαθέτει άλλα είκοσι πέντε μέλη (ενεργά και guests) και θα μου επιτρέψεις να τους ευχαριστήσω έναν-έναν για τη συμμετοχή τους στο site μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν, το βασικό team αποτελείται από τους: Λουκά Αναγνωστόπουλο, Nick Murdoch οι οποίοι βρίσκονται επίσης στην αρχισυνταξία, Τίνα Μιχαηλίδου, Μπέττυ Κούτσιου, Σαντίνα Δεναξά, Μαρία Βουζουνεράκη, Βίκυ Μπάλλου, Αντώνη Πουλινάκη, Χριστίνα Ρογκάκου, Ανθή Γεώργα, Ρένα Γέρου, Μαρία Ιωαννίδου, Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, Κωνσταντίνα Εσκιτζή, Λίνα Κατσίκα, Βαλέρια Γιώτη, Δώρα Σαμαρά, Λητώ, Ζωή, Μαρία Κουγιουμτζόγλου. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον καθένα ξεχωριστά ωστόσο θα αρκεστώ στο ότι είναι όλοι τους εξαιρετικοί αρθρογράφοι και καταπληκτικοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς κουβαλούν μεγάλη εμπειρία στις πλάτες τους κι είναι τουλάχιστον συγκινητικό ότι μας εμπιστεύτηκαν κι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Νιώθω περήφανη που ανήκω στο δυναμικό του “Μεταξύ μας”, γιατί στη συγκεκριμένη παρέα, δεν υπάρχουν ρόλοι, δεν υπάρχουν όρια στη γραφή, ουσιαστικά είναι ένα πολυθεματικό site που αναγνώστης μπορεί να διαβάσει σαν να ξεφυλλίζει περιοδικό.
4.Οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες.Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Μέσα από το γράψιμο έσκαψα λίγο βαθιά στα εδάφη των σχέσεων. Ανακάλυψα πως οι σχέσεις δεν είναι δύσκολες, οι άνθρωποι τις δυσκολεύουν. Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο να τα βρίσκεις απόλυτα με τον διπλανό σου, φαντάσου ότι υπάρχουν ώρες που δεν μπορείς να τα βρεις καλά-καλά με τον εαυτό σου. Ωστόσο με επικοινωνία, σεβασμό κι αγάπη μπορούν να κρατηθούν ζωντανές. Δεν θα σου πω πως υπάρχει μαγική συνταγή ούτε κατάλληλη στιγμή για να χτίσεις μια ιδανική σχέση. Πιστεύω πως όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Αν σου εμπνέει τη διάθεση να προσπαθήσεις και να πέσεις σε μια μάχη αμοιβαίων υποχωρήσεων και δοσιμάτων. Συνήθως σε τέτοιες συζητήσεις χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη εικόνα. Η σχέση είναι ένα τεντωμένο σχοινί, εσύ κρατάς τη μια άκρη κι ο άνθρωπος σου την άλλη. Αν ένας από τους δύο το αφήσει, ο άλλος θα πέσει. Σπουδαίο πράγμα το αμοιβαίο, σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου το αντιλαμβάνομαι πλήρως και νιώθω αρκετά τυχερή που μου συμβαίνει!
5.Αγαπημένο τραγούδι & φράση
Δύσκολο να διαλέξω ένα μονάχα τραγούδι μιας και δεν ζω χωρίς μουσική (και τ’ ακουστικά μου!). Ωστόσο ένα κομμάτι που ακούω ανελλιπώς κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ είναι το Iris από Goo Goo dolls. Ειλικρινά με μαγεύει! Μια φράση που χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά στη καθημερινότητα μου είναι το «Μακριά από τοξικούς ανθρώπους!» Συνήθως όταν τη ξεστομίζω με κοιτούν περίεργα κι αναρωτιούνται ποιοι θα μπορούσαν να ανήκουν στη κατηγορία των τοξικών. Αναφέρομαι σ’ εκείνο το είδος των μίζερων ανθρώπων που προσπαθούν να σε βουλιάξουν στον κυκεώνα της κακομοιριάς τους. Η ζωή είναι εξαιρετικά μικρή για να είναι θλιβερή. Γέλιο, γέλιο, γέλιο και αισιοδοξία! Μόνο αυτό θα μας σώσει!
6.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;
Στο site www.metaximas.org, όπου αρθρογραφώ 2-3 φορές την εβδομάδα όπως και στο προσωπικό μου blog τις lektikesalximies.wordpress.com
7.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou
Εύχομαι πολλές δημιουργικές μέρες, να συνεχίσει να μας τροφοδοτεί με όμορφα και πρωτότυπα θέματα! Η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη και φανερή. Σας αξίζουν τα καλύτερα καθώς αυτή η σελίδα φτιάχτηκε με περίσσια αγάπη και φρεσκάδα!