Κανόνας είναι να συνεχίσουν να ονειρεύονται!

Κανόνας είναι να συνεχίσουν να ονειρεύονται!” μας λέει στη σημερινή συνέντευξη ο αγαπημένος εκδοτικός οίκος OnTime Books.

Μου μίλησαν για το πως ξεκίνησε ο εκδοτικός οίκος,για τις σχέσεις,για την οικονομική κρίση,καθώς & για την συνεργασία τους με το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κύπρο.

Πάμε να δούμε τι μου είπαν :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε ο εκδοτικός οίκος στο εξωτερικό;

“Εγώ εργάζομαι στην Amazon ως στέλεχος στον τομέα των νέων εκδόσεων από το 2016.

Από την πρώτη στιγμή είχα αυτή την σκέψη στο μυαλό, γνωρίζοντας πόσο ασφυχτικός είναι ο στενός ελληνικός χώρος για τους συγγραφείς.

Όλοι ήθελαν να βγουν στο εξωτερικό και βλέποντας το κενό στην αγορά αποφάσισα να το κάνω.

Φυσικά πήρε 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.”

2.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να εκδώσει κάποιος στις μέρες μας ένα βιβλίο;

“Εδώ στην Αγγλία λένε ότι είναι η καλύτερη εποχή για να γίνει κάποιος συγγραφέας & εννοούν τις άπειρες πλατφόρμες που στηρίζουν τις αυτοεκδόσεις.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε πλέον μέχρι και best sellers αυτοεκδόσεων.

Σπάνια αλλά υπάρχουν.

Από αυτή την άποψη ο καθένας μπορεί να εκδοθεί, όσον αφορά τις παραδοσιακές εκδόσεις που είναι το μοντέλο των εκδόσεων που αποφάσισα να είναι ο δικός μας οίκος.

Σίγουρα θα ήταν πιο προσοδοφόρο να επιλέξω τις αυτοεκδόσεις αλλά μιας και έχω τόσο γερούς δεσμούς με την Amazon θεώρησα ότι αυτό το μοντέλο μας ταιριάζει.

Μια αγορά σαν την Ελλάδα με αμέτρητους τίτλους αμετάφραστους έχω να επιλέξω τους δυνατότερους τίτλους με προσωπικό κριτήριο φυσικά ως γνώστης της Αγγλικής αγοράς και σίγουρα όχι τους τίτλους που ξεχώρισαν εμπορικά.

Παρακολουθώ στενά τις βραβεύσεις και διακρίσεις όπως και τίτλους που ούτε καν έχουν εκδοθεί αν και μέχρι τώρα είναι προϋπόθεση η προηγούμενη έκδοση στην Ελλάδα και αυτό γιατί έτσι είναι σίγουρο ότι έχει γίνει μια πρώτη σχετικά καλή προεπιλογή από τους Έλληνες εκδότες.”


3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Τι φταίει;

Η εγωκεντρική δομή της σημερινής ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο αποτελεί την μόνιμη απειλή στις σχέσεις.

Μένοντας στην Αγγλία κάνω πολύ πιο τραγικές διαπιστώσεις όπως την εξάπλωση του διαδικτυακού σεξ, που πραγματικά θα οδηγήσει στην πλήρη αποξένωση.

Μπορώ να αναπτύξω την άποψή μου σε πάρα πολλές σελίδες, αν θες μπορεί σε άλλη κουβέντα μας να αποτελεί το μοναδικό θέμα.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Κανόνας είναι να συνεχίσουν να ονειρεύονται αλλά καποια στιγμή να μην ξεχάσουν να ”ξυπνήσουν” ώστε να υλοποιήσουν όσα ”ονειρεύτηκαν”. Πολλοί από εμάς συνεχίζουν στην ηλικία μου να ονειρεύονται και τους άρεσε τόσο πολύ αυτά που ονειρεύονταν που ξύπνησαν και βρήκαν άλλους τρόπους ώστε να διαιωνίσουν την ονειρική κατάσταση και έτσι έχασαν το τρένο αφενός, έμπλεξαν αφετέρου με τα ”ονειροσκευάσματα”.”

5.Ο εκδοτικός οίκος σημειώνει τεράστια επιτυχία.Πού οφείλεται αυτό;

“Η επιτυχία οφείλεται στην απουσία παρόμοιου οίκου και μάλλον ευθύνεται το ότι είμαστε οι πρώτοι και οι μοναδικοί που το κάνουμε για ‘Ελληνες και Κύπριους συγγραφείς.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“I will survive, είναι πάντα το τραγούδι μου και στην παρούσα φάση ταιριάζει.

Μότο που πολλές φορές το λέω και στους υπαλλήλους μας, ”Just do it”.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Nα περιμένετε σίγουρα ότι θα γεμίσω τον πλανήτη με έργα Ελλήνων συγγραφέων και σκεφτείτε ότι κανένας φορέας δεν φιλοτιμήθηκε να βοηθήσει, αντιθέτως σε προσωπικό ραντεβού με τον διευθυντή του Υπουργείου πολιτισμού μου είπε δεν υπάρχουν χρήματα, μα εγώ δεν ζήτησα χρήματα, ζήτησα στήριξη, που θα μπορούσαν με χιλιάδες τρόπους.

Φαίνεται στην περίπτωση μας δεν τάξαμε ότι θα δώσουμε και κάτι για τον κόπο τους, όπως είθισται, οπότε γιατί να ασχοληθούν.

Τι να πω όμως για το υπουργείο πολιτισμού της Κύπρου που πριν καν επικοινωνήσω, δεν χρειάστηκε τελικά, είχαν προβλέψει να καλύπτουν την μετάφραση έργων Κύπριων συγγραφέων και μάλιστα η τιμή που πληρώνουν είναι από τις υψηλότερες στην αγορά.

Γι αυτό η Ελλάδα είναι απαγορευμένο territory που λένε και στο χωριό μου, για επιχειρήσεις.

Μακριά και ακόμη πιο μακριά.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

Μπορεί να με βρει στο Βικτοριανό τριώροφο μας 170 ετών που στεγάζει και τον οίκο μας, στον τελευταίο όροφο να δουλεύω απομακρυσμένος από τα υπόλοιπα μέλη του οίκου μας 12 έως 16 ώρες.”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou  

“Μία είναι η ευχή να το πάρει η ΟΝΤΙΜΕ BOOKS το βιβλίο της και σε έξι μήνες να το κάνω best seller.I mean it !!!”

*Για να διαβάσεις & άλλες συνεντεύξεις μπες εδώ!*