Ας πάρουμε το ενδεχόμενο ότι δε περνάς καλά πλέον, είτε γιατί κουράστηκες, βαρέθηκες, τον έπιασες να σου λέει ψέμματα, να σε απατάει ή και το αντίστροφο (και να μη θέλεις να το αναφέρεις) ή στην τελική να έχετε βρει άλλους επειδή η ρουτίνα σας εξάντλησε και άρχισες πλέον να τα σκέφτεσαι όλα τα ενδεχόμενα. Οι καυγάδες πλέον είναι συχνό φαινόμενο, έχετε αρχίσει να απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλον και ο χωρισμός είναι η οριστική λύση.Μόνη ή σε σχέση που δεν νιώθεις πλέον καλά; Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, ακόμα και οι σχέσεις, αλλά μη ξεχνάμε ότι όταν ραγίζει το γυαλί δεν κολλάει με τίποτα όσο και να θέλουμε. Άρα μπαίνεις στο ερώτημα πάλι: Μόνη ή σε σχέση; Έχεις ακούσει το ρητό: Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα; Ε λοιπόν φίλη μου ώρα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις, πριν πληγωθείς χειρότερα, σκέψου τα θετικά και τα αρνητικά, πάρε μια κόλλα χαρτί κάνε 2 στήλες και γράψε τα. Όχι τσιγκουνιές, ούτε με βάση το συναίσθημα, αλλά με βάση την λογική. Είναι δύσκολο,αλλά όταν κάνεις υπέρμετρες προσπάθειες για να σώσεις μια σχέση που τυπικά έχει λήξει από καιρό, είναι σαν να πλένεις το ίδιο ρούχο ξανά και ξανά και ο λεκές να μην βγαίνει.

Έτσι λοιπόν είναι και οι σχέσεις, σήμερα είστε μαζί και αύριο όχι δεν έχετε δα υπογράψει και κανένα συμβόλαιο ότι θα είστε για πάντα μαζί και το για πάντα στις μέρες μας δεν υπάρχει. Και ξαναρωτούμε: Μόνη ή σε σχέση; Όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται το να χωρίσεις, μη ξεχνάς ότι θα έχεις δίπλα σου άτομα που πραγματικά σε αγαπάνε,  άτομα που σε νοιάζονται και φυσικά όταν το ξεπεράσεις σίγουρα θα προχωρήσεις παρακάτω. Γιατί εάν σε αγαπούσε ο σύντροφός σου, ούτε θα μαλώνατε σε καθημερινή βάση, αλλά και ούτε θα έκανες την ερώτηση στον εαυτό σου μόνη ή σε σχέση;

Άρα; Τα ζυγίζεις όλα και θα καταλάβεις που γέρνει η ζυγαριά. Γιατί το να χωρίσεις και να τα ξαναβρείς μαζί του είναι σαν να υπογράφεις την καταδίκη σου (όχι πάντα, αλλά σε μεγάλο ποσοστό ξαναχωρίζεις) και οι καυγάδες θα είναι πιο έντονοι, θα κάνετε πράγματα κρυφά ο ένας από τον άλλον (σε συχνή ένταση) και φυσικά θα είστε σε μια σχέση απλά για να είστε μαζί.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι με κάποιον για να δείχνεις ότι έχεις σχέση από την στιγμή που εσύ η ίδια δεν αισθάνεσαι καλά μέσα σε αυτήν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι: Είτε να δώσεις χρόνο και παράλληλα να το σκέφτεσαι, είτε να χωρίσετε για κάποιο χρονικό διάστημα και να δείτε πως νιώθετε ,είτε να χωρίσετε οριστικά.

Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και μην πιέζετε καταστάσεις, απλά να χαμογελάτε σε όλες τις δυσκολίες.

Πηγή