Ξέρω ότι την απατά! Αν της το πω θα θυμώσει μαζί μου! Τι να κάνω;

Ξέρω ότι την απατά! Αν της το πω θα θυμώσει μαζί μου! Τι να κάνω; Μια πολύ ωραία ερώτηση που μου την στέλνουν συχνά αναγνώστριες.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που ερχόμαστε πραγματικά σε δύσκολη θέση… Και μια από αυτές τις στιγμές τη ζούμε όταν με κάποιον τρόπο (συνήθως από σύμπτωση) μαθαίνουμε ότι ο σύντροφος της φίλης μας την απατά!

Η πρώτη μας αντίδραση είναι να… πανικοβληθούμε καθώς δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

(Το κορίτσι της φωτογραφίας φοράει την πιο συγκλονιστική μπορντό κοτλέ παντελόνα του χειμώνα, από οργανικό βαμβάκι, η οποία κοστίζει 71,21 ευρώ -από 94,95 ευρώ- και θα την βρεις σε αυτό το link για online αγορά) 

Από την μία σκέφτεσαι να της τα πεις όλα, κι ας θυμώσει μαζί σου (γιατί τόσο ερωτευμένη που είναι μαζί του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο). Από την άλλη πάλι, αναρρωτιέσαι πως…  “Μπορεί να ήταν και μια φορά και μοναδική. Ένα λάθος στιγμιαίο…. Να χαλάσεις τη σχέση τους γι αυτό;”.

Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό, ευαίσθητο θέμα. Προσπαθείς ωστόσο να μπεις στη θέση της φίλης σου: Εσένα αν σε απατούσε η σχέση σου και το ήξερε η φίλη σου θα ήθελες να στο πει; Θα ήθελες να το ξέρεις ακόμα κι αν ήταν κάτι που συνέβη μία και μοναδική φορά;”… Μην βιαστείς να απαντήσεις.

Υπάρχουν, ίσως, δύο ειδών απαντήσεις :

  • Η μια είναι ότι δεν θα ήθελες να ξέρεις αν σε απατά ο σύντροφός σου, διότι απλά… δεν θες να το γνωρίζεις. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα μία φορά στο λάθος. Γιατί να τρέξει η άλλη να στο πει; Δεν βλέπει πόσο ευτυχισμένη είσαι μαζί του; Γιατί θέλει να σας χωρίσει; (Μήπως είναι αυτές οι σκέψεις δικαιολογία για να μην της το πεις;).
  • Και η άλλη απάντηση, βέβαια, είναι ότι όσο κι αν σε πονάει πρέπει να ξέρεις… Γιατί ό τι συμβαίνει μία φορά, μπορεί να συμβεί ξανά. Και ξανά. Και αν το ξέρει η καλύτερή σου φίλη και δεν στο πει τότε θα είναι σαν να σε έχει προδώσει και εκείνη.
Μπέρδεμα…

Ξέρω ότι την απατά! Αν της το πω θα θυμώσει μαζί μου! Τι να κάνω;

Μια σταθερή απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν υπάρχει.

Το θέμα είναι πως μετά από μια τέτοια βόμβα η σχέση τους θα διαλυθεί, ακόμα και αν του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μέσα της πάντα θα νιώθει πως εκείνος θα την απατήσει ξανά και αυτό είναι νόμος.

Για να το ξεφουρνίσεις, όμως, αυτό πρέπει να έχεις και αποδείξεις, κάτι που να αποδεικνύει την ενοχή του κυρίου.

Γιατί αν πεις πως τον είδες σε κάποιο μέρος με άλλη μπορεί εκείνος να βρει χιλιάδες δικαιολογίες για να ρίξει στη φίλη σου στάχτη στα μάτια. Αλλά πάλι… Και αποδείξεις να μην έχεις, πώς θα κρατήσεις ένα τέτοιο μυστικό;

Το θέμα είναι ότι και η φίλη σου πρέπει να έχει τα ματάκια της ανοιχτά και να μην τρώει κουτόχορτο! Ακόμα και αν σου θυμώσει όταν της το πεις, μόλις περάσει η πρώτη έκρηξη συναισθημάτων, θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα και θαα καταλάβει πως εσύ το έκανες για να την προστατέψεις και όχι για να την πάρεις τον άντρα ή για να την χωρίσεις επειδή ζηλεύεις την ευτυχία της.

Ακόμα κι αν απομακρυνθεί οριστικά από κοντά σου όμως, όσο κι αν σε πονάει, εσύ θα ξέρεις πως έκανες το σωστό. Κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό.

ΥΓ.

Ρόφημα Λευκής Σοκολάτας Γάλακτος με Raspberry και Ρόδι Marchoc (230g)

Τιμή: 3,41 ευρώ 

Και επειδή το θέμα αυτό θέλει ανάλυση και σκέψη πολλή, σου συνιστώ να πιεις μια ζεστή λευκή σοκολάτα με raspberry και ρόδι! Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα!

Με αγάπη,

Τίνα 

Κι επειδή πολύ σε στεναχώρησαν όλες αυτές οι σκέψεις… πάτα το link, ανέβασε την ένταση και πάρε μια βαθιά ανάσα. Αύριο ίσως  όλα να είναι καλύτερα. 

* Η φωτογραφία πάρθηκε από το coverstory.gr*