Την Νατάσα την γνώρισα μέσα από το site της https://www.creteonair.eu/ το οποίο είναι καταπληκτικό και αξίζει να το διαβάσει κάποιος, η ίδια η Νατάσα είναι αυθόρμητη και μέσα στο χαμόγελο και πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη.

Μου μίλησε για το site της,τις σχέσεις, την οικονομική κρίση,αλλά και το πως είναι να είσαι μαμά,εργαζόμενη και πάνω από όλα γυναίκα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το γράψιμο 

Νομίζω πως ήταν έμφυτο,θυμάμαι τις εκθέσεις μου στο σχολείο ,δεν έπεφταν ποτέ κάτω από 20,άλλα μάλλον σε πάω πολύ πίσω!!!

Το γράψιμο για μένα είναι ανάγκη,είναι ο τρόπος που θέλω να εκφράζομαι,να συνθέτω τις προτάσεις,να δημιουργώ λέξεις και μέσα από αυτές εικόνες ,που αλλιώς θα έμεναν πάντα κρυμμένες μέσα μου, όμως πίστεψε με το ίδιο απολαμβάνω και τις συνεντεύξεις που παίρνω, προσπαθώ να βγάλω πράγματα που δεν έχουν ξαναειπωθεί , κάνω μια μεγάλη έρευνα ώστε να δω όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο συνεντευξιαζόμενος  και τις μελετώ ώστε οι δίκες μου οι ερωτήσεις να αποφύγουν τα τετριμμένα ,τα ήδη ειπωμένα , θέλω να δώσω τον χώρο να απελευθερωθεί ο καλεσμένος μου και να μιλήσει για πράγματα που ίσως δεν θα σκεφτόταν ότι μπορεί να αναφερθεί σε μια συνέντευξη. Αυτό κατορθώνεται μόνο μέσα από τον τρόπο από τον οποίο θα προλογίσεις και θα συντάξεις την ερώτηση ,είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της δουλειάς μου αυτό για μένα.

Έχω την χαρά να έχω πάρει συνεντεύξεις από γνωστά πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο τους … από τις αγαπημένες μου ήταν εκείνες της Κας Μαρίας Τζομπανάκη και της Γεωργίας Νταγάκη.

Λίγα λόγια για μένα; Εργάζομαι ως κατασκευάστρια site,αφισών, φυλλαδίων κτλ,κάνω συμβουλευτικό marketing  και ασχολούμαι με την διαφήμιση , αρθρογραφώ επίσης και σε έντυπο περιοδικό. Έχω σπουδάσει ψυχολογία ,marketing,social marketing,graphic desinger και τελευταία πήρα το πτυχίο μου στο life coaching. Έχω δημοσιεύσει τρία ebook το ένα μια συλλογή από μαντινάδες , ένα αισθηματικό διήγημα που έτυχε μεγάλης αγάπης από τον κόσμο και την βιογραφία ενός μύθου για την Κρήτη του μεγάλου λυράρη Νίκου Σκευάκη και φυσικά τα κατασκεύασα μόνη μου,όπως έχω κάνει και με βιβλία άλλων ποιητών και συγγραφέων.Αν με ρωτήσεις τι λατρεύω να κάνω τις λίγες ελεύθερες ώρες μου θα σου πω μόνο μια λέξη…θάλασσα και αυτό τα περικλείει όλα!

2. Στο site που έχεις πως σου ήρθε η ιδέα να το φτιάξεις και με τι θέματα καταπιάνεται;

Το site ξεκίνησε από την μεγάλη μου αγάπη για την Κρήτη! Η βασική ιδέα γύρω από την οποία κινούνται τα θέματα του site είναι τα πάντα γύρω από το αγαπημένο μου νησί,ταξίδια , παράδοση , μουσική , καλλιτέχνες , συνεντεύξεις , παρουσιάσεις , παρελθόν και παρόν του νησιού σε κάθε του πτυχή . Όμως μπορεί κάποιος να βρει στο site και μια γκάμα γενικότερων θεμάτων,συμβουλές ομορφιάς , συνταγές , συνεντεύξεις ,τουριστικά θέματα ,προβλήματα σχέσεων , συμβουλές διατροφής και πολλά άλλα

To blogging ξεκίνησε για μένα πριν πολλά χρόνια και περνώντας από διάφορους πειραματισμούς όσο αναφορά την κατασκευή του,την διαμόρφωση του κτλ . Αποφάσισα να δημιουργήσω το Creteonair πριν 4 περίπου χρόνια κάνοντας μόνη μου όλη την δουλειά που χρειαζόταν, και πριν 3 χρόνια  αποφάσισα να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά και έτσι συγκρότησα την συντακτική ομάδα. Θα μου επιτρέψεις εδώ να ευχαριστήσω τρεις συγκεκριμένες συντάκτριες μου που μοιραζόμαστε το ίδιο μεράκι ,τον ίδιο ενθουσιασμό γιαυτό που κάνουμε την Άννα Μακρή ,την Ειρήνη Κολαΐτη και την Δήμητρα Ψιμουλάκη. Να ξέρεις πως χωρίς καλούς συνεργάτες δίπλα σου δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά. Μπορώ να πω ατέλειωτες ιστορίες κακών συνεργασιών όμως ας παραμείνουμε στα καλά,τις συντάκτριες μου δηλαδή που τις ευχαριστώ θερμά πραγματικά

3.Πως είναι να είσαι μαμά , σύζυγος,εργαζόμενη μα πάνω από όλα γυναίκα; 

Στα μέσα των 40 που διανύω έχω δυο γιους που είναι πια 31 και 25 χρονών και πρόσφατα απέκτησα το πρώτο μου εγγονάκι. Πιθανόν για κάποιες γυναίκες αυτοί οι ρόλοι να είναι διακριτοί ,για μένα όμως είναι πάνω από όλα τα παιδιά μου και το εγγονάκι μου πια!! Αν δεν έχω οικογενειακή ηρεμία ,αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δεν λειτουργώ όπως θα ήθελα επαγγελματικά.

Τώρα όσο για το πώς είναι να είσαι γυναίκα μαζί με όλα τα υπόλοιπα; Πρέπει να σου πω ότι με έναν όμορφο Ζυγό στο ωροσκόπιο μου θα ήταν αδύνατον να μην αποζητώ την ομορφιά πάνω μου, γύρω μου ,παντού! Η θηλυκότητα για μένα είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελεί καμία γυναίκα! Μπορείς να με αφήσεις να αγοράζω ατέλειωτες ώρες καλλυντικά και ρούχα ; Το λατρεύω!!!!!

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

Να μην αφήσουν να σκοτώσει κανείς τα όνειρα τους όσο κόντρα κι αν πάνε οι καιροί !! Πιστεύω ότι η κρίση ήρθε για να μείνει και δεν είναι μόνο Ελληνική .

Άρα πρέπει να μείνουν εδώ ,να ψάξουν για νέες ιδέες ,να γίνουν ευρηματικοί .

Αν προσθέσεις πάνω στο όνειρο μια καλή ιδέα και την πολλαπλασιάσεις με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δημιουργία ,αυτή η εξίσωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχία .Τίποτα δεν είναι εύκολο ,ούτε και πριν την κρίση ήταν όλα παράδεισος .Άρα πρέπει εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας παράδεισο και ειδικά οι νέοι . Η ζωή είναι μια θεατρική παράσταση ,εμείς σκηνοθετούμε ,εμείς κάνουμε το κάστινγκ των ανθρώπων που έχουμε γύρω μας , εμείς βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση του πρωταγωνιστή ή του κομπάρσου!

5. Οι σχέσεις στην σημερινή εποχή είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει;

Να σου πω τα γνωστά ; Η κρίση ,τα social ,η αστική αποξένωση ; Είναι όλα μαζί  και το καθένα ξεχωριστά .Οι εποχές αλλάζουν και συνήθως η εξέλιξη έχει πολλά αρνητικά .Μπορούμε να κάνουμε όμως κάτι γιαυτό ; Το μόνο που μπορούμε είναι να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας ,την πιστή μας και την ελπίδα μας .Ίσως έτσι κατορθώσουμε να δώσουμε τον χώρο στις ανθρώπινες σχέσεις να αναπνεύσουν μέσα από την σφιχτά κλειστή γυάλα που τις έχουμε κλεισμένες ανοίγοντας απλά το καπάκι πόσο δύσκολο είναι να το κάνει κάποιος αυτό ; Αλίμονο ένα απλό καπάκι είναι !!

6.Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον ;

Δεν σχεδιάζω ποτέ το μέλλον ,με το ζόρι σχεδιάζω την επόμενη ημέρα …είναι μια αρχή που δεν την έχω αλλάξει ποτέ στη ζωή μου. Ελπίζω,ονειρεύομαι αλλά δεν κάνω σχεδία …!!

7. Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά σου ώστε να μην πονέσουν σε έναν χωρισμό ;

Να κάνουν τον απολογισμό της σχέσης τους ,να κριτικάρουν την θέση και την συμπεριφορά τους μέσα στη σχέση . Και αφού έχουν πάρει τα συμπεράσματα τους από αυτή την απαραίτητη  συναισθηματική διαδικασία να βιώσουν τον χωρισμό και τις αιτίες του ως ένα μάθημα σκληρό φυσικά,για να επιτύχουν στην επόμενη σχέση τους. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για την ζωή και τις σχέσεις . Δεν ξέρω πόσα πραγματικά από όσα τους έχω πει κατάφεραν να περάσουν μέσα τους δεν ξέρω καν αν έχω δίκιο όμως ελπίζω σε ένα πράγμα στην συναισθηματική τους ωριμότητα αυτή πιστεύω πως είναι το κλειδί στις σχέσεις!

8. Πού μπορεί να σε βρει κανείς ; 

Συνήθως να δουλεύω μπροστά από έναν υπολογιστή!!!! Χαχαχχαχαχα

Στα παρακάτω links  είμαι πάντα παρούσα !!

https://www.creteonair.eu/

https://www.facebook.com/petrounatasa.9

https://www.instagram.com/natasa_petrou_editorchief/

Facebook

creteonair@gmail.com

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

Να είναι κάθε φορά που θα μπαίνω όπως και την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα, δροσερό ,δυναμικό , με όμορφες ιδέες !! Πιστεύω πολύ στη δουλειά σου και στο είπα και ιδιωτικά . Και χαίρομαι πραγματικά που βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν τόσο όμορφες δουλειές! Από καρδιάς σου εύχομαι τα καλύτερα Τίνα μου !