Οι κρίσεις

Οι κρίσεις επηρεάζουν την ανθρωπότητα” μας λέει η Ανδριανή όπου στη σημερινή της συνέντευξη μας μιλάει για την δουλειά της.

Η Ανδριανή εκτός από τη δουλειά της μας μιλάει,για τις σχέσεις,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

Πες μας λίγα λόγια για εσένα & πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για την yoga;

“Τίνα μου σε ευχαριστώ για την πρόσκληση σου, τιμή και χαρά μου. Ονομάζομαι Ανδριανή Λοΐζου και είμαι το δεύτερο παιδί σε μια οικογένεια με έντεκα παιδιά.

Έχω σπουδάσει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκα 12 χρόνια στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Όπου εργοδοτήθηκα για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών και έχω σπουδάσει πιάνο.

Παρόλα αυτά πάντα με μάγευε το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας με φυσικές μεθόδους.
Καθώς και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συμπτώματα με εναλλακτικές μεθόδους όπως ο βελονισμός.

Θυμάμαι μια μέρα στο πανεπιστήμιο είχα χρησιμοποιήσει οδοντογλυφίδες.

Αυτό το έκανα για να ανακουφίσω – και το πέτυχα – τον έντονο συνεχόμενο πονοκέφαλο που είχα για μέρες.

Παρόλο ότι είχα τα τυπικά δεδομένα ενός ευτυχισμένου ατόμου, το σώμα μου αρρωστούσε συνεχώς και βαριά.

Είχα συμπτώματα σπαστικής κολίτιδας, χρόνιας ιγμορίτιδας, βρογχοπνευμονίας τακτικά στη ζωή μου.

Αποκορύφωμα ήταν το 2003 όταν ένας συνδυασμός ψυχολογικών και συναισθηματικών παραγόντων παρέλυσαν το σώμα μου παντελώς.

Τότε γνώριζα τον κόσμο της εναλλακτικής θεραπευτικής και ξεκίνησα να κάνω χόμπι το να βοηθώ τον άνθρωπο, βοηθώντας πρώτα  εμένα.

Σπούδασα Αρωματοθεραπεία,Ρεφλεξολογία και ξεκίνησα να δουλεύω παράλληλα με την κύρια εργασία μου.

Παρόλα αυτά σύντομα συνειδητοποίησα ότι η ρίζα των ανθρώπινων παθήσεων πήγαζε από την ψυχοσύνθεση.

Κι έτσι μόλις γέννησα τον πρώτο γιο μου ξεκίνησα να σπουδάζω Ομοιοπαθητική με εξειδίκευση στις ψυχοδιάνοια.

Στη συνέχεια είχα ελκυστεί από τα βαθιά και άμεσα αποτελέσματα του Βελονισμού.

Και ολοκλήρωσα τις εναλλακτικές μου σπουδές με τη Φυσικοπαθητική.

Τώρα εργάζομαι ως Ολιστική Θεραπεύτρια κυρίως στο Θεραπευτικό Μασάζ, το Βελονισμό και την Ομοιοπαθητική και έχω εξειδίκευση στην εγκυμοσύνη.

Προχωρώντας είχα διαπιστώσει από τότε που σπούδαζα ότι είχα μια έμφυτη ικανότητα να συνδέομαι με τις ψυχές που έχουν «φύγει».

Και έχοντας μεγαλώσει σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια δεν μιλούσα για αυτό γιατί θεωρείτο παράνοια.

Με την πάροδο του καιρού και με την στήριξη των πνευματικών μου πατέρων, κατανόησα ότι είχα έμφυτη την ικανότητα να «αφουγκράζομαι» τις ψυχές των ανθρώπων.

Και να κατανοώ τις βαθύτερες ικανότητες και επιθυμίες, τα σημεία που μπλόκαραν.

Και πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν από δω και μπρος για το ανώτερο καλό της ψυχής τους. 

Ξεκίνησα να επικεντρώνομαι στο να ακονίσω καλύτερα τις έμφυτες ικανότητες μου.

Και διδάχτηκα πώς να αξιοποιώ παραγωγικά και ωφέλιμα τα πνευματικά μου δώρα.

Όσο προχωρούσα τόσο περισσότερα διδασκόμουν για να είμαι σε θέση να προσφέρω στον άνθρωπο.

Προχωρώντας έγινα Αγγελική Θεραπεύτρια, και από εκεί μετεξελίχτηκα σε Σύμβουλο Σκοπού Ζωής με εξειδίκευση να στηρίζω τους ανθρώπους να παραμένουν στον Σκοπό Ζωής τους, αναγνώριζοντας τις υγιείς συντροφικές και φιλικές σχέσεις, εντοπίζοντας την καριέρα και το είδος εργασίας τους, αφουγκράζοντας το πώς μέσα από το φαγητό, τις σχέσεις μαθαίνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και πολλά άλλα.

Η γιόγκα μπήκε στη ζωή μου σε μια φάση που δεν το περίμενα, μετά από ένα 15μερο σεμινάριο θεραπευτικής μάλαξης που είχα πάει στο εξωτερικό.

Το θεραπευτικό μασάζ είναι μεγάλος έρωτας στη ζωή μου.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και το ανθρώπινο άγγιγμα ψυχής.

Μετά από αυτό το σεμινάριο η γιόγκα έγινε καθημερινή σχεδόν πρακτική μου εφόσον φίλοι και πελάτες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι είχα πιο ήρεμο πρόσωπο.

Τότε θεώρησα ότι η γιόγκα ήταν επίσης ένα τέλειο θεραπευτικό εργαλείο που μπορούσα να προσφέρω στους πελάτες μου ως άσκηση για το σπίτι για να συνεχίσουν τη θεραπεία όταν ολοκληρώναμε τις θεραπευτικές συνεδρίες μάλαξης, βελονισμού κλπ.

Είναι επίσης ένα πολύ καλό εργαλείο να δαμάσουμε τον «άτακτο» νου και να φέρουμε ηρεμία μέσα μας καθώς ενδυναμώνουμε και κάνουμε ευέλικτο το σώμα μας.

Όταν στη συνέχεια μπήκε η Aerial Yoga στο ακροβατικό κυρίως στυλ της το εσωτερικό παιδί μου ήταν πανευτυχές.

Την αγαπώ γιατί συμπληρώνει αυτό που γιόγκα κτίζει. Με τη γιόγκα ηρεμώ και συγκεντρώνομαι, με την Aerial Yoga εμπνέομαι και ανανεώνομαι.

Και στα δύο αυτά πεδία έχω και πάλι εξειδίκευση στην προγεννητική και μεταγεννητική γιόγκα.”

2.Ξέρω ότι ασχολείσαι με πολλά όπως Ολιστική Θεραπεύτρια, Αγγελική Θεραπεύτρια Σύμβουλος Σκοπού Ζωής, Δασκάλα Αέριαλ Γιόγκα και Γιόγκα, Σύμβουλος Ψυχολογίας Σχέσεων, Προπονήτρια Εσωτερικού Παιδιού, Εξειδίκευση στην Προγεννητική και Μεταγεννητική Εναέρια και Hatha Γιόγκα, Σύμβουλος Προγεννητικής και Μεταγεννητικής Επίγνωσης, Υπνοθεραπεύτρια. Θα ήθελα να μου πεις πως προέκυψαν όλα αυτά καθώς και να μας πεις λίγα λόγια για το τι είναι το καθένα;

“Όλα αυτά προέκυψαν μέσα από την προσωπική μου επιθυμία να μάθω εμένα, το πώς να κατανοήσω τον εαυτό μου ξεκινώντας από τη μεγάλη οικογένεια μέσα από την οποία προέρχομαι και να κατανοήσω βαθύτερα ποια είμαι. 

Ολιστικός Θεραπευτής είναι ο θεραπευτής που ακούει όχι μόνο το σώμα, αλλά κυρίως το τι η ψυχή μέσα από το σώμα λέει παρατηρώντας τα φυσικά συμπτώματα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που έχουν «εγκλωβιστεί» ως φυσικά συμπτώματα και να βοηθήσει το άτομο να υιοθετήσει νέα συμπεριφορά ζωής.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας λειτουργώ ως ο «μεταφραστής» της ψυχής φροντίζοντας να εξηγώ στο άτομο το τι θέλει να μας πει η ψυχή μέσα από το σώμα. 

Η Συμβουλευτική Σκοπού Ζωής είναι μια μετεξέλιξη της Αγγελικής Θεραπευτικής, της Διαμεσότητας,  και η Υπνοθεραπεία μια μετεξέλιξη των ενεργειακών θεραπευτικών μεθόδων και των Αναδρομών στις Προηγούμενες Ζωές που εξασκούσα μέχρι πριν ένα χρόνο.

Είναι μια διαισθητική συμβουλευτική υπηρεσία κατά την οποία και πάλι αφουγκραζόμαστε του παλμούς της ψυχής και παρατηρούμε να δούμε ποια μοτίβα, συμπεριφορές και καταστάσεις μιας έχουν εκτροχιάσει από τον κυρίως σκοπό ζωής μας.

Κάθε άτομο έχει το μοναδικό σκοπό ζωής του, που όπως όλων περιλαμβάνει το να έχουμε χαρά, ομορφιά, θετικότητα και αγάπη στη ζωή μας και να είμαστε σε θέση να κάνουμε κι άλλους ανθρώπους χαρούμενους μαζί μας, συνδημιουργώντας έτσι σε ένα καλύτερο πλανήτη Γη.

Αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε πιο βαθιά, σε πνευματικό επίπεδο για να εντοπίσουμε τα μοτίβα, συμπεριφορές και κατάλοιπα που μας κρατάνε σε απόσταση με την εσωτερική φωνή μας, μακριά από το Θεό και επομένως σε μακρινή επαφή με τον Φύλακα Άγγελο μας – τον κοντινότερο στενό φίλο μας. 

Στόχος των συνεδριών είναι να έρθουμε σε κοντινότερη γνωριμία με τον Αληθινό Εαυτό μας, τις πραγματικές ικανότητες και τα αληθινά βαθύτερα ταλέντα μας και να ξετυλίξουμε τον υπέροχο και καταπληκτικό εαυτό μας.

Το υποσυνείδητο μυαλό είναι ένα υπέροχο θησαυροφυλάκιο που μέσα του μας προσκαλεί να ξεκλειδώσουμε το μυστήριο και να ξεδιπλώσουμε τη μαγεία και τη μοναδικότητα της κάθε ψυχής. Αυτό στοχεύουμε: να αναδύεται ο καλύτερος εαυτός μας καθώς γνωρίζουμε εμάς πιο βαθιά.

Η εξειδίκευση μου στο Εσωτερικό Παιδί, της Προπονητικής Σχέσεων, της Προγεννητικής και Μεταγεννητικής Γιόγκα ήρθαν φυσιολογικά ως ζητούμενα για να συμπληρώσουν και να γεμίσουν με αγάπη σημεία που θεωρούσα ότι είναι απαραίτητα σε κάποιες έντονες αλλά σημαντικές στιγμές της ζωής κάθε ανθρώπου. 

Στις συνεδρίες μου παρατηρώ πότε ένας άνθρωπος έχει ανάγκη από στήριξη του Εσωτερικού Παιδιού του. Το Εσωτερικό Παιδί είναι αυτό το μέρος μέσα μας που έχει ανάγκη πάντα από χαρά, εξερεύνηση, παιχνίδι, περιπέτεια και δράση.

Πολλές φορές ίσως θάψουμε το εσωτερικό παιδί μας και αυτό σημαίνει ότι γερνάμε εσωτερικά προτού καν μεγαλώσουμε.

Αντίθετα, η Συμβουλευτική Ψυχολογία Σχέσεων ήρθε ως αντιστάθμισμα να ενεργοποιήσουμε το Σοφό Ενήλικα μέσα μας που θα καθοδηγεί και θα παρακινεί το Εσωτερικό Παιδί μας να δημιουργεί υγιείς σχέσεις με τον εαυτό του και συνεπώς και με τους γύρω του.

Οι συμβουλευτικές Προγεννητικής και Μεταγγεννητικής Γιόγκα προέκυψαν μέσα από τα βιώματα μέσα από τη μεγάλη οικογένεια μέσα από την οποία προέρχομαι καθώς και από την προσωπική διαδρομή μου ως μητέρα δύο παιδιών.

Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική στήριξη προς τη νέα μητέρα ώστε να παραμείνει εσωτερικά, ψυχικά και συναισθηματικά επικεντρωμένη στη μαγεία της νέας ζωής που φέρνει στον κόσμο και τον ίδιο της τον εαυτό τον οποίο κυριολεκτικά μεταμορφώνει εντελώς και ολοκληρωτικά.”

3. Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε αρχικά στην ειλικρινή, βαθιά και εγκάρδια σχέση με τον ίδιο τον εαυτό μας.

Αυτό είναι δύσκολο, είναι κατακρίβεια η πρόκληση Τίνα μου.

Εάν δεν επικεντρωνόμαστε στο να επικοινωνούμε πρώτα τα δικά  μας θέλω και τις επιθυμίες, τα αρέσω και τους στόχους μας με τον ίδιο τον εαυτό μας, τότε μας διαφεύγει το να αναγνωρίζουμε την αξία μας και τα υπέροχα ταλέντα, χαρίσματα και ικανότητες που καθένας έχει.

Να γνωρίζουμε τα σημεία που χρειάζονται ενδυνάμωση, βελτίωση και καλυτέρευση.

Πάντα μα πάντα, να θυμόμαστε ότι είμαστε άξιοι να αγαπιόμαστε και άξιοι να αγαπάμε, όπως και κάθε άνθρωπος και μέσα από αυτό να μην κρίνουμε.

Λόγω του ότι μεγαλώνουμε μέσα σε στην οικογένεια, το σχολείο, τις παρέες και την κοινωνία, εύκολα η προσοχή μας στρέφεται προς αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε για να γίνουμε αποδεκτοί, από το πώς να φαινόμαστε προκειμένου να ενταχθούμε σε μια φιλία, μια σχέση, μια παρέα κλπ.

Η κριτική γίνεται τότε σημείο που δυσκολεύει τον άνθρωπο να δεχθεί το διαφορετικό και κλείνει το νου σε μοτίβα και πατρόν.

Τότε οι σχέσεις γίνονται δύσκολες: όταν κάνουμε εκπτώσεις από το ποιοι αληθινά είμαστε, όταν ρίχνουμε τα στάνταρτ ποιότητας μας και δεν παρατηρούμε μέσα μας για να γινόμαστε ολοένα και αληθινότερα καλύτεροι και χάνουμε την σχέση με τον εαυτό μας.

Οι υγιείς σχέσεις, που πάντα είναι μακροχρόνιες και ποιοτικές, στηρίζονται σε ένα τρίπτυχο «ειλικρίνεια – επικοινωνία – εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος.

Μπορούν όμως να κτιστούν σχέσεις που αμοιβαία να κρατούνται υγιείς.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι επικοινωνούν ειλικρινά μεταξύ τους, ακόμα και μέσα από θέματα που προκύπτουν ως πρόκληση στη σχέση τους, τα ξεπερνούν δημιουργώντας έτσι μια πιο γερή, σταθερή βάση εμπιστοσύνης και για τους δυο.

Αυτό δεν είναι εύκολο.

Θέλει να ξεπεράσεις του προσωπικούς φόβους σου, απαιτεί να παραδεχθείς ότι δεν είσαι πάντα σωστός, χρειάζεται να είσαι πάντα με ένα νου ανοικτό στα πάντα και προσκολλημένο σε τίποτα προκειμένου να δώσεις και να λάβεις ευκαιρίες ανανέωσης, διατήρησης και λόγους να απολαμβάνεις το χρόνο, τις στιγμές και την ουσία της κάθε σχέσης με τους ανθρώπους γύρω σου.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Όλες οι κρίσεις επηρεάζουν την ανθρωπότητα. Οικονομικές, κοινωνικές, ηθικές, πνευματικές.

Για αυτό και ονομάζονται κρίσεις, γιατί εμφανίζονται για να αλλάξουν αυτό που ίσως έχει γίνει μοτίβο, συνηθισμένο, κατεστημένο, ρουτίνα.

Έρχονται για να μας προκαλέσουν λέγοντας μας «φοβάσαι ή τολμάς;».

Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει μια πιο αισθητή παρουσία στις ζωές μας καθώς αγγίζει την δυνατότητα ή την αδυναμία μας να προμηθευτούμε αγαθά και υπηρεσίες που άλλοτε θεωρούσαμε δεδομένες αλλά και την ικανότητα μας να αποπληρώσουμε λογαριασμούς για βασικές αξίες όπως η στέγαση, η τροφή κλπ.

Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται να γίνουμε ευέλικτοι, ευφυείς και εφευρετικοί.

Τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια για όλους όπως και καθένας δεν είναι ο ίδιος με τους γύρω του.

Η οικονομική κρίση μας προσκαλεί να εντοπίσουμε τρόπους που να στηρίξουμε εμείς ο ίδιος με νέους τρόπους τον εαυτό μας, να συνεργαστούμε με άλλους παρόμοιων δεδομένων για να δημιουργήσουμε πρωτοπόρες ιδέες και υπηρεσίες με ελάχιστα κόστη και με όσο το δυνατό μέγιστη άμεση πρόσβαση προς τον καταναλωτή.

Η συμβουλή που δίνω είναι να αναζητούμε σε τέτοιες στιγμές την αυθεντική ανθρωπιά μέσα μας, τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την κοινωνία γύρω του και να εστιαστούν στο πως οι ίδιοι να δημιουργήσουν νέους τρόπους αληθινής φροντίδας, υπηρεσιών που φανερώνουν τον άνθρωπο, την ανθρωπιά, την αληθινότητα και την αγάπη προς τη ζωή.

Στην τελική, κρίσεις πάντα θα υπάρχουν, με την μία ή την άλλη μορφή και εμείς δεν χρειάζεται να νιώθουμε ότι είμαστε θύματα. Στο χέρι μας είναι να γίνουμε ηγέτες και να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα με θετικές προοπτικές ζωής.”

5. Μια χωρισμένη αν κάνει yoga κατά πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία της;

“Ένα άτομο, άνδρας ή γυναίκα κατά τη διάρκεια και μετά το χωρισμό περνά από στάδια όπου περνά φυσικές, συναισθηματικές αλλαγές.

Το μυαλό σε τέτοιες φάσεις περνά μέσα από άπειρες σκέψεις, ανασυγκρότησης, μετάβασης και αστάθειας.

Μέσα από τη γιόγκα μπορεί το άτομο να ωφεληθεί μέγιστα τόσο νοητικά όσο και συναισθηματικά.

Έτσι θα σταθεροποιήσει τα θέλω και τις σκέψεις του.

Και θα ηρεμήσει και σιγά – σιγά να μπορέσει να τακτοποιήσει τον εσωτερικό κόσμο του.

Μέσα από τις asana και τις τεχνικές αναπνοής, το διαλογισμό και τη χαλάρωση το άτομο ξεκινά να βιώνει στιγμές εσωτερικής διαύγειας.

Kαθώς το σώμα κινείται, γυμνάζεται και κρατείται ζωντανό και η σκέψη συγκεντρώνεται σε αυτό ολοένα και βαθύτερα.”

6.Αγαπημένο τραγούδι & φράση

“Αγαπημένο τραγούδι πάντα το «It’s a wonderful life».

H αλήθεια είναι ότι  η ζωή είναι υπέροχη, δεν υπάρχει λόγος να θρηνούμε.

Υπάρχει μαγεία παντού, και ζητά από εμάς απλά να την αναγνωρίσουμε.

Αγαπημένη φράση: «Τα καλύτερα είναι ήδη εδώ και ξετυλίγονται μπροστά μας κάθε στιγμή».”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον

“Από εμένα να περιμένετε σίγουρα διαδικτυακά σεμινάρια πνευματικής και όχι μόνο αυτοβελτίωσης, προσωπικής εξέλιξης.

Επίσης διαδικτυακά σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Είναι υπέροχο να αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που προσφέρουν πνευματικά, πρακτικά και κυρίως εγκάρδια.

Πιο άμεσα θα ξεκινήσω το πρώτο μου διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Αναπτύσσω τα πνευματικά δώρα μου» που αφορά το πώς να αναπτύξουμε τη διαίσθηση, τη διόραση, τη διακοή και τα άλλα πνευματικά δώρα μας.
Ώστε να μπορούμε να διατηρούμε γερή και διαυγή την σύνδεση μας με το Θεό.

Ταυτόχρονα, είμαι ήδη λίγο πριν από την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου.

Έχει να κάνει με την πνευματική αυτοβελτίωση με ασκήσεις και πρακτικές αυτογνωσίας & αυτοεπίγνωσης με θέμα «21 Μέρες – Ζώντας Μέσα σε Ευγνωμοσύνη».”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook “Andriani Loizou” στον προσωπικό λογαριασμό μου.

Σύντομα και με προσωπική σελίδα και στο Instagram “andriani.loizou”.

Και στο κανάλι στο YouTube “Andriani Loizou” και στην ιστοσελίδα μου που τώρα βρίσκεται υπό ανανέωση www.andrianiloizou.com

9. Μια ευχή για το Ex’s Ghost by Tina Michaelidou

“Εύχομαι ολόκαρδα να συνεχίσει να λειτουργεί το Ex’s Ghost by Tina Michaelidou  ενώνοντας ανθρώπους μεταξύ τους, συνδέοντας γνωστούς και αγνώστους.

Και να ενδυναμώνει το όραμα της Τίνας μας για ένα κόσμο καλύτερ.

Ομορφότερο και υπεροχότερο όπου οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και γεμάτοι αγάπη.”

*Για περισσότερες συνεντεύξεις δείτε εδώ!*