Η Βιβή είναι μια εξαιρετική συγγραφέας & πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη,ώστε να μου παρουσιάσει το βιβλίο της.

Παράλληλα μου μίλησε & για τις σχέσεις,το βιβλίο της,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Βέροια. Σπούδασα νηπιαγωγός κάνοντας την ειδικότητα μου κοντά σε παιδιά με ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν δημιούργησα τον δικό μου παιδικό σταθμό τα ζουζουνάκια στην Βέροια. Ασχολήθηκα χρόνια με το εμπόριο στην οικογενειακή επιχείρηση μας. Ασχολήθηκα με την εκτροφή μυδιών. Ζωγραφίζω ερασιτεχνικά με θέμα την αφηρημένη τέχνη. Παρουσίαζα την εκπομπή οι θησαυροί του βιβλίου σε τοπικό κανάλι. Περιστασιακά έγραφα στην ημερήσια εφημερίδα, θέματα που είχαν σχέση με τους συγγραφείς και τα βιβλία τους. Παρουσίασα τα βιβλία διακεκριμένων συγγραφέων με μεγάλη επιτυχία. Είμαι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας  Ένωσης νέων λογοτεχνών.Είμαι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, με τον τίτλο του Κοσμήτορα. Είμαι παντρεμένη με τον Ιάκωβο Δανιηλίδη. Έχω δύο γιους τον Άκη και τον Γιάννη και ένα εγγονό τον Ιάκωβο. Παίζω σκάκι και διαβάζω ελληνική λογοτεχνία. Ζω μόνιμα στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Το πρώτο μου βιβλίο είναι η Ζωή Ένας Ωκεανός, το δεύτερο Το Μυστικό Της Καρδιάς, το τρίτο Ο Διάφανος Κύκνος, το τέταρτο Το Δάκρυ Του Πατέρα. Από της εκδόσεις Όστρια.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;


“Η Ζωή Ένας Ωκεανός. Η δυνατή φιλία δύο κοριτσιών, η πορεία της ζωής τους σε μια αντάρα κυμάτων. Και το δέσιμο πατέρα με κόρη. Για το λατρεμένο μου πατέρα που έχασα πολύ νέο. Το Μυστικό Της Καρδιάς. Μια ασυνήθιστη φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας που δεν επέτρεψαν κανέναν να μπει ανάμεσα τους και να την διαλύσει. Η φιλία αυτή αν έχει γερά θεμέλια δεν κλονίζεται με τίποτε. Ο Διάφανος Κύκνος. Επαναπροσδιορισμός φίλου. Αυτό το βιβλίο το έγραψα για όλους αυτούς που γεννήθηκαν με κάτι περιττό που τους στοίχισε την ίδια τους την ζωή. Για όλους όσους έχουν γεννηθεί μέσα σε ένα ξένο σώμα. Το Δάκρυ Του Πατέρα. Για όλους τους πατεράδες που κακοποιούνται ψυχικά . Για όλους τους πατεράδες που για κάποιο παράλογο λόγο, κάποιες τους στερούν τα παιδιά τους κάνοντας να πονέσουν τόσο και δάκρυα ασταμάτητα να κυλούν από τα μάτια τους.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Εγώ πιστεύω ότι χάθηκε η ανθρωπιά , το φιλότιμο. Δυστυχώς χάθηκαν τα ιδανικά της καθημερινότητας.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Τα όνειρα μας δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε με τίποτε. Συμβουλή δική μου να ονειρεύεστε και με κάθε θυσία να προσπαθείτε να κάνετε πραγματικότητα το κάθε τι που έχετε ονειρευτεί. Είναι πολύ δύσκολο το γνωρίζουμε καλά όλοι. Αλλά πιστεύω ότι με όρεξη και με δουλειά θα τα καταφέρετε.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Η αγάπη είναι η δύναμη που μας γεμίζει την ζωή.Τι γίνεται όμως όταν η δύναμη αυτή γίνεται μίσος.Ποιος την πληρώνει, οι μεγάλοι με τον πόλεμο που ξεκινάνε η οι αθώες ψυχούλες που γίνονται σφαίρες στα όπλα τα οποία κρατάνε. Όταν αποφασίσουμε να γίνουμε γονείς πρέπει πρώτα να πάμε σε μεγάλο πανεπιστήμιο, γιατί σίγουρα δεν πρέπει να κυλούν δάκρυα από κανέναν. Ειδικά  από ένα μωρό. Δυστυχώς η ευτυχώς το προνόμιο της μάνας είναι ότι την μητρότητα την νιώθει από την πρώτη στιγμή που μια κουκκίδα πνοής γεννιέται μέσα της. Δεν είναι όμως προνόμιο δικό της η γέννηση του παιδιού. Ο πατέρας νιώθει την πατρότητα από την στιγμή που θα το κρατήσει για πρώτη φορά στα χέρια του. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά είναι και οι δύο γονείς. Από το βιβλίο μου Το δάκρυ Του Πατέρα.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή


“Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μου αρέσουν πάρα πολλά ελληνικά τραγούδια. Σχεδόν όλα από τους παλιούς  Έλληνες τραγουδιστές. Υπομονή ας μείνουμε σπίτι . Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Να ταξιδέψουμε μέσα από τα βιβλία , είναι ένα εντελώς ακίνδυνο ταξίδι.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγούμε υγιείς μέσα από αυτή την λαίλαπα. Έχω έτοιμα άλλα δύο βιβλία που θα δώσω στον εκδοτικό μου όταν πια ανασάνουμε.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στο Facebook Vivi Kontopoulou στο messeger, στο viber και στο e mail Voukou_1964@hotmail.com

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να έχετε πολλές επιτυχίες, υγεία και όρεξη για το μεγάλο έργο που κάνετε. Σας χρωστάμε πολλά . Καλή επιτυχία. Με εκτίμηση Κοντοπούλου Βιβή”.