Το όμορφο κορίτσι από την Κέρκυρα το γνώρισα μέσα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων και η αλήθεια είναι πως έχω ξετρελαθεί με το υπέροχο Ημερολόγιο που η ίδια έχει γράψει.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θέλω να σας χαλάσω τη μαγεία του βιβλίου της μιας και πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα, μόλις τελείωσα το λύκειο μετακόμισα στην Πάτρα για τις πρώτες σπουδές στα οικονομικά και τη λογιστική, στη συνέχεια μετακόμισα στην Αθήνα όπου συνέχισα τις σπουδές μου στο Χρηματιστήριο, στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και ξεκίνησα να εργάζομαι σε Διαφημιστική εταιρεία.

Μετά από 3 χρόνια άλλαξα κλάδο και μεταπήδησα σε αυτόν της  Ανώτατης Εκπαίδευσης, αρχικά στις οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος και από το 2015 είμαι Υπεύθυνη στο Γραφείο Προέδρου.

Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διεθνή Διοικητική των Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το «Διεθνές Marketing». 

Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη Personal Coach με τους τίτλους Certificate & Diploma in Coaching, μετά από δυο χρόνια εκπαίδευσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησης πολλών σεμιναρίων του εξωτερικού.

Όταν γνώρισα το Coaching και την προσωπική ανάπτυξη ένιωσα ότι τελικά επέστρεψα εκεί που πραγματικά ανήκω, απλά χρειάστηκε να κάνω έναν κύκλο στη ζωή μου, να εκπαιδευτώ σε διαφορετικούς κλάδους, να μάθω πολύ χρήσιμα πράγματα, να γνωρίσω πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες απαραίτητες για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου.

Και σε αυτό το σημείο έρχεται και η συγγραφή και το «365+1 Happy Choices».”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το «365+1 Happy Choices» είναι ένα ημερολόγιο προσωπικής ανάπτυξης που δημιούργησα για το 2020. Είναι ένα έξυπνο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τον κάτοχό του να εξελιχθεί, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να μπορέσει να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το υπέροχο ταξίδι της ζωής. Κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο μαζί δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή πραγματικότητα.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από το ατομικό επίπεδο. Δηλαδή το πόσο καλά εμείς είμαστε με τον εαυτό μας, αυτό στην συνέχεια αντικατοπτρίζεται και σε όλων των ειδών τις σχέσεις μας. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων ψάχνουν την λύση και την ευτυχία έξω από αυτούς ενώ στην ουσία όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας. Φτάνει να έχουμε το κουράγιο να ρωτήσουμε ειλικρινά τον εαυτό μας.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Πιστεύω ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές, έτσι συμβαίνει και με την οικονομική κρίση. Μπορούμε να επιλέξουμε να βλέπουμε τα δυσάρεστα τα οποία συμβαίνουν και τις δυσκολίες ή να επιλέξουμε να δούμε όλα τα παραδείγματα των ανθρώπων που άνθισαν μέσα σε αυτήν και είναι πάρα πολλά.

Σαν Coach δεν μου επιτρέπεται να δίνω συμβουλές θα ήθελα όμως ο κάθε αναγνώστης να απαντήσει στην παρακάτω ερώτηση «τι είδους άνθρωπος θέλεις πραγματικά να γίνεις», από την απάντηση που θα δώσουν θα μπορέσουν να σχεδιάσουν και τις μελλοντικές τους κινήσεις.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας.

“Στο ημερολόγιο «365+1 Happy Choices» υπάρχουν πολλά αγαπημένα σημεία. Αυτό όμως που πραγματικά με εμπνέει καθημερινά είναι το κομμάτι “Gratitude List” η λίστα ευγνωμοσύνης δηλαδή που ανήκει στην πρωινή ρουτίνα.

Εάν όλοι κάθε πρωί καταγράφαμε τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες είμαι σίγουρη ό,τι θα ζούσαμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, αφού θα μειώναμε τα επίπεδα άγχους αλλά και την καταναλωτική μας μανία. 

Διαπιστώνοντας και καταγράφοντας την ευγνωμοσύνη μας γινόμαστε αυτομάτως πιο θετικοί και αυτάρκεις.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή.

“Λατρεύω την μουσική αλλά πιστεύω ότι το αγαπημένο μου «τραγούδι» θα είναι πάντα ο ήχος της θάλασσας, όσο για αγαπημένη φράση είναι τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη που χρησιμοποιώ συνήθως για να κλείνω τις παρουσιάσεις μου και με εμπνέουν  κάθε στιγμή «Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι …».

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον.

“Περισσότερα σεμινάρια αυτοβελτίωσης και γιατί όχι ένα βιωματικό βιβλίο. Κυρίως όμως θα ήθελα να μεταφέρω τον κόσμο από τα τυποποιημένα σεμινάρια σε περιβάλλον που να έχει επαφή με την φύση.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορείτε να με βρείτε το «Happy Choices by Christina» στα Social όπου μπορείτε να βρείτε πολύ υλικό χρήσιμο για εσάς σχετικά με την δουλειά μου:

Instagram

Youtube  

Facebook  “

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou;

“Εύχομαι ολόψυχα σε εσένα Τίνα μου, στους αναγνώστες σου αλλά και σε όλους μας, υγεία ψυχική και σωματική και να μην σταματήσουμε να εξελισσόμαστε μέχρι να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε.”

*Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό άλμπουμ της Χριστίνας*