Η Μικαέλλα είναι μια φοβερή τραγουδίστρια & σήμερα στη συνέντευξη που μου παραχώρησε πρόσφατα μου μίλησε για τα τραγούδια της,τις σχέσεις,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την μουσική;


“Ονομάζομαι Μικαέλλα Χατζηεφραίμ και είμαι Μουσικοπαιδαγωγός με πρώτο πτυχίο στον τομέα των Θεατρικών Σπουδών. Όσοι με γνωρίζουν μέσα από την ιδιότητα της τραγουδίστριας, ιδιαίτερα εδώ στην πατρίδα μου την Κύπρο, με έμαθαν κυρίως από τη συμμετοχή μου σε ένα τριετές μουσικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, κάποια χρόνια πριν. Ζω και εργάζομαι στην Κύπρο πλέον , αλλά μαζί με τις σπουδές μου έζησα και δραστηριοποιήθηκα στην Ελλάδα, κυρίως Αθήνα, για σχεδόν 12 χρόνια. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες και να συμμετέχω στην δισκογραφία πολλών εξ’ αυτών (backing vocals). Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των 5 ετών και τότε ήταν που ξεκίνησα μαθήματα πιάνου. Δεν φανταζόμουν όμως από μικρή όπως λένε όλα τα παιδιά που λατρεύουν τη μουσική, ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Με λίγα λόγια δεν θυμάμαι πότε τον εαυτό μου να κρατά μια βούρτσα και να τραγουδά μπροστά στον καθρέφτη !!!”

2.Τα τραγούδια σου από που τα εμπνέεσαι ; 

“Μικρότερη έγραφα τραγούδια και αυτά που θυμάμαι περισσότερο είναι κομμάτια που μιλούσαν για ανεμελιά, αγάπη και δυνατές φιλίες! Με λίγα λόγια, εφηβικές ανησυχίες!!! Πάνε όμως πολλά χρόνια να γράψω εγώ, με την έννοια του να κοινοποιήσω κάτι που να είναι αποκλειστικά δική μου έμπνευση…”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό; 

“Η συνεχώς αυξανόμενη απομόνωση, ο εγκλεισμός του κάθε ενός στον εαυτό του με την ουτοπία της ελευθερίας μέσα από το κινητό και τον υπολογιστή του! Βέβαια η περίοδος αυτή η τόσο δύσκολη που διανύουμε (της καραντίνας), απέδειξε την χρησιμότητα των μέσων αυτών και το ποσό τυχεροί είμαστε τελικά που ζούμε σε αυτή την εποχή.. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα η υπέρ-χρήση και η λάθος αντίληψη της δύναμης που έχουν τελικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης !!! Άρχισα πλέον και εγώ να τα χρησιμοποιώ, γιατί δεν σου κρύβω ότι απείχα από αυτά! Ίσως επίσης να φταίει και το ότι έχουμε χάσει, οι γυναίκες πρωτίστως, τη θηλυκότητα μας, ενώ όλοι μας σίγουρα έχουμε χάσει τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση, το σεβασμό απέναντι στους άλλους και τον ίδιο μας τον εαυτό!” 

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους.Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Σίγουρα μας επηρεάζει, συμφωνώ και επαυξάνω! Όμως κάθε εποχή Τίνα μου, είχε και τις δικές τις δυσκολίες, ταυτόχρονα και τις δικές τις ευκαιρίες και θετικά στοιχεία. Στο χέρι μας είναι να τα βρούμε και να τα δούμε! Πάντα πρέπει να κάνουμε όνειρα, ειδικά περισσότερο τα νέα παιδιά, κανείς δεν πρέπει να το στερεί από κανέναν αυτό το αγαθό! Για μένα όμως, το όνειρο καλό θα είναι να συνοδεύεται και από γνώση. Αυτή η γνώση είναι που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, να σέβεσαι αυτό που κάνεις και να το κάνεις καλά!”

5.Γράψε μας τους αγαπημένους σου στίχους από ένα δικό σου τραγούδι 

“”Έτσι απλά καρδιά μου λιώνω,όταν με έχεις αγκαλιά… Έτσι απλά με τα δικά σου τα φιλιά! Να είμαι ένα στο κορμί σου, των ματιών σου ή φωτιά, θα είμαι πάντα εγώ δική σου, έτσι απλά!” Το αφιερώνω στον άντρα και την 9 μηνών κόρη μου!”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“” Καλημέρα τι κάνεις; Να είσαι πάντα καλά! Κι όταν είσαι κοντά μου, και όταν είσαι μακριά! Να είναι κάθε σου μέρα, μια καινούρια αρχή! Καλημέρα τι κάνεις, σ’αγαπώ πολύ!” Αφιερωμένο σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους που δεν μπορούνε να δούμε από κοντά!!!! Υπομονή και θα πάνε όλα καλά!!!!”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον; 

“Μέσα στο μυαλό μου έχω πολλά πολλά πράγματα για να κάνω!!!! Με υγεία, δουλειά και καλή διάθεση, πιστεύω θα τα πετύχω! Έχω ένα νέο κομμάτι στα σκαριά, που ακόμη θέλει δουλειά , αλλά ευελπιστώ ότι θα κυκλοφορήσει το συντομότερο, Θεού θέλοντος και “κορωνοϊού” επιτρέποντας!”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;


“Τώρα στο σπίτι!!!! Όπως όλους μας! Αλλιώς μέσα από την σελίδα μου στο Facebook και instangram Mikaella Hatziefrem B.”


9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou


“Εύχομαι ολόψυχα να είσαι πάντα τόσο δημιουργική και να χαρίζεις στους θεατές σου χρήσιμες συμβουλές και τροφή για σκέψη!!! Σε ευχαριστώ από καρδιάς!”