Την Σωτηρία και το το site “Επάγγελμα Γυναίκα” φιλοξενώ σήμερα στην στήλη των συνεντεύξεων. Τo site και την ομάδα που έχει φτιάξει στο facebook τα γνωρίζω χρόνια και είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπου μια γυναίκα μέσα σε αυτά μπορεί να ανακαλύψει τα πάντα που την αφορούν!

Πρόσφατα η Σωτηρία μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου σύστησε το site της,αλλά και την ομάδα της!

Πάμε να την γνωρίσουμε λοιπόν :

1.Πες μου λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε το “Επάγγελμα Γυναίκα”;

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια και σήμερα είμαι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Το «Επάγγελμα Γυναίκα» γεννήθηκε σε μια στιγμή που ήμουν σαν ένα λιοντάρι στο κλουβί. Είχα πολλή μεγάλη ανάγκη να εκφραστώ, να μιλήσω για τα πράγματα που με απασχολούσαν και το «Επάγγελμα Γυναίκα» αρχικά σαν blog μου έδωσε αυτή την δυνατότητα. Από μικρή επενδύω πολύ στους ανθρώπους και στους φίλους μου και αυτό δεν άργησε να φανεί και στο blog… Έπειτα δημιουργήθηκε και η ομάδα στο Facebook οπού η όρεξη μας, οι φρέσκες ιδέες μας και κυρίως η αυθεντικότητα μας,  μας έφερνε και άλλα μέλη… έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκε και το site www.epaggelmagynaika.gr. Για μένα το σημαντικό είναι ότι η «αλήθεια» αυτής της προσπάθειας, γρήγορα έγινε αντιληπτή και αγκαλιάστηκε από το κοινό. Για μένα αυτό σημαίνει επιτυχία ανεξάρτητα από τους αριθμούς.”

2.Το “Επάγγελμα Γυναίκα”ξεκίνησε ως ομάδα και μετά έγινε site. Σύστησέ μας τα βασικά μέλη και πες μας τι μπορεί να βρει μια γυναίκα στη συγκεκριμένη ομάδα/site;

“Blog, ομάδα και μετά site… Βήμα βήμα έγινε η εξέλιξη και το κάθε μέσο συμπλήρωνε και αγκάλιαζε το προηγούμενο. Αυτό με την πολύτιμη βοήθεια αρχικά της Μάρθας, της Γεωργίας, της Στέλλας και της Νιόβης, και έπειτα της Πόπης και της Ρίτσας οπού με τον χαβαλέ τους, την όρεξη τους, το όραμα τους συμπλήρωσαν το όνειρο. Το συμπλήρωσαν με την διάθεση τους να μοιραστούν γνώσεις, χιούμορ, προβληματισμούς, εμπειρίες, απόψεις. Και αυτά ακριβώς θα βρείτε στο site μας και στην ομάδα μας στο FB. Από μαγειρική μέχρι μόδα αλλά και προβληματισμούς, εμπειρίες γυναικών και επιστημονικά θέματα. Στο site μπορεί κάθε γυναίκα να βρει οτιδήποτε την απασχολεί, είναι σαν ένα διαδικτυακό μαγκαζίνο που περιέχει τα πάντα.”

3.Πώς είναι να είσαι μαμά,σύζυγος,εργαζόμενη μα πάνω από όλα να είσαι γυναίκα; Πώς τα προλαβαίνεις όλα ;

“Μα δεν τα προλαβαίνω, δεν ξέρω αν κάποια τα προλαβαίνει στο 100%. Το βράδυ πριν κοιμηθώ πάντα σκέφτομαι «δεν το έκανα αυτό σωστά, δεν το έκανα αυτό καθόλου, θα μπορούσα να το κάνω αλλιώς». Νομίζω όμως ότι δεν θέλω πλέον τα πράγματα να τα αντιμετωπίζω σαν ένα καθημερινό αγώνα δρόμου. Έχει λήξει αυτός ο τρόπος σκέψης για μένα. Για μένα κάθε μέρα είναι μια προπόνηση για να είμαι καλύτερη την επόμενη. Εφόσον τα παιδιά μου και οι δικοί μου άνθρωποι έχουν την υγειά τους, όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν…”

4. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους τι συμβουλή δίνεις στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Με προβληματίζει πλέον που συναντώ ανθρώπους που δεν έχουν όνειρα. «Όσα έρθουν και ότι κάνουμε». Το κατανοώ αλλά δεν το αποδέχομαι… Αυτό που προσπαθώ και θέλω να περάσω στα παιδιά μου και έπειτα σε όλους τους νέους ανθρώπους είναι να έχουν όνειρα, να τα κυνηγάνε, να μην κάνουν εκπτώσεις και κυρίως να μην χάσουν τον εαυτό τους σε αυτή την κοινωνία της κρίσης, του διαδικτύου… αυτή θα ήταν και η συμβουλή μου. Να μην χάνουν τον εαυτό τους.”

5. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή ;

«Every day for us something new, Open mind for a different view, And nothing else matters» Metallica  και «Nothing Else Matters». Και κοντά σε αυτό η περίφημη φράση του Πλάτωνα «Δεν Μπορείς Να Ανακαλύψεις Νέους Ωκεανούς Εάν Δεν Έχεις Το Θάρρος Να Αφήσεις τη Θέα Της Ακτής»

6.Οι σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες.τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;  

 “Θα σου πω με μεγάλη ειλικρίνεια και με τον ρομαντισμό μου. Οι σχέσεις είναι δύσκολες (το υπογράφω) γιατί έχει χαθεί η αυθεντικότητα. Πλέον το διαδίκτυο και τα social media δημιουργούν πολλές ταυτότητες… οι άνθρωποι αλλάζουν μέσα σε αυτά και κυρίως χάνονται. Χάνεται η στιγμή. Οι περισσότεροι είναι με το σώμα τους σε κάποιο χώρο αλλά με τα social media μεταφέρονται κάπου αλλού. Το αστείο είναι ότι όταν βρεθούν στο «κάπου αλλού» και με το σώμα τους τότε ψάχνουν πάλι κάτι άλλο. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει… οι άνθρωποι μονίμως είναι κάπου αλλού και αλλάζουν συνεχώς ταυτότητα. Αρά δεν ξέρω εάν οι σχέσεις είναι δύσκολες, γιατί απλά δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον σχέσεις.”

7.Τι είναι για σένα “επάγγελμα γυναίκα”;

“Το Επάγγελμα Γυναίκα για μένα είναι όλες οι γνήσιες ταυτότητες μιας γυναίκας μέσα στο διαδίκτυο. Ένα site με ειλικρίνεια και με γνώσεις πραγματικής ζωής, δεν αλλάζει ή μεγαλοποιεί τίποτε. Η κάθε μια μοιράζεται με την άλλη την αλήθεια της χωρίς να χάνει την αυθεντικότητα της. Και έτσι συνυπάρχουν όχι μόνο αρμονικά αλλά ως ομάδα μητέρες, κόρες, νοικοκυρές, γυναίκες καριέρας…  γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα. Είμαστε εκεί, η μια για την άλλη.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;

Μέσα από το προσωπικό μου προφίλ στο Facebook https://www.facebook.com/sotiria.kounenaki ή στο email info@epaggelmagynaika.gr

9. Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou   

“Το  Ex’s Ghost By Tina Michaelidou να συνεχίσει να δίνει νόημα σε εμπειρίες που φαντάζουν και είναι δύσκολες συναισθηματικά… ξέρεις, να συνεχίσει να είναι το site που στο τέλος μιας άσχημης ή όμορφης μέρας να μπορεί μια γυναίκα να βρει παρέα, παρηγοριά ή και λύσεις.”