Την Ζανίνα την γνώρισα φέτος από τη συνεργασία μας στο αγαπημένο μας coverstory.gr και μπορώ να σου πω ότι είναι ένας άνθρωπος χαρούμενος που καταπιάνεται με πολλά πράγματα -θα τα μάθεις παρακάτω- και έχει πολύ όρεξη και ενέργεια για να βρίσκει νέες ιδέες για τα πάντα.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την αρθρογραφία,τις σχέσεις,αλλά και για την δουλειά της.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία ;

“Νομίζω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σε πολύ μικρή παιδική ηλικία, έγραφα. Πάντα μου άρεσε να κρατάω ημερολόγιο και στο δημοτικό ακόμα, όνειρο μου ήταν να γίνω συγγραφέας. Μεγαλώνοντας, επέλεξα τις φιλολογικές σπουδές στη Φιλοσοφική Αθηνών και ξεκίνησα να αρθρογραφώ στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου γύρω από τη γλώσσα και τη σωστή χρήση της όσο μπορώ! Ακολούθησαν δύο μεταπτυχιακά και έρευνα γύρω από τη Γλωσσολογία, την Εκπαίδευση και τις Νευροεπιστήμες  και πολύ πολύ αρθρογραφία σε εξαιρετικά μέσα, όπως η εφημερίδα ΑθηΝΕΑ και αργότερα το ηλεκτρονικό περιοδικό Coverstory.gr. Ταυτόχρονα ίδρυσα και το δικό μου blog το www.zaninavassi.gr για να μην αφήνω τους αναγνώστες σε ησυχία!”

2.Γνωρίζω ότι έχεις δικό σου blog. Με τι θέματα καταπιάνεσαι;

“To blog δημιουργήθηκε πολύ φυσικά και εκεί διοχετεύω πραγματικά όλη τη δημιουργικότητα μου που όμως είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Διαπίστωσα κάποια στιγμή, ότι μέσα στην εβδομάδα καταπιάνομαι με τόσα πράγματα που θα είχε ενδιαφέρον να υπάρχουν σε ένα δίαυλο συγκεντρωμένα για να λειτουργούν ως προτάσεις για τους αναγνώστες μου. Έτσι λοιπόν στο blog, θα βρει κανείς προτάσεις για καλό σινεμά, reviews ταινιών και βιβλίων, συνταγές μαγειρικής –έχω και κάτι Σμυρναίικες καταβολές βλέπεις-, προτάσεις για ταξίδια και well-being, μόδα, ψυχολογία και τα πάντα γύρω από τα παιδιά. Νομίζω περιέχει  πολλά στοιχεία από αυτά που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα σήμερα, που είναι και εργαζόμενη και μαμά και θέλει να είναι δροσερή και όμορφη αλλά και πνευματώδης.”

3.Στο coverstory.gr τι θεματολογία έχεις και τι είναι coverstory για εσένα ;

“Στο Coverstory.gr, έχω τη στήλη «citywalks» και γράφω για όσα όμορφα και ενδιαφέροντα μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια βόλτα στην πόλη. Από μια έκθεση βιβλίου ή μια συναυλία, μέχρι ένα μοναδικό  χώρο για καφέ ή φαγητό! Βέβαια, δε μένω μόνο στη στήλη μου, αφού συχνά μπορεί να γράψω και ευρύτερης θεματολογίας άρθρα που να είναι επίκαιρα. Αυτό είναι άλλωστε το coverstory.gr για εμένα, ένα περιοδικό διευρυμένης θεματολογίας που δημιουργήθηκε από «ωραίους» ανθρώπους για να εμπνεύσει και να αντιπροσωπεύσει και άλλους «ωραίους» ανθρώπους –τους αναγνώστες μας- που βρίσκονται εκεί έξω!”

4.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε να πραγματοποιούν τα όνειρα τους ;

“Ζούμε σε μια εποχή με εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δεν επιτρέπει πάντα στα παιδιά να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Έχω δει επαναλαμβανόμενα, να επιλέγουν μαθητές διαφορετική σχολή της προτίμησης τους απλά και μόνο επειδή δε μπορούν να φύγουν εκτός Αθηνών. Παρά το γεγονός αυτό, θα τοποθετηθώ εδώ με λόγια που θα έλεγα στο ίδιο το παιδί μου. Η συμβουλή μου σε κάθε παιδί λοιπόν, είναι να παλέψει για να ακολουθήσει το όνειρο του. Να επιλέξει το επάγγελμα που το ενδιαφέρει και να αγωνιστεί για αυτό, να εργαστεί παράλληλα με τις σπουδές του για να στηρίξει την επιλογή του. Είναι σημαντικό για το υπόλοιπο της ζωής του να κοιμάται κουρασμένος, αλλά ευτυχισμένος.”

5.Οι σχέσεις είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει και τι είναι αυτό που θα πεις στην κόρη σου όταν μεγαλώσει σαν συμβουλή ;

“Οι σχέσεις είναι πράγματι δυσκολότερες σήμερα, γιατί και οι νεότερες γενιές είναι διαφορετικές. Οι γυναίκες είναι πια χειραφετημένες και οικονομικά ανεξάρτητες άρα πιο «έτοιμες» να εγκαταλείψουν μια σχέση εάν δεν τις καλύπτει. Ωστόσο, είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου –τουλάχιστον στην περίπτωση ενός γάμου- να μη λείπουν τα στοιχεία της ζεστασιάς και της συνεκτικότητας που κρατάνε μια σχέση. Η συμβουλή λοιπόν που θα έδινα στην κόρη μου, θα ήταν να διατηρήσει την ανεξαρτησία, τα πιστεύω και την προσωπικότητα της  μέσα στη σχέση, να «διαφυλάξει» με κάθε τρόπο τις θέσεις και τα «θέλω» της, πάντα όμως με σεβασμό στο σύντροφο της, με διάθεση κατανόησης, με το αγαπημένο του γλυκό στο τέλος της ημέρας, με χρόνο και για τους δύο κάθε μέρα. Οι σχέσεις για να κρατήσουν θέλουν και γλυκές υποχωρήσεις, δε γίνεται αλλιώς!”

6.Γνωρίζω ότι έχεις και φροντιστήριο. Πες μας τι μαθήματα κάνετε,ποιες τάξεις έχετε και που μπορεί να σας βρει κανείς !

“Πράγματι, στην περιοχή της Ελευσίνας διατηρώ τα τελευταία έξι χρόνια ένα μεγάλο Εκπαιδευτικό Οργανισμό, το «Παίδευσις» που είναι θα έλεγα μεταφορικά, σαν ένα δεύτερο παιδί μου, εξαιτίας της καθημερινής προσοχής που του αφιερώνω! Εκεί διδάσκουμε όλα τα μαθήματα, θετικά και θεωρητικά για το γυμνάσιο και το λύκειο, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τμήματα διδασκαλίας για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Ωστόσο, οι δραστηριότητες μας δεν περιορίζονται μόνο στην εκπαίδευση, αφού φροντίζω να δημιουργούνται ποικίλες δράσεις  που εμπλουτίζουν τη παιδική προσωπικότητα συναισθηματικά και γνωστικά, όπως διαγωνισμοί φιλαναγνωσίας, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, παρουσιάσεις βιβλίων, σύνδεση των μαθητών μας με την αγορά εργασίας! Ένας άνθρωπος είναι άλλωστε πεπαιδευμένος, όταν διαθέτει και άλλα στοιχεία πέρα από τη μόρφωση!”

7.Αγαπημένο τραγούδι και φράση

“Έχω ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι από τα παλιά, το «Julia» από Pavlov’s Dog, θυμάμαι να παίζει άπειρες φορές, καλοκαιρινά βράδια με ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο μου! Η αγαπημένη μου φράση είναι τον τλευταίο χρόνο το «Πραγματικά,τέλεια!», γιατί πραγματικά απολαμβάνω την καθημερινότητα μου, τη μικρή μου, τους φίλους,τις συνεργασίες μου και τα βλέπω να εξελίσσονται υπέροχα!”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς για να σε διαβάσει;

“Αυτή την περίοδο μπορεί να με βρει στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑθηΝΕΑ» τα Σαββατοκύριακα, αλλά και στο αγαπημένο «Coverstory.gr» και το προσωπικό μου blog www.zaninavassi.gr , κάθε μέρα!”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να συνεχίσει να είναι το ίδιο ευφυές και δημιουργικό και να βρει όλες τις λύσεις για να εκδιώξουν οι αναγνώστες το φάντασμα των πρώην –εάν θέλουν!-.”