Η Ζανέτα είναι μια καταπληκτική συγγραφέας & πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη,ώστε να μου μιλήσει για το βιβλίο της,για τις σχέσεις,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;


“Η αγάπη μου για την συγγραφή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Μαθήτρια δημοτικού ακόμη, κατέκτησα το πρώτο βραβείο πεζού κειμένου. Έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι με την γραφή. Έχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματά μου, μία ποιητική συλλογή και ένα παραμύθι για παιδιά.”


2.Με τι θέμα πραγματεύονται τα βιβλία σου;


“Τα δύο από αυτά, «Ρόδι και μέλι» και «Αναμνήσεις με άρωμα espresso» είναι κοινωνικά δράματα. Μιλούν για τις τραγικές ζωές των ηρώων τους. Το «θυμάμαι τα πάντα» είναι ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η ποιητική συλλογή «Ζωή χωρίς…» περιλαμβάνει ποιήματα με θέμα την έλλειψη και συνοδεύεται από cd με μελοποιημένη ποίηση. Το «Το δάσος που έγινε χωματερή» είναι ένα παραμύθι με οικολογικό χαρακτήρα.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Οι άνθρωποι δεν έχουν πια υπομονή. Δεν είναι σε θέση να ανεχτούν το παραμικρό. Οι σχέσεις είναι συμβιβασμοί, αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τα δεδομένα του ανθρώπου που είναι δίπλα σου, είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Δυστυχώς πολλά πράγματα την περίοδο αυτή επηρεάζουν αρνητικά. Κάθε νόμισμα όμως όπως είναι γνωστό έχει δύο όψεις. Ας βρούμε λοιπόν τα θετικά σημεία των καιρών και ας εστιάσουμε σε αυτά. Τα νέα παιδιά θα μάθουν να προσαρμόζονται στα «λίγα και καλά». Ο χαρακτήρας τους ελπίζω να διαμορφωθεί καλύτερα από όσων είχαν τα πάντα και δεν έμαθαν να στερούνται το παραμικρό.”


5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από τα βιβλία που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“Όταν κάτι σου λείπει, ότι κι αν είναι αυτό, παίρνεις αγκαλιά το ποίημα που χαράζεται στο μυαλό σου και αποκοιμιέσαι έτσι απλά… Για να περάσει η ώρα… Η νύχτα… Η ζωή.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Αγαπημένο τραγούδι «μη με αλλάξεις» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Αγαπημένη φράση… αν σου πει κάποιος «δεν μπορείς» πες του «κοίτα να μαθαίνεις».”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Το επόμενο μυθιστόρημά μου τιτλοφορείται «αιώνια δέσμιοι» και βρίσκεται ήδη στα χέρια του εκδότη μου. Θα είναι κοντά μας σύντομα. Επίσης, ετοιμάζεται και το δεύτερο παιδικό παραμύθι, με κοινωνικό χαρακτήρα αυτή τη φορά.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Το e-mail μου είναι zanetakoutsaki@outlook.com.gr
Το προφίλ μου στο Facebook Ζανέτα Κουτσάκη
Επίσης, το κανάλι μου στο YouTube https://www.youtube.com/channel/UCdQtUfhJ1yf9Nm2sBumS13Q”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι πάντα να είστε υγιείς και δημιουργικοί. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και για την ευκαιρία να γνωρίσουν οι αναγνώστες το έργο μου μέσα από εσάς. Καλή συνέχεια και πάντα υπομονή, όλα τα δύσκολα περνάνε!”