Την Μαρία την γνωρίζω χρόνια από το site της και η αλήθεια είναι ότι έχω λατρέψει όλα αυτά που ανεβάζει ή που κατασκευάζει. Είναι μια πολύ γλυκιά μαμά και χαμογελαστή που ασχολείται με διάφορα και με πολύ επιτυχία!

Η Μαρία πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την οικονομική κρίση, για το blog της αλλά και για τις σχέσεις και την συμβουλή που θα δώσει στην κόρη της όταν μεγαλώσει ώστε να μην πληγωθεί από έναν χωρισμό!

Πάμε να δούμε λοιπόν τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το blog;

“Το blogging για εμένα ξεκίνησε περίπου τρία χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης μου. Ήταν ακριβώς το διάστημα όπου σκέφτηκα να μεταφέρω σε ένα blog όλα όσα έκανα σπίτι με την κόρη μου σχετικά με το κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές κατασκευές αλλά και οι σκέψεις μια μαμάς… Είχα την ανάγκη της δικτύωσης και της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο μέσα από την ανταλλαγή απόψεων! Αρχές Σεπτέμβρη του 2015 ήταν η στιγμή όπου πάτησα για πρώτη φορά αυτό το μαγικό κουμπάκι της “δημοσίευσης”. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή η μοίρα ξεκίνησε το παιχνίδι της… μαγικό, συναρπαστικό και άκρως αναπάντεχο!”

2.Πριν ξεκινήσεις το site σου που ήσουν και πως πήρες την μεγάλη απόφαση να φτιάξεις το δικό σου site;

“Έχοντας φοιτήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο οικονομικό τμήμα, για χρόνια εργάστηκα επάνω στο αντικείμενο μου σε πολυεθνικές εταιρίες. Τα τελευταία μάλιστα τέσσερα χρόνια της εργασιακής μου εμπειρίας κατείχα μια πολύ σημαντική θέση με ΑΕ εταιρία ως οικονομική αναλύτρια και προϊσταμένη λογιστηρίου. Περίπου ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης μου, αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα στη ζωή μου. Να μείνω σπίτι με το παιδί μου και να καταφέρω να ορθοποδήσω ψυχικά και σωματικά…. Έβαλα τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα μου για την ποία είχα μοχθήσει πολύ με την πανεπιστημιακή μου κατάρτιση, τις μετεκπαιδεύσεις αλλά φυσικά και με τις άπειρες ώρες εργασίας μου… Βλέποντας πίσω τώρα έχοντας περάσει σχεδόν έξι χρόνια, θεωρώ ότι ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις της ζωή μου για την οποία δεν μετάνιωσα ποτέ… Καθώς όμως είμαι μια αρκετά δραστήρια γυναίκα της οποίας η ταυτότητα καθοριζόταν κατά ένα σημαντικό βαθμό από τη δουλειά της, δεν μπορούσα απλά να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Αποφάσισα να ξεκινήσω το blog, το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε site ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για τη γυναίκα, τη μαμά και το παιδί. Αποφάσισα, προγραμμάτισα και δημιούργησα μια νέα θέση εργασίας για τον εαυτό μου μέσα σε αυτή τη πορεία των τριών ετών που μετρά το mommyjammi.gr”

3.Με τι θέματα καταπιάνεται το site σου;

“Κεντρικός άξονας ήταν και παραμένει το “παιδί”. Ότι έχει να κάνει με αυτό, ψυχολογία, διατροφή, σχολείο, δημιουργική απασχόληση, προτάσεις αγοράς κλπ Ταυτόχρονα όμως η θεματολογία του mommyjammi.gr διευρύνθηκε και σημαντικό κομμάτι πλέον κατέχει και η μαμά ως μαμά αλλά και ως γυναίκα. Θεματολογίες όπως tips ομορφιάς, tips υγείας, προτάσεις αγορών, ψυχολογία κλπ καθώς επίσης και με ένα e-shop που διαθέτει το mommyjammi με τις δικές μου προτάσεις αγορών προς τις μαμάδες και γυναίκες. Προτάσεις επάνω σε γυναικείες τσάντες και υποδήματα, προτάσεις όμως που στο μέλλον θα επεκταθούν και σε επιπλέον κατηγορίες προϊόντων.”

4.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Αυτή την εποχή ακούσω με φοβερή μανία το Other people από LP καθώς και το Mind if I Stay από Kadebostany μου αρέσει πολύ η μελωδία τους και οι στίχοι τους. Αγαπημένη φράση… πολλές αλλά θεωρώ το “η ζωή θέλει κουβεντούλα με καφέ” με χαρακτηρίζει απόλυτα πλέον… Εξου και είναι και το μότο του site μου.”

5.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Η συμβουλή μου είναι να αφουγκραστούν με συναίσθηση και ηρεμία τις πραγματικές τους ανάγκες και τις δεξιότητες που διαθέτουν ώστε να επιλέξουν στο σωστό δρόμο. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός θεωρώ από μόνος του είναι πολύ δύσκολος ειδικά δε για νέα παιδιά που ακόμα δεν διαθέτουν πολλές εμπειρίες από τη ζωή ώστε να έχουν και μια σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που από αλλού ξεκίνησαν και αλλού κατέληξαν με τη πάροδο του χρόνου… Αγάπη στον εαυτό μας, αυτοπεποίθηση και επιμονή. Αγάπα τα όνειρά σου και πάλεψε για αυτά no matter what.”

6.Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι δύσκολες τι πιστεύεις ότι φταίει;

“Οι σχέσεις είναι όχι απλά δύσκολες αλλά σχεδόν ανύπαρκτες. Η “σχέση” επί της ουσίας σημαίνει “επαφή”. Αυτή η δυνατότητα της ψυχικής επαφής διαρκώς και μειώνεται. Είμαστε στην εποχή της εικόνας, του γρήγορου, του προσωρινού. Μια εποχή που χαρακτηρίζεται έντονα από τα social media που δυστυχώς έχουν επηρεάσει τη φιλοσοφία που έχουμε για τη ζωή αλλά και για τις ανθρώπινες σχέσεις. Η απατηλή εικόνα του τέλειου και της τέλειας ζωής μας έχει κάνει μη ανθεκτικούς απέναντι στις πραγματικές δυσκολίες της ζωής και στην καταστροφική τριβή της καθημερινότητας. Βαριόμαστε εύκολα… απογοητευόμαστε εύκολα… Εκεί λοιπόν είναι η στιγμή όπου “παρατάμε” την σχέση μας, οπισθοδρομούμε στις αναποδιές και αναζητούμε νέες συγκινήσεις προσπαθώντας να καλύψουμε επί της ουσίας τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναισθηματικά και ψυχολογικά κενά… με εφήμερες καταστάσεις και υπερκαταναλωτικές συμπεριφορές…”

7.Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά σου -δεν ξέρω πόσα έχεις κλπ- ώστε να μην πληγωθούν από σχέσεις;

“Έχω μια κόρη της μικρή μου Κωνσταντίνα… που για πάντα στη καρδιά μου όσο και αν μεγαλώσει θα παραμείνει η μικρή μου Νίνα… Αυτό που της λέω και με λόγια και με τον τρόπο μου αλλά και μέσα από την διαπαιδαγώγησή της είναι να Σέβεται τον εαυτό της και να ξεχωρίζει τους Όμορφους (όχι εξωτερικά αλλά εσωτερικά) ανθρώπους. Ξέρω πως αυτό δεν γίνεται έτσι απλά… Μέσα από τις δικές της εμπειρίες και μέσα από τον δικό της πόνο θα τα κατακτήσει… δυστυχώς…”

8.Που μπορεί να σε βρει κανείς;

“Στο site μου: https://www.mommyjammi.gr/
Στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ: https://www.facebook.com/mj.vampi
Στην σελίδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/MommyJammi/
Στο Instagram: https://www.instagram.com/mommyjammi.gr/”

“Θεέ μου… ζούμε στις εποχή των social media…”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Η ευχή μου είναι το Ex’s ghost να συνεχίσει την υπέροχη πορεία του μέσα από την άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της Tinas Michaelidou! Με αγάπη, σεβασμό και αμεσότητα απέναντι στους αναγνώστες του. Ξέρω πως η Tina έχει να μας δώσει πολλά ακόμα μέσα από τις δουλείες της και θαυμάζω προσωπικά τους ανθρώπους για τους οποίους οι προσωπικές εμπειρίες έγιναν κίνητρο εξέλιξής τους. Πολλές φορές μπορεί οι εμπειρίες να μην είναι τόσο ήπιες ή θετικές όμως οι μεγαλύτερες δημιουργίες, οι σημαντικότερες εξελίξεις έχουν γραφτεί μέσα από προσωπικό πόνο… ένα κόστος που αξιολογεί διαφορετικά ο καθένας μας… Μπράβο σου Τίνα μου… σε θαυμάζω!”