Την Ειρήνη την γνώρισα από το Μεταξύ μας  και από τα βιβλία που έχει εκδώσει. Η πένα της είναι καταπληκτική και μέσα από τις ιστορίες που γράφει μπορεί να μαγευτείς και να βρίσκεσαι στον μαγικό κόσμο της Ειρήνης όπου και σε ταξιδεύει.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για τα βιβλία της,για τις σχέσεις και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την αρθρογραφία και για την συγγραφή βιβλίων ;               

“Ονομάζομαι Ειρήνη Γεροντάρα μα γράφω με το ψευδώνυμο «Ρένα Γέρου». Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και μητέρα τριών παιδιών. Ασχολούμαι με την γραφή από μικρή. Από το σχολείο ακόμα έφτιαχνα ιστορίες  κι έγραφα ποιήματα στα τετράδια μου. Δεν είχα σκεφθεί ποτέ να εκδώσω ή να δημοσιεύσω τις σκέψεις μου. Με την «εισαγωγή» του ίντερνετ στη ζωή μου, γνώρισα κι άλλους δημιουργούς και άρχισα να δημοσιεύω τα έργα μου κι εγώ. Ο γραπτός λόγος με συναρπάζει. Υπήρξα τυχερή διότι γνώρισα πάρα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που με έβαλαν στις παρέες τους και μαζί γράφαμε αδειάζοντας την ψυχή μας. Χωρίς κανόνες και περιορισμούς μα καταθέτοντας το «είναι» μας. Το ένα έφερε το άλλο και βρέθηκα σήμερα να μετρώ τρία βιβλία που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις «Άλλωστε», συμμετοχές σε ανθολόγια Ποίησης και δεκάδες άρθρα μου να έχουν φιλοξενηθεί και  να φιλοξενούνται σε διαδικτυακά περιοδικά.”

2.Γνωρίζω ότι έχεις εκδώσει βιβλίο και ετοιμάζεσαι για ακόμη ένα .Τι θα περιλαμβάνει το νέο σου βιβλίο;

“Έχω εκδώσει δυο βιβλία που είναι προσωπικές ποιητικές συλλογές, το «Στάλα στάλα» και το «Άλικοι Στίχοι» καθώς και ένα ανθολόγιο Ποίησης μαζί με άλλους 14 δημιουργούς το «Ποιητικά Ίχνη», όλα από τις εκδόσεις Άλλωστε. Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι είναι μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση της πρώτης μου ποιητικής συλλογής, εμπλουτισμένη με μερικά νέα μου έργα. Επίσης, ετοιμάζω ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγεται από τα χρόνια του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου ως τις μέρες μας και είναι μια κοινωνική κραυγή διαμαρτυρίας κυρίως για τα κακώς κείμενα και τις αδικίες της Ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή  διαμορφώθηκε, με την επιρροή και εκμετάλλευση της χώρας μας από διάφορους ξένους «πολιτισμένους» λαούς και έθνη. Μέσα από μια ερωτική ιστορία δυο νέων παρακολουθούμε την πορεία της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια από το 1947 ως σήμερα.”

3.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ;

“Ως μητέρα τριών παιδιών θέλω να δηλώσω πως ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κρίση, οικονομική ή άλλη δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά το Όνειρο. Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί τροχοπέδη για κανέναν που θέλει να κάνει το όνειρο του πράξη. Κι επειδή με ρωτάτε για ένα θέμα στο οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη θα σας αποκαλύψω ότι προέρχομαι από οικονομικά αδύνατη οικογένεια κι όμως κατάφερα να σπουδάσω με πάρα πολλές στερήσεις και αγώνα. Δεν είχα ούτε τα απαραίτητα και τα φοιτητικά μου χρόνια τα θυμάμαι με θλίψη πολλές φορές διότι ήταν ένας αγώνας απελπισμένος να επιβιώσω και παράλληλα να σπουδάσω. Όμως δεν παραιτήθηκα ποτέ. Και μπορώ να περηφανεύομαι σήμερα ότι τα κατάφερα με τις δικές μου δυνάμεις κι έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα.  Εμένα η κρίση δεν με εμπόδισε αλλά με έκανε πιο αποφασισμένη να παλέψω και να κερδίσω.”

4.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει ;

“Οι σχέσεις πάντα ήταν δύσκολες. Παλιότερα οι άνθρωποι επιδιόρθωναν από αντικείμενα μέχρι σχέσεις. Τώρα πετάνε με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής που παίρνει κάποιος από το σπίτι του κι όχι από το σχολείο. Οι άνθρωποι πια δεν σέβονται τον εαυτό τους ούτε  τον συνάνθρωπο. Δεν αναγνωρίζουν αξίες κι έχουν γίνει εξαιρετικά εγωπαθείς. Λατρεύουν την μετριότητα κι απορρίπτουν το καλύτερο μη θέλοντας να δουν ότι υπάρχουν καλύτεροι. Εξιδανικεύουν το είδωλο τους και δεν αποδέχονται τον άλλον άνθρωπο όπως είναι μα επιδιώκουν να τον αλλάξουν. Μέσα σε μια σχέση όμως πρέπει αν καταφέρεις αν αγαπήσεις ουσιαστικά τον άλλον αν θες να πετύχει. Δεν μπορείς να θες αγάπη αν δεν δώσεις κι εσύ.  Χρειάζεται σεβασμός στην προσωπικότητα του συντρόφου κι όχι απαξίωση. Και πάλι τονίζω ότι φταίει η οικογένεια αν ένα παιδί μεγαλώνει χωρίς αξίες και σεβασμό κι αυτό το εισπράττει έπειτα στη ζωή του με τις σχέσεις που δεν θα μπορέσει να διατηρήσει ως ενήλικας.”

5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση

“Μου αρέσει η   ποπ και η ροκ κουλτούρα μα δεν έχω ένα αγαπημένο τραγούδι.  Η αγαπημένη μου φράση είναι από τον «Άμλετ» : The rest is silence.  {Τα υπόλοιπα είναι σιωπή} .”

6.Γράφεις και στο Μεταξύ μας. Με τι θέματα καταπιάνεσαι εκεί ;

“Γράφω στο «Μεταξύ μας» και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τα παιδιά που με δέχθηκαν στην παρέα τους.  Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που τους γνώρισα. Είναι μια φρέσκια αληθινή παρέα νέων ανθρώπων που μέσα από την φιλική και χαρούμενη διάθεση τους βγάζουν αξιοπρέπεια και αγάπη για την ζωή και την γραφή. Το όλο κλίμα εκεί είναι φανταστικό. Δεν υπάρχουν πισώπλατα μαχαιρώματα, ίντριγκες κλπ . Υπάρχει αγάπη και πάθος για την γραφή και σεβασμός και άμιλλα ευγενής.  Εγώ, καταπιάνομαι με κοινωνικά θέματα όπως οι σχέσεις των ανθρώπων , η σύγχρονη ζωή με τους τρόπους και τις αδικίες και τα κακώς κείμενα της. Τα καταδεικνύω κι είναι ένα βήμα το «Μεταξύ μας» να μιλήσω για όσα με απασχολούν κι όσα πιστεύω πρέπει να διορθώσουμε ως άνθρωποι. Ένα βήμα να αλλάξω λιγάκι τον κόσμο με το να λέω τις απόψεις μου.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον ;

“Στο μέλλον να περιμένετε περισσότερες λέξεις από μένα. Ποιήματα και βιβλία κι άρθρα για την ζωή και τους ανθρώπους. Κάθε μέρα εμπνέομαι κι από κάτι καινούριο.”

8.Που μπορεί να σε βρει κανείς ;

“Οι άνθρωποι μπορούν αν με βρουν στα βιβλιοπωλεία μα και στο ίντερνετ. Έχω τα δικά μου blog, : http://renagerou.blogspot.gr/

https://renagerou.wordpress.com/

επίσης στο facebook  : https://www.facebook.com/eirene.chatzekonstantinou1

και : https://www.facebook.com/wwrena/”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι να συνεχίζει να εξελίσσεται  και να προχωρά. Να μας χαρίζει περισσότερη θετική ενέργεια και ομορφιά. Να ανεβαίνει στην αγάπη των αναγνωστών και να αγκαλιάζει τις πληγές και την καρδιά τους. Να συνεχίσει  να είναι έτσι ειλικρινές και αληθινό και καταιγιστικά σύγχρονο. Εύχομαι όλο και ψηλότερα να βάζει τον πήχη της γραφής!”