Την Γεωργία την γνώρισα από το morethanawoman και την Διαδραστική Συζήτηση που διοργανώσαμε με την Δώρα Ρουμελιώτη. Η Γεωργία είναι ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος που σε κάνει να ξεχνάς όλα σου προβλήματα στο λεπτό.

Είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη ανά πάσα στιγμή και την ευχαριστώ πολύ που μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την δουλειά της, τις σχέσεις,τους χωρισμούς,αλλά και την κατάθλιψη.

Ας διαβάσουμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την ψυχολογία

“Η ψυχολογία και το επάγγελμα του ψυχολόγου αποτελούν ένα δώρο ζωής για εμένα. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος για κάτι πολύ συγκεκριμένο, για να κάνει αυτό που του ταιριάζει. Από μικρή ηλικία μου άρεσε να ακούω τις ιστορίες των άλλων, ήμουν πάντα ένα καλό ‘’αυτί’’, όπως συνηθίζω να λέω. Θυμάμαι πως πάντα σκεφτόμουν παραπάνω από μία οπτική σε ένα πρόβλημα. Αυτή, άλλωστε είναι και η μαγεία της ψυχοθεραπείας. Στις Πανελλήνιες δήλωσα διστακτικά ως πρώτη επιλογή την Ψυχολογία, φοβούμενη για το μέλλον της στην Ελλάδα. Τελικά, αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να ‘’ανθίσεις’’ παντού. Και κάπως έτσι, κατέληξα εδώ που βρίσκομαι τώρα.”

2.Τι πρέπει να κάνει μια χωρισμένη για να μην έχει κατάθλιψη;
“Κάθε χωρισμός είναι και ένας μικρός θάνατος. Είναι, λοιπόν, φυσικό επακόλουθο να φέρνει μαζί του και διάφορες διακυμάνσεις στο συναίσθημά μας. Ένα από τα πολλά συναισθήματα που βιώνει έντονα ένα άτομο στον χωρισμό είναι η βαθιά θλίψη και μελαγχολία, που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη. Ο χωρισμός από μόνος του δεν προκαλεί κατάθλιψη, αλλά η αντίδραση και η αργοπορημένη προσαρμογή του ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν. Για να αποφύγει, λοιπόν, κάποιος την κατάθλιψη μετά από έναν χωρισμό, αρχικά θα πρέπει να δώσει χρόνο στον εαυτό του να βιώσει και να εκφράσει όλα τα συναισθήματα που βρίσκονται μέσα του. Σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει παράλληλα η εργασία, η άθληση, οι δικοί μας οι άνθρωποι, καθώς και κάποιος ειδικός με την βοήθεια του οποίου το άτομο θα αγαπήσει ξανά τον εαυτό του και θα τον αγκαλιάσει.”
3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή περνάνε κρίση. Τι θεωρείς ότι φταίει;
“Οι σχέσεις του σήμερα περνάνε μία σιωπηρή κρίση, καθώς έχουν μετατραπεί σε ‘’σχέσεις σιωπής’’. Όλο και λιγότερο το κάθε ζευγάρι επενδύει στην καλή επικοινωνία και στον ποιοτικό χρόνο. Έχουμε κάνει μία στροφή από το μαζί στο εγώ.  Προβλήματα υπήρχαν πάντα στις σχέσεις, απλά σήμερα θεωρώ πως είναι λιγότερη η προσπάθεια μας στο να τα λύσουμε. Μία από τις βασικές αιτίες που παραμένουν τα ζευγάρια σε κρίση, είναι η πεποίθηση της ιδανικής σχέσης και του ιδανικού συντρόφου. Έχοντας την προσδοκία ο άλλος να είναι ο ιδανικός για εμάς, χάνουμε αυτό που πραγματικά είναι ο άλλος, αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη από μία σχέση.”
4.Τι πρέπει να κάνει μια χωρισμένη για να ξεπεράσει τον πρώην;
“Αν θα μπορούσα να δώσω κάποια tips πρώτων βοηθειών για να ξεπεράσουμε έναν πρώην, αυτά είναι τα εξής:
  • Να θυμάσαι τις άσχημες στιγμές, να φύγεις από το στάδιο εξιδανίκευσης του άλλου.
  • Να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, ένα χόμπι, μία νέα δραστηριότητα.
  • Να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να τον φροντίσεις.
  • Να γράψεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου σε ένα χαρτί. Η γραφή έχει λυτρωτική ιδιότητα.
  • Να βρεις το δικό σου υποστηρικτικό δίκτυο, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα. Άλλωστε, αυτό που χρειάζεται ένας χωρισμός δεν είναι οι έτοιμες συμβουλές, αλλά μία τεράστια αγκαλιά.”
5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση
“Αγαπημένο μου τραγούδι είναι το ‘’Εγώ μιλάω για δύναμη’’ που ερμηνεύουν η Μποφίλιου με την Ζουγανέλη. Μου υπενθυμίζει την δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας, την δύναμη που ανακαλύπτει ο κάθε θεραπευόμενος μου όταν έρχεται σε έμενα για βοήθεια. Αγαπημένη μου φράση είναι ‘’ Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατο.’’”‘
6.Έχεις συνεργαστεί με περιοδικά και sites. Που γράφεις τώρα τελευταία;
“Μου αρέσει πολύ να γράφω. Μέσα από την γραφή εκφράζομαι, επικοινωνώ, ζω. Διατηρώ το δικό μου site  από το 2013 www.thepsytrap.gr. Παράλληλα, αρθρογραφώ σε διάφορα περιοδικά και sites όπως το Forma, το Shape, το Όμορφα Μυστικά της Βίκης Χατζηβασιλείου, τον Τηλεθεατή κ.α.”
7. Ο κόσμος που έρχεται στο γραφείο σου πόσο δύσκολα ή εύκολα σου ανοίγεται για τα προβλήματά του;
“Τις περισσότερες φορές η πρώτη συνεδρία είναι άβολη και αμήχανη για τον θεραπευόμενο. Πολύ συχνά, μάλιστα υπάρχει και αμφισβήτηση π.χ. ‘’Δεν νομίζω πως μπορείς να με βοηθήσεις.’’.Αυτό που χρειάζεται για να ξεκλειδώσεις κάποιον στην πρώτη συνεδρία, είναι η δημιουργία της εμπιστοσύνης και εκεί είναι που στοχεύω. Κάποιοι άλλοι πάλι έχουν τόσο πολύ ανάγκη να μιλήσουν που ανοίγονται από το πρώτο λεπτό.”
8.Που μπορεί να σε βρει κανείς;
9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou
“Αγαπημένη Τίνα, αγαπημένο Ex’s Ghost ‘’Εύχομαι ο κάθε πρώην να μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην  αγάπη του εαυτού μας’’. ‘’Να συνεχίζεις να μοιράζεις χαμόγελα για το παρελθόν, το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος να το θυμόμαστε!’’”