Το υπέροχο αυτό κορίτσι με τα 2 πανέμορφα παιδιά που έχει -της μοιάζουν απίστευτα κιόλας- το έχω γνωρίσει μέσα από τα social media και από το μαμαδοblog “Mamas n Papas”.

Είναι πολύ χαμογελαστή,ειλικρινής,βγάζει φανταστικές φωτογραφίες και είναι μέσα σε όλα.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για την οικονομική κρίση,τις σχέσεις και για το πως τα καταφέρνει όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα, πώς ξεκίνησες το δικό σου blog και με τι θέματα καταπιάνεσαι;

“Είμαι η Εύη και από το 2014 δραστηριοποιούμαι στο χώρο του Blogging. Μόλις τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα αυτή έγινε επαγγελματική και, αν και εκπαιδευτικός, αισθάνομαι πως αυτός ο χώρος μου ταιριάζει απόλυτα. Πως εδώ ανήκω. Πρόκειται για ένα μοντέρνο Family Lifestyle Blog, το οποίο προσφέρει στον αναγνώστη έναν ολοκληρωμένο οικογενειακό τρόπο ζωής. Προσωπικές καταθέσεις, προτάσεις, ταξίδια, συνταγές και ενασχόληση με τα παιδιά. Είναι το τρίτο μου παιδί και το φροντίζω καθημερινά δίνοντάς του την προσοχή και την αγάπη που του αξίζει. Έχω επενδύσει σε αυτό τα τελευταία 4 χρόνια στήνοντάς το επαγγελματικά και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήδη επωφελούμαι τους καρπούς του.”

2. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι blogger, εργαζόμενη, μαμά, σύζυγος μα πάνω από όλα γυναίκα;

“Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα δυσκολίας. Το πρόβλημα έγκειται στο πως διαχωρίζεις και διαμοιράζεις τον χρόνο σου. Όπως είδες δεν είπα ”ελεύθερο” χρόνο, γιατί δεν έχουμε σχεδόν ποτέ. Δημιουργώ, όμως, ελεύθερο χρόνο και αυτό είναι κάτι το οποίο καλώ τους αναγνώστες μου να κάνουν από το 2017. Βρίσκω χρόνο για μένα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν μπορεί να αυξάνονται οι υποχρεώσεις γύρω από αυτά, ωστόσο αντιλαμβάνομαι πως κάθε χρόνο βρίσκω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου πριν γίνω μαμά και κερδίζω ακόμη περισσότερο χρόνο για μένα. Αυτό από μόνο του είναι κάτι το πολύ ελπιδοφόρο.

Υπάρχουν στιγμές που οι ώρες δεν μου φτάνουν να ασχοληθώ όσο θέλω ή όσο πρέπει με το blog. Επιτρέπω μικρά διαλείμματα στον εαυτό μου, του δίνω χρόνο και όταν είμαι έτοιμη επιστρέφω δυναμικά. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάτι να μοιραστείς κάθε μέρα. Αρκεί να δουλεύεις την επόμενη κίνησή στο μυαλό σου καθημερινά. Να μην σταματάς να ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες σου.”

3. Οι σχέσεις αυτή την εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Οι σχέσεις, όσο περνούν τα χρόνια, νομίζω πως γίνονται ακόμα πιο μη βιώσιμες. Η απεριόριστη τεχνολογία σίγουρα βοηθά να μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσά μας. Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας στην κυριολεξία. Έχουμε αντιστρέψει τον έξω με τον έσω κόσμο. Η τρελή καθημερινότητα που ζούμε από την άλλη, οι οικονομικές υποχρεώσεις που δεν σταματούν και άλλοι τόσοι παράγοντες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε και τις πιο υγιείς σχέσεις. Αυτό που φταίει είναι σίγουρα ο υπέρμετρος εγωισμός μας  θεωρώ. Αυτό ότι να μωρέ ξέρεις κάτι ”μπορώ και μόνος μου καλύτερα”. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε ξανά τον κοινωνικό εαυτό μας, την φίλη μας, το αγόρι μας, τον άντρα μας, την μαμά μας, το παιδί μας. Να τους δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, αφοσίωση και να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους μακριά από οθόνες και ίντερνετ για κάποιες στιγμές.”

 4. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους ποια η δική σου συμβουλή στους νέους που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Εντάξει. Αυτή η ερώτηση με κάνει να νιώθω πολύ μεγάλη. Ωστόσο δεν είμαι. (χαχαχαχα) Νομίζω πως δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές σε κανέναν, ειδικά στους έφηβους άνω των 16 ετών, που είναι πια πολύ πιο ξεπεταγμένοι από εμάς. Πολύ πιο υποψιασμένοι. Πολύ πιο μέσα σε όλα. Θα πω μόνο πως η κατάκτηση ενός ονείρου μπορεί να μην επέλθει το χρονικό διάστημα το οποίο έχουμε εμείς βάλει ντε και καλά στο μυαλό μας. Επίσης, για να κατακτήσεις ένα όνειρο, η δική μου μέχρι τώρα ζωή μου έχει δείξει πως πρέπει να δουλέψεις για αυτό και να αποδείξεις πως το αξίζεις. 

Εγώ πάντως να ξέρετε δεν άκουγα και πολύ ως νέα έφηβη και μετά ούσα φοιτήτρια. Ήμουν πολύ ανεξάρτητη και γενικότερα ήξερα πάντα τι ήθελα στη ζωή μου. Δούλευα για τους στόχους μου, διάβαζα, τρύπωνα σε παρέες που θα με βοηθούσαν να φτάσω σε αυτούς, κυνηγούσα και άρπαζα ευκαιρίες και δεν άφηνα τίποτα στην τύχη του. Ούσα φοιτήτρια, έκανα δύο δουλειές γιατί πολύ απλά ήθελα να μην μοιάζω με φοιτήτρια αλλά με γυναίκα ανεξάρτητη με αυτοκίνητο και δουλειά από τα 18 χρόνια της ζωής της. Δεν έχανα μάθημα στο πανεπιστήμιο και ξενυχτούσα πολύ. Όχι μόνο για διασκέδαση αλλά και για διάβασμα. Οι ”μικρές” ώρες ήταν το φετίχ μου! Όταν όλοι οι συμφοιτητές μου κοιμόντουσαν εγώ ξυπνούσα και δούλευα τους στόχους μου. Να μια ωραία συμβουλή. Να ξυπνάτε νωρίς εσείς οι νέοι και να διαβάσετε την ανάρτησή μου ”Το Κλαμπ των 5 π.μ.)”

5.Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά σου για να μην πονέσουν όταν χωρίσουν;

“Ωχ! Αρχίσαμε τα δύσκολα. Με μεγάλη ειλικρίνεια θα πω πως έχω μάθει από τώρα στα παιδιά μου πάντα μα πάντα να εξετάζουν όλες τις πλευρές. Οι παιδικές φιλίες είναι το καλύτερο παράδειγμα και βίωμα. Για να επέλθει χωρισμός σε μία σχέση σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και από τις δύο πλευρές. Κάτι δεν κολλάει. Ξέρουν πως πάντα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ακόμα και όταν τσακώνονται με τους φίλους τους. Ποτέ, όμως, δεν βρίσκομαι απένταντί τους. Νομίζω πως ότι και να τους πω περί σχέσεων και χωρισμών, αυτά πάλι θα χωρίσουν και πάλι θα πονέσουν. Θέλω μόνο να μην ξεχνάνε ποτέ να σέβονται τον εαυτό τους και να υποστηρίζουν τις επιλογές τους. Και όταν δεν θα μπορούν να τις υποστηρίξουν πια να ξέρουν να αποχωρούν ησύχως και με αξιοπρέπεια.”

6. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή;

“Bohemian Rapsody από το 2004 που το άκουσα πρώτη φορά, τώρα και για πάντα. Αγαπημένη φράση ‘Gotta leave you all behind and face the truth.’ Έτσι πράττω όταν βλέπω πως κάποιος είναι ‘κούκου’ (αχαχαχ)”

7. Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Είμαι απροσδιόριστη φύση γενικότερα. Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις για το μέλλον. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη τη διαδρομή μου στο blogging. Επαγγελματικά ή μη, δεν έχει σημασία για εμένα. Το blogging, άλλωστε, είναι στάση ζωής πια. Σίγουρα, όμως, να περιμένετε ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Αυτό μπορώ να το πω γιατί το δουλεύω ήδη. Με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά το δουλεύω.”

8. Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορεί να με βρει στα Social Media ως mamasnpapas.gr ή Evi Sachinidou αλλά και στο blog μου www.mamanpapas.gr . Επιπρόσθετα μπορείτε να διαβάσετε ποικίλα άρθρα μου στο μαμαδοblog του Δέλτα Moms.”

9.Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εντάξει, το Ex’s Ghost είναι απολαυστικό. Το διαβάζω και ας μην ανήκω αποκλειστικά στο target group που απευθύνεται, λόγω γάμου και παιδιών. Αγαπώ όλες αυτές τις ιστορίες, γιατί πολύ απλά δεν έχω αποχωριστεί ακόμη την ερωτευμένη έφηβη που κρύβω μέσα μου. Ακόμα χτυπά δυνατά η καρδιά μου όποτε ανατρέχω πίσω σε ιστορίες με πρώην. Όταν διαβάζω τέτοιες ιστορίες θυμάμαι όλα όσα ζούσα και εγώ. Χαίρομαι τη νεολαία που μιλά, που δεν σιωπά και που εκφράζεται τόσο ανοιχτά. Άλλωστε, όλοι έχουμε έναν πρώην που δεν τον έχουμε ξεπεράσει άσχετα αν δεν τον ποθούμε ερωτικά. Εύχομαι να συνεχίσει να υπάρχει για να θυμάμαι όλη την τρέλα της ελεύθερης νιότης μου.”