Τον Μιχάλη τον γνωρίζω αρκετό καιρό και είναι ένας από τους καλύτερους barista που ξέρω, όταν άνοιξε το Cafe 28  χάρηκα πάρα πολύ,διότι ξέρω πόσο καλός είναι στη δουλειά του και είμαι σίγουρη πως θα φτάσει πολύ ψηλά.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για τα μυστικά του καφέ, για το πως οι χωρισμένοι τα λένε όλα στον barista και φυσικά μας μίλησε και για το Cafe 28.

Αν είστε χωρισμένοι σας συνιστώ να πάτε στον Μιχάλη για καφέ και που ξέρετε μπορεί εκεί που πίνετε τον καφέ σας να βρείτε το επόμενο ταίρι σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας είπε ο Μιχάλης :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και για την αγάπη σου για το επάγγελμά σου ως barista ;

“Είμαι στον χώρο της εστίασης από τα 15 μου και πάντα ονειρευόμουν τη στιγμή που θα ανοίξω το δικό μου μαγαζί. Στα 31 μου έγινε πραγματικότητα ανοίγοντας το cafe28 με πολύ αγάπη και πάθος για αυτό που κάνω. Ο καφές για εμένα είναι μεγάλη αγάπη και νιώθω τυχερός που στο μαγαζί μου σερβίρω καφέ φτιαγμένο με μεράκι.”

2. Τι συμβουλή δίνεις στα νέα παιδιά με σκοπό να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ;
“Η εποχή μας θέλει ρίσκο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα πετύχεις. Μόνο εσύ ξέρεις μέχρι που φτάνουν οι ικανότητες σου. Αν πιστεύεις σε σένα δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να ανοίξεις τα φτερά σου. Πιστεύω πως η γενιά μας μπορεί να ανταμειφθεί καλά μόνο αν κάνει αυτό που αγαπάει και δώσει στη δίκη του δουλειά όλο του το είναι.”
3.Ποια είναι τα μυστικά ενός καλού καφέ και ενός καλού ποτού ;
“Ο καφές έχει πολλά μυστικά όχι μόνο ένα! Ένας καλός καφές ξεκινάει από ένα καλό χωράφι που μεγαλώνει ο καρπός του, το ψήσιμο του , ποσό φρέσκος είναι , με ποια μηχανή δουλεύεις , ποσά γραμμάρια βάζεις , τι άλεσμα κάνεις , τι πιέσεις χρησιμοποιείς ακόμα κ το φίλτρο του νερού που έχεις στο μαγαζί σου παίζει ρόλο. Ένα φλιτζάνι καλό καφέ ή καλό ποτό θέλει εμπειρία και μεγάλο ψάξιμο στις πρώτες σου ύλες. Είναι τόσο ψηλός ο ανταγωνισμός που στην αγορά δεν χωράει μετριότητα. Όταν άνοιξα το cafe28 ήθελα ο καφές μου να καλύπτει τους απαιτητικούς ουρανίσκους. “
4. Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει ;
“Φταίει η έλλειψη χρόνου. Ο κόσμος δεν έχει χρόνο και διάθεση να επενδύσει συναισθηματικά. Θέλει χρόνο και ενέργεια για να παλέψεις για τις σχέσεις. Τίποτα δεν χαρίζεται ακόμα και η αγάπη. Το άγχος , η βαριά ρουτίνα , η διαθεσιμότητα του άνευ υποχρεώσεων σεξ κάνει τις σχέσεις δύσκολες.”
5.Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ο barista ακούει τον πόνο των χωρισμένων ; Και αν ναι πώς αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο ;
“Ο barista είναι ο άνθρωπος σου. Θα σου πει την καλημέρα σου , θα σου χαμογελάσει , θα σου φτιάξει τη μέρα με ένα καλό καφέ , δεν θα σε κρίνει , θα σε ακούσει , θα σου πει την καλή κουβέντα που έχεις ανάγκη να ακούσεις.”
 
6. Αγαπημένο τραγούδι και φράση 
“Αγαπημένο τραγούδι μου το είναι των Metallica το wherever I may roam ! Αγαπημένη φράση είναι της 3χρονης ανιψιάς μου στα δύσκολα : «θα περάσει !»”
7. Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον ;
“Είναι τόσο νέο το cafe28 που χαίρομαι το παρόν! Σίγουρα έχω πολλά σχέδια για το μέλλον αλλά μόλις υλοποίησα ένα μεγάλο όνειρο μου όποτε αυτό είναι πάνω στο οποίο επενδύω.”
8. Πού μπορεί να σε βρει κανείς ;
“Θα με βρει στη καρδιά του Κολωνακίου στη Σόλωνος στο 28 ! Εξού και το cafe28. Είμαι εκεί από τις 8 το πρωί ως νωρίς το απόγευμα έτοιμοι να σε σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ!”
9.  Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou
“Τίνα σου εύχομαι να μας διαβάσουν τόσοι πολλοί  χωρισμένοι που να κάνουν στέκι τους το cafe28 που να βρίσκουν ταίρι στην ουρά έξω από το μαγαζί μου οι χωρισμένες αναγνώστριες σου(χαχαχαχα)!!”