Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν χωρίζουμε ενώ είμαστε ακόμη ερωτευμένες μαζί του, για το πρώτο διάστημα του χωρισμού θέλουμε και επιδιώκουμε να κρατάμε επαφές μαζί του, διότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε πάντα το ενδεχόμενο μιας επανασύνδεσης.

Το να μένεις όμως κολλημένη σε ένα παρελθόν που δεν αξίζει, δεν κάνει καλό στη ψυχολογία σου και φυσικά φοράς παρωπίδες και δεν βλέπεις άλλους άντρες γύρω σου που ίσως και να σε φλερτάρουν.

Αφού περάσει καιρός και έχεις δώσει χρόνο στον εαυτό σου ώστε να γιατρευτούν οι πληγές της καρδιάς σου και είσαι σίγουρη πως έχεις ξεχάσει τον «μακαρίτη», τότε, ναι, είσαι έτοιμη για τον επόμενο!

Μην ξεχνάς ότι στην επόμενη σχέση σου δεν πρέπει να κάνεις τα λάθη του παρελθόντος και θα πρέπει να τον διαλέξεις με τη λογική και να τον περάσεις από κοσκίνισμα. Στην αρχή φιλικά και μετά βλέπεις και κρίνεις!

Πρέπει ο νυν να ξέρει τα πάντα για τον πρώην σου;

Ένας νυν δε χρειάζεται απαραίτητα να ξέρει τα πάντα για τους πρώην σου όπως, για παράδειγμα, πως τον λένε, που μένει, από πού είναι, που συχνάζατε κλπ.

Αν είναι απαραίτητο θα του πεις μόνο αυτά που πρέπει, όπως τον λόγο που χωρίσατε ή αν είσαι διστακτική με τον νυν σου, να του πεις τον προβληματισμό σου.

Σε περίπτωση που ο πρώην σου σε ενοχλεί ή μιλάτε ακόμα, θα έπρεπε να το ξέρει ο νυν σου, διότι είμαι σίγουρη πως θα σε ενοχλούσε απίστευτα αν ο νυν μιλούσε με τη δική του πρώην πίσω από την πλάτη σου.

Μην ξεχνάς ότι εκτός από έρωτα για σένα έχει κι άλλα συναισθήματα και ίσως ζηλέψει ή θυμώσει αν αναφέρεσαι στον πρώην σου συνεχώς. Είναι κρίμα να τον χάσεις επειδή εσύ δεν δείχνεις ότι θέλεις να πας παρακάτω (δεν είναι κρίμα να μείνει κολλημένος μαζί σου ενώ μπορεί να βρει κάτι άλλο στη ζωή του;).

Με τη νέα σου σχέση πρέπει να ανακαλύψεις νέα πράγματα, στέκια κλπ και να σταματήσεις να αναφέρεις ό,τι έκανες με τον πρώην σου!

Αν δεν ξεκολλήσεις από το παρελθόν σου να είσαι σίγουρη πως δεν θα υπάρχει κάποιο παρόν-μέλλον με έναν καινούριο σύντροφο.

*Φωτογραφία παρμένη από το site instyle.gr*