Τον Αντώνη τον γνώρισα μέσα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων όπου μας συστήνει το βιβλίο του,το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα με το όνομα «Μια Νεράιδα στο Δασάκι» όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος.

Πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Αρχικά να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνεται μέσω του Ex’s Ghost by Tina Michaelidou να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Τώρα ερχόμενος στην ερώτησή σου, προσωπικά γράφω από πολύ μικρός. Η πρώτη φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει, ήταν στην τετάρτη δημοτικού, όταν ο πατέρας μου έφερε μία συλλογή παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Για κάποιο λόγο, ήθελα διαφορετικό τέλος στα περισσότερα από τα παραμύθια. Έτσι έπιασα ένα κλασσικό, μπλε τετράδιο και ξεκίνησα να γράφω ξανά τα παραμύθια, αλλάζοντας το τέλος τους. Μάλιστα, όταν η μητέρα μου με ρώτησε τι θα το κάνω αυτό, της είπα ότι θα τα δίνω σε παιδιά που έρχονται στο μαγαζί μας (οι γονείς μου είχαν ένα βίντεο-κλαμπ στην Κόρινθο).”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Είμαι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να βάζει ταμπέλες. Έτσι, αν και άργησα να το συνειδητοποιήσω, προσπαθώ να μην βάζω ταμπέλα ούτε στον εαυτό μου. Το πρώτο μου βιβλίο ήταν μία συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου («Οι Χτύποι της Νύχτας», εκδόσεις iWrite). Το δεύτερο βιβλίο έρχεται σύντομα από τις εκδόσεις Ευγνώμων και είναι ένα… παραμύθι. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους όπως μου αρέσει να το αποκαλώ και θα φέρει τον τίτλο «Μια Νεράιδα στο Δασάκι». Η ιστορία του βιβλίου αυτού εξελίσσεται στο Δασάκι της Άχνας κατά την Τουρκική εισβολή το 1974, όπου ένα κοριτσάκι γίνεται πρόσφυγας μέσα στον ίδιο του τον τόπο, λίγα μέτρα μακριά από το χωριό του (την Άχνα). Εκεί, στο δασάκι, γνωρίζει μια Νεράιδα η οποία της δίνει μία σημαντική… αποστολή!”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Πιστεύω πως δεν είναι δύσκολες οι σχέσεις, αλλά τις κάναμε εμείς με την αλλαγή του τρόπου της ζωής μας. Ο κόσμος γίνεται πιο κλειστός και η ζωή μας ωθεί προς αυτό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας μας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι κακό. Έχει χαθεί η προσωπική επαφή, αν και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε με τον κορωνοϊό, αυτή… απαγορεύεται!”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Λίγοι βρήκαν στη ζωή τους κάτι στρωμένο και το δούλεψαν χωρίς κόπο και μόχθο. Η συμβουλή μου είναι πως για να πετύχεις, πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάς με όλη σου τη δύναμη αυτό που κάνεις. Να το μελετάς καθημερινά και να το τελειοποιείς όλο και περισσότερο. Να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις και να θυσιαστείς μέχρι να τα καταφέρεις…”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

“«Την πρώτη φορά που βρέθηκα σε μία τέτοια συνάντηση, και τους είδα να γελάνε, πέταξα στο έδαφος τη σοκολάτα που μου είχαν δώσει και έφυγα. Ένιωθα σαν να με κορόιδευαν. Δεν ήμουνα ζητιάνα, ούτε θα γίνω ποτέ. Πρόσφυγας ήμουνα και δεν μου άξιζε τέτοια συμπεριφορά».”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

“Τραγούδι τελευταία μου έχει κολλήσει το «Center of the Universe» από ένα συγκρότημα από την Κύπρο, τους RUSTX που αποτελείται από τέσσερα αδέρφια! Για φράση, νομίζω το «μένουμε μέσα», για εμάς το σπιτόγατους ήταν από πριν κάτι παραπάνω από… σλόγκαν (χαχα)!”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Είμαι πολυάσχολο άτομο και γενικά δεν κάθομαι σε ένα σημείο. Όλο και κάτι θα πρέπει να περιμένετε. Συγγραφικά έχω ήδη γράψει τον σκελετό του επόμενου βιβλίου μου, το οποίο μπορεί κάποιος να πει πως είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα σκοτεινής… φαντασίας (αν υπάρχει κάτι τέτοιο)!”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Γράφω στη σελίδα Nyctophilia.gr. Έχω την αθλητική ιστοσελίδα (μπασκετική πιο σωστά) Triponta.com.cy η οποία γράφει όλη την ειδησεογραφία για το μπάσκετ της Κύπρου. Τέλος, στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/katsaros.antonis77/).”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Το Ex’s Ghost είναι μία όμορφη προσπάθεια που αξίζει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Τίνα, σου εύχομαι να φτάσει εκεί που το έχεις ονειρευτεί. Είμαι σίγουρος πως με την δύναμη σου και τις ώρες δουλειάς που βάζεις σε αυτό, σύντομα θα μιλάει γι’ αυτό όλο και περισσότερος κόσμος!”