Η Κάλλια είναι μια πολύ όμορφη και χαμογελαστή φωτογράφος.

Η δουλειά της είναι απίθανη και αυτό φαίνεται από τους ανθρώπους που τη ζητάνε για να τους φωτογραφίσει την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής τους.

Η Κάλλια μου παραχώρησε μια συνέντευξη & μου μίλησε για όλα.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη για την φωτογραφία;

 “Ονομάζομαι Κάλλια Αρχοντοπούλου αν και στην επαγγελματική μου δραστηριότητα θα με βρεις σαν Kallia Arch & είμαι Freelancer επαγγελματίας φωτογράφος. Εργάζομαι σε οποιονδήποτε ελληνικό & διεθνή προορισμό αλλά κυρίως σε Αθήνα και Χαλκιδική.
Θα σου πω κάτι πολύ κλισέ – το ξέρω- αλλά ξεκίνησε από παιδί, γύρω στα 10 όταν ο μπαμπάς μου μου έκανε δώρο μια φωτογραφική polaroid, αν και με θυμάμαι από πολύ μικρότερη ηλικία πηγαίνοντας σε φιλικά σπίτια να ξεφυλλίζω φωτογραφικά άλμπουμ, οπότε το μικρόβιο μάλλον πάντα υπήρχε. Πρέπει όλα τα υπόλοιπα χρόνια να τα πέρασα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι αν και άργησα να πάρω την απόφαση να το δω πιο επαγγελματικά.
Το 2009 πήρα την απόφαση να σπουδάσω αυτό που τόσο αγαπούσα σαν Hobby ώστε να το κάνω καλύτερα και 2 χρόνια μετά το 2011 ξεκίνησα να εργάζομαι σαν φωτογράφος σε διάφορες εταιρείες. Πλέον κάνω τα δικά μου βήματα σαν Freelancer και προσπαθώ να ενημερώνω συνεχώς τις γνώσεις μου μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων & Workshops από διεθνείς βραβευμένους φωτογράφους όπως ο Chris Knight, Clay Blackmore, Greg Moment κα.
Ασχολούμαι με τη φωτογραφία Γάμου, Βάπτισης, Love Stories, Family, Events, Πορτραίτων, Μόδας, Motherhood & Newborn και Commercial, καθώς και με την επεξεργασία φωτογραφιών για άλλους φωτογράφους.”

2. Οι φωτογραφίες έχουν κάποια ιστορία κρυμμένη;Και όσον αφορά τους πρώην πρέπει να ανεβάζουν όσο είναι σε σχέση μαζί κοινές φωτογραφίες & όταν χωρίζουν τι πρέπει να κάνουν;

“Οι φωτογραφίες είναι η αποτύπωση μια συγκεκριμένης στιγμής και η δημιουργία αναμνήσεων, που θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο, οπότε ναι, πιστεύω πως ακόμα και η πιο απλή φωτογραφία κρύβει από πίσω της μια ιστορία.
 Στη δεύτερη ερώτησή σου, είμαι υπέρ ένα ζευγάρι να ανεβάζει φωτογραφίες όσο είναι σε σχέση, ΑΝ και ΟΤΑΝ είναι πραγματικές. Έχω δει ζευγάρια να σκοτώνονται όλη ημέρα και να κάνουν pause βγάζοντας φωτογραφία λάμπωντας από ψεύτικη ευτυχία μόνο και μόνο για να την ανεβάσουν στα social και να γράφουν ατάκες και σχόλια που στάζουν μέλι και ξανά πίσω στον καυγά.
 Όταν χωρίζουν δεν υπάρχει πρέπει ή δεν πρέπει, όπως νιώθει ο καθένας αν και προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να κρατήσεις φωτογραφίες δημόσιες με κάποιον/α που ανήκει στο παρελθόν.”

3. Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες, τι πιστεύεις ότι φταίει γι’ αυτό;

  “Πιστεύω πως πάντα ήταν δύσκολες, απλά για διάφορους λόγους ή αντιλήψεις παλιότερα δεν χώριζαν τόσο εύκολα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, ίσως ότι επηρεαζόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες όπως τα social media;Ότι πολλοί έχουμε φτιάξει μια λίστα με θέλω και πρέπει και δεν βλέπουμε το άτομο που έχουμε μπροστά μας αν δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές;Ότι τα δύο φύλα έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει άνδρας και γυναίκα;
 Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει να βασίζεται σε 3 πράγματα.
Να εκτιμάς τις ομοιότητες σας. Να σέβεσαι τις διαφορές και να σέβεσαι το άτομο που έχεις δίπλα σου (και κατ’ επέκταση και τον εαυτό σου)”


4. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που ξεκινάνε τα όνειρά τους;

 “Η οικονομική κρίση έχει επηρέασε όλα τα επαγγέλματα, το επάγγελμα του φωτογράφου δεν θα έλειπε από τη λίστα. Η κρίση σε συνδυασμό με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από άτομα στο χώρο καθώς και η άγνοια του κόσμου για το τι ακριβώς κάνει ένας φωτογράφος έχουν κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.
  Στα νέα παιδιά, λοιπόν, θα έλεγα υπομονή, επιμονή και να μην απογοητεύονται γρήγορα! Να προσπαθήσουν να βελτιώνονται βήμα βήμα, να μην συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους φωτογράφους αλλά με την πρόοδο που έχουν κάνει οι ίδιοι από όταν ξεκίνησαν.
  Να προτιμήσουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε εκπαίδευση παρά σε πανάκριβο εξοπλισμό (τα τελευταία χρόνια άλλωστε υπάρχουν και εταιρείες που μπορούν να νοικιάζουν ότι χρειάζονται καθώς και πολλά δωρεάν σεμινάρια) και να θυμούνται πως ο πανάκριβος εξοπλισμός βοηθάει αλλά δεν σε κάνει  καλό φωτογράφο. Τέλος, ΠΡΑΚΤΙΚΗ!”

5. Αγαπημένο τραγούδι & φράση

  “Τραγούδι: Carnival of Rust – Poets of the fall
  Φράση: “ Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist” – Pablo Picasso”

6. Τι ετοιμάζεις στο μέλλον;

    “Έχω στα σκαριά συνεργασίες με brands καθώς και με 2 ηλεκτρονικά περιοδικά αλλά επειδή είμαι λίγο προληπτική δεν θα ήθελα να πω παραπάνω πριν κλείσουν οριστικά.
     Συνεχίζω συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχεία στην Χαλκιδική και έχω στο μυαλό μου κάτι νέο σαν concept φωτογράφισης που θα ήθελα να οργανώσω & θα είναι κάτι πολύ όμορφο και διασκεδαστικό για τις μέλλουσες νυφούλες και τις φίλες τους.
   Τέλος, να μελετήσω και να εκπαιδευτώ περισσότερο στο κομμάτι του γάμου και της βάπτισης.”

7. Με ποιους συνεργάζεσαι;

 “Τα άτομα που αποτελούν το team μου (make up artist, video κλπ) σε κάθε φωτογράφιση είναι επιλεγμένα ένα ένα και άψογοι επαγγελματίες. Είτε πρόκειται για φωτογράφιση πορτραίτου, είτε για γάμο είμαι σίγουροι πως μαζί τους θα έχω τα καλύτερα αποτελέσματα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα ώστε να περάσουμε όμορφα στη φωτογράφιση και ειδικά όταν δουλεύουμε με μη μοντέλα θέλουμε έχουν σαν ευχάριστη ανάμνηση όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και όλη τη διαδικασία.
  Στην επαγγελματική μου καριέρα ως τώρα έχω δουλέψει και συνεχίζω να συνεργάζομαι με ιδιώτες, μοντέλα, ηθοποιούς και ελληνικά και διεθνή brands όπως: Crystal Blue Cruises (Miraggio Thermal Spa Resort) La vie en rose Alimou, Xelena Beauty Studies, Vidneo UK, Happy Woman, Filia Care, Mikelina Boutique, Nouveau Contour Greece, Orly Greece κα”

8. Που σε βρίσκει κανείς;

 “Στα social media Facebook: Kallia Arch Photographer ( https://www.facebook.com/KalliaArchPhotographer  )
Instagram: @kallia_arch_photographer (https://www.instagram.com/kallia_arch_photographer/ )

Στο site μου www.kalliaarchphotographer.com όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη φωτογράφιση που επιθυμούν και να δουν τις ελεύθερες ημερομηνίες (coming soon)

ή απευθείας στο e-mail μου kallia@kalliaarchphotographer.com

9. Μια ευχή για το Ex’s Ghost by Tina Michaelidou

“Να συνεχίσεις την εξαιρετική δουλεία που κάνεις! Θεωρώ ότι άνθρωποι στο χώρο που δουλεύουν κ αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν δεν χρειάζονται ευχές για να πετύχουν!”

*Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό άλμπουμ της Κάλλιας*