Η Αφροδίτη είναι μια καταξιωμένη δικηγόρος,αλλά & συγγραφέας και σε πρόσφατη συνέντευξη που μου παραχώρησε μου μίλησε για το βιβλίο της.

Επίσης,μου μίλησε για τις σχέσεις,την οικονομική κρίση,αλλά & για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Γεια σας, σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας και για το ενδιαφέρον που δείξατε για το βιβλίο μου.  Αρχικά να συστηθώ και στον κόσμο που μας διαβάζει, ονομάζομαι Αφροδίτη Μαρμαρά είμαι 23 ετών και είμαι η συγγραφέας του βιβλίου ‘’Το Τελευταίο Δάκρυ’’. Είμαι από την Πάφο και έχω και στενές σχέσεις με την Νότιος Αφρική αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Στο επάγγελμα πέρα του συγγραφέα είμαι δικηγόρος, διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο στην Πάφο και τώρα παρακολουθώ το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση. Το συγγραφικό μου ταξίδι ξεκίνησε ουσιαστικά το καλοκαίρι του 2016 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2019. Ομολογώ ότι η επιθυμία μου για την συγγραφή ενός βιβλίου είναι κάτι το οποίο πάει πολύ πιο πίσω χρονικά, δηλαδή, από τότε που ήμουν δημοτικό. Θυμάμαι είχα γράψει το δικό μου παραμύθι όταν ήμουν στην Πέμπτη δημοτικού και ήταν κάτι το οποίο με έφερε ακόμη πιο κοντά στην ανάγκη να συγγράψω ένα δικό μου βιβλίο και μια μέρα να το εκδώσω και ορίστε, πραγματοποιήθηκε!”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“‘’Το Τελευταίο Δάκρυ’’ είναι το πρώτο μου συγγραφικό έργο και έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις ‘’Ζωή και Τέχνη΄΄ της συγγραφέας και εκδότριας Κας. Αμαλίας Πικρίδου Λουκά.

Το βιβλίο μου, κατατάσσεται στην κατηγορία των μυθιστορημάτων και είναι βασισμένο σε πραγματικά αλλά και σε πλασματικά γεγονότα τα οποία διαμόρφωσαν την ιστορία του βιβλίου μου.  Ολόκληρη η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την ηρωίδα του βιβλίου την Κασσάνδρα, μια νεαρή κοπέλα η οποία έχει βιώσει όλα τα ανείπωτα και χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά για το περιεχόμενο του, η ζωή την έχει χτυπήσει από όλες τις πτυχές και εκφάνσεις. Το ερώτημα είναι θα βρει την δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια της ή θα χάσει την μάχη με την ζωή;

Αυτό το ερώτημα, θα αφήσω τους αναγνώστες μου να το απαντήσουν γιατί αυτό είναι και το διδακτικό δίδαγμα του βιβλίου μου. Δηλαδή, Έτσι όπως και η Κασσάνδρα, μια κοπέλα που έζησε και γεύτηκε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να τύχουν σε ένα άνθρωπο, ρίχνοντας την στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ζωής της, αλλά κατάφερε να λάμψει μέσα από αυτά. Έτσι και οι αναγνώστες μου , θα ήθελα να μπουν στην θέση της Κασσάνδρας και να κατανοήσουν ότι θα έρθει μια μέρα και η δική τους σειρά που θα λάμψουν και αυτοί στα δικά τους σκοτεινά  μονοπάτια της ζωής τους, όποια και αν είναι αυτά . “

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Είτε αυτές είναι σχέσεις φιλικές, είτε ερωτικές, είτε συναδελφικές κλπ, σίγουρα παντού και πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν δυσκολίες και διαφωνίες. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν τα πράγματα και τις καταστάσεις πολύπλοκες και δραματικές. Η ανασφάλεια που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας του κοινωνικού συνόλου που ριζώθηκε καλά στο υποσυνείδητο μας και πλέον λειτουργούμε με βάση αυτού. Δεν είναι ντροπή να πεις όχι στον άλλο, δεν είναι ντροπή να δείξεις κατανόηση, δεν είναι ντροπή να προσφέρεις βοήθεια χωρίς αντάλλαγμα. Όλα αυτά είναι κομμάτι της ζωής μας και οφείλουμε να το κατανοήσουμε αυτό. Όταν πλέον κατανοήσουμε ότι στη ζωή αυτή είμαστε περαστικοί και ότι αυτό που μένει είναι η καλοσύνη, ένα γλυκό χαμόγελο και η αγάπη, τότε ο κόσμος πιστεύω θα γίνει καλύτερος, λιγότερο κακός και εγωιστής και σίγουρα οι σχέσεις θα γίνουν πιο δυνατές, ποιητικές και θα αντέχουν για μια ζωή. Οι δικαιολογίες που λένε οι περισσότεροι διαφέραμε σαν χαρακτήρες ή δεν ανήκουμε στην ίδια κοινωνική τάξη ή δεν θέλω άτομα στη ζωή μου που με πλήγωσαν και τέλος, αυτά θεωρώ είναι δικαιολογίες του εγωισμού μας. Κανείς δεν είναι τέλειος και ο καθένας κοιτάζει τις περιστάσεις και τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία. Καλό θα ήταν να γίνονται ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων για να επιλύονται τα ζητήματα και να προχωράμε την ζωή μας, τόσο απλό, μα τόσο απλό! Όταν υπάρχει η συγχώρεση στην καρδιά μας δεν κρατάμε κακίες ούτε περιπλέκουμε τα πράγματα. Αν είναι σοφότερο να κρατήσεις αποστάσεις από κάποια άτομα για το δικό σου ΄΄καλό’’  τότε είναι απολύτως δεχτό. Αλλά τουλάχιστον στις σχέσεις που έχεις επιλέξει να δημιουργήσεις προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτές τις αρχές, της αγάπης και της συγχώρεσης, αυτό μια συμβουλή.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Σίγουρα μέσα στα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα τα όνειρα τους είμαι και εγώ. Η οικονομική κρίση πιστεύω ότι έχει επηρεάσει κατά πολύ τον κόσμο γύρω μας αλλά περισσότερο το πρόβλημα βρίσκεται στο μυαλό. Τι θέλω να πω με αυτό. Όλα επιλύονται με ένα πρόγραμμα. Βάζουμε ένα πρόγραμμα και μια τάξη στην ζωή μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε αξιοπρεπώς σε όλες μας τις υποχρεώσεις. Ένα νοικοκυριό έχει σίγουρα τις ανάγκες του είτε αυτό είναι ενοίκιο, είτε νερό, φαγητό , ρεύμα κλπ. Εμείς οι νέοι έχουμε και την γνώση, και τις δυνατότητες και την ενέργεια και την δύναμη ψυχής να βγούμε έξω στην αγορά εργασίας και να δουλέψουμε. Σίγουρα οι μισθοί και οι ευκαιρίες εργοδότησης είναι περιορισμένες και λίγες. Ωστόσο έχουμε στην διάθεση μας το διαδίκτυο το οποίο μας ανοίγει διάφορες πόρτες στην παγκόσμια αγορά και το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Γι’ αυτό και λέω ότι το πρόβλημα είναι στο μυαλό, θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και με το μυαλό να βρίσκουμε νέες λύσεις στα προβλήματα μας. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση, το μόνο πρόβλημα που δεν έχει λύση είναι ο θάνατος. Γι’ αυτό αγαπητοί μου νέοι, ανοίξτε τα φτερά σας, πετάξτε και θα δείτε ότι οι δυνατότητες σας είναι πολύ περισσότερες από ότι νομίζετε. Αυτό και προφανώς σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση του καθενός γιατί όταν ξεχωρίζεις σαν προσωπικότητα και με τις απίστευτες ικανότητες που έχεις στον τομέα που προβάλλεις στον κόσμο τότε σίγουρα θα σου δοθεί μια καλή ευκαιρία επαγγελματικής φύσεως, η οποία και σίγουρα θα σου επιφέρει ένα καλό εισόδημα. Ο στόχος είναι να ζούμε αξιοπρεπώς και όχι στα πλούτη.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας.

“Το βιβλίο ως ένα σύνολο αποτελεί αγαπημένο μου κομμάτι! Ωστόσο θα σας διαβάσω το κομμάτι που πρωτοαναφέρθηκα στον τίτλο του βιβλίου και που η συγκεκριμένη σκηνή μαζί με όσα προηγήθηκαν με έκαναν να ζήσω την σκηνή και να δακρύσω.

-‘’ Εύχομαι όπως όλο αυτό να είναι ένα άσχημο όνειρο και η αποχώρηση να αποτελεί πλέον παρελθόν…’’ είπα ψιθυριστά αφήνοντας ένα δάκρυ να κυλίσει σφραγίζοντας την ευχή στο πεφταστέρι. 

   Εκεί γέλασα ειρωνικά με τον εαυτό μου που πίστευα σε παραμύθια και ευχές, σε προκαταλήψεις που δελέασαν την έντονη μου επιθυμία να αποφύγω την αποχώρηση. Στρέφοντας το βλέμμα στο πάτωμα, σκούπισα το τελευταίο δάκρυ και προχωρώντας στο δωμάτιο μου πήρα την τσάντα μου και κατευθύνθηκα στην έξοδο όπου με περίμεναν όλοι για να αναχωρήσουμε για την βραδινή μας βόλτα.”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Γενικά δεν ακούω ελληνικά τραγούδια, μου αρέσουν πολύ τα ξένα ιδίως τα Αγγλικά. Την συγκεκριμένη περίοδο μου αρέσει πολύ το Play with fire του Nico Santos.
Αγαπημένη μου φράση την οποία έχω βιώσει και την βιώνω και την εφαρμόζω στην ζωή μου, είναι του Νίκου Καζαντζάκη ‘’ Για να ανέβεις στον ουρανό, πρέπει να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης.΄΄”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Την δεδομένη στιγμή κάνω το μεταπτυχιακό μου και ετοιμάζω την μεταπτυχιακή μου διατριβή ενώ παράλληλα δουλεύω. Ωστόσο με έχουν χαρακτηρίσει ως ανήσυχο πνεύμα και βεβαίως δεν έχω μείνει μόνο σε αυτά! Ξεκίνησα την συγγραφή και του δεύτερου μου βιβλίου και θα ήθελα επίσης μελλοντικά να γράψω και ένα βιβλίο μαγειρικής καθώς έχω λάβει πολλά θετικά σχόλια για τις συνταγές μου και για τις παρουσιάσεις των πιάτων μου στο προσωπικό μου λογαριασμό. Να αναφέρω ότι ένας chef από το Μεξικό έχει δει τις συνταγές μου και έχει επικοινωνήσει μαζί μου συγχαίροντας με για τα όμορφα πιάτα που έχω ετοιμάσει και με προμήθευσε με πάρα πολλά βιβλία μαγειρικής για τα οποία τον υπερευχαριστώ και σίγουρα θα τα αξιοποιήσω για να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τις μαγειρικές μου ικανότητες.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Διαθέτω σελίδα στο Facebook  για το βιβλίο μου όπου μπορείτε εκεί να στείλετε το μήνυμα σας.

Facebook : https://www.facebook.com/aphroditemarmara/

Επίσης το email μου είναι aphroditemarmaralawfirm@outlook.com

Και η ιστοσελίδα μου είναι www.marmaralaw.com

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Να μου επιτρέψετε να αναφερθώ συγκεκριμένα στην Τίνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία και να συνεχίσεις να ζεις το όνειρο σου που είναι βέβαια όλο αυτό το διαδικτυακό εγχείρημα που κάνεις και να κάνεις αυτό που αγαπάς γιατί αυτό έχει σημασία στη ζωή. Θα ήθελα πραγματικά να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία και να σε συγχαρώ για το αξιόλογο έργο που κάνεις, συνέχισε έτσι και θα φτάσεις ακόμη πιο ψηλά.”