Ο παλιός μπορεί να είναι αλλιώς και μοιραίος, όμως ο νυν είναι αυτός που “ανασταίνει” συναισθηματικά και ψυχικά τον άλλον, που τον κάνει να νιώθει πάλι πολλά και να ξεχνάει τα παλιά. Σας παραθέτουμε μερικές απόψεις για να αποφασίσετε εσείς με ποια πλευρά θα πάτε:

  • Πρώην Vs Νυν: Η αιώνια διαμάχη για το ποιος θα επικρατήσει, αφού πολλές φορές παρατηρούμε το φαινόμενο να φεύγουμε από τον νυν μας και να πηγαίνουμε και πάλι στον πρώην μας (ουσιαστικά είναι μια αρρωστημένη κατάσταση) μιας και είναι κάτι σίγουρο και δεδομένο, αλλά το να μπαίνεις σε μια κατάσταση παλιά είναι πολύ πιθανό να ταλαιπωρηθείς.
  • Δε γυρνάς ποτέ εκεί που φτύνεις: Όχι αυτό είναι κάτι που δε πρέπει ποτέ να το κάνεις, δε σου έχει μάθει άλλωστε η μαμά σου ότι όταν ραγίζει το γυαλί δεν κολλάει ποτέ ξανά και ότι ξαναζεσταμένο φαγητό δε το τρως; Καλύτερα να είσαι μόνη σου και να ξεπεράσεις καταστάσεις, καλύτερα να είσαι με τον νυν σου που θα σε γεμίζει συναισθηματικά, παρά να τρέχεις πίσω από τον πρώην σου: Don’t do this!!!
  • Πρώην Vs Νυν: Σημειώσατε διπλό. Μπορεί να μην έχεις με κανένα πρόβλημα στο κρεβάτι, όμως ποιος σε ικανοποιεί ψυχικά;  Κάποιος που σε πλήγωσε στο παρελθόν ή κάποιος που προσπαθεί να σε κάνει να  νιώθεις άνετα δίπλα του; Μη σκέφτεσαι μόνο με την καρδιά σου, άκου και την λογική (βέβαια αν με τον πρώην σου έχετε χωρίσει, καλά αλλάζει το θέμα, αλλά και πάλι κάποια στιγμή φεύγει ο έρωτας και μένει η αγάπη απέναντί του ως άνθρωπος)
  • Μ’ αγαπά- δε μ’ αγαπά: Τόσο ο πρώην όσο και ο νυν σε αγαπάνε, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, απλά με τον πρώην η αγάπη δεν είναι πάντα απαραίτητα ερωτική αλλά ανθρώπινη. Ο νυν όμως θα σε αγαπάει με όλους τους τρόπους που μπορείς να φανταστείς. Αυτό δε θες άλλωστε και ακόμα το σκέφτεσαι ποιον θα διαλέξεις;
  • Πρώην Vs Νυν : Το να συζητάς με τις φίλες σου ποιον να διαλέξεις ίσως να σου κάνουν καλό από την άποψη ότι σαν τρίτες θα έχουν δει πράγματα πολλά ανάμεσα και στους 2 και θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Όμως να ξέρεις ότι εσύ είσαι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση και να θυμάσαι δεν διαλέγεις μόνο με την καρδιά!!!

Το ζήτημα πρώην vs νυν είναι κάτι που ταλαιπωρεί όλες εμάς τις γυναίκες και είναι κάτι που το παρατηρούμε και στις ταινίες. Πάντα υπάρχει ένας νυν που μας αγαπάει με όλο του το είναι και πάντα υπάρχει εκείνος ο πρώην που μας βασανίζει με τις σκέψεις (και τονίζουμε πάλι ανάλογα με το πως θα έχει χωρίσει η κάθε μία) αρνητικά ή θετικά.

Μη ξεχνάτε μόνο ότι και τα παραμύθια και οι έρωτες έχουν κάποια στιγμή και ένα τέλος και δε γίνεται να είστε κολλημένες με τον πρώην για μια ζωή. Η ζωή συνεχίζεται, κυλάει και αποκτάς νέες εμπειρίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα παλιά.

Tips: Αν θες να δεις ποιον θες απλά πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε τα θετικά και τα αρνητικά του πρώην και του νυν και δες ποιος έχει τα πιο πολλά θετικά και τα πιο λίγα αρνητικά και εκεί να πας (και μη κάνεις κλεψιές και βάλεις όλα τα θετικά στον πρώην δώσε και μια ευκαιρία στον νυν)

Πρώην Vs Νυν :  Η μάχη μόλις ξεκίνησε, εσύ ποιον θα διαλέξεις;

Πηγή