Το να μείνεις φίλη με τον πρώην δεν είναι και μια εύκολη απόφαση,χρειάζεται χρόνο και πολλά κότσια για να είσαι στη ζωή ενός ανθρώπου που μόλις χωρίσατε.

Πρόσφατα μιλούσα με έναν φίλο μου και προς μεγάλη μου έκπληξη μου εξομολογήθηκε ότι κάνει παρέα με τη πρώην του και το πιο παράδοξο που άκουσα είναι πως τη γνωρίζει και η νυν του.

Τον ρώτησα χωρίς δεύτερη σκέψη : “Πώς είναι να κάνεις εσύ ακόμα παρέα με τη πρώην σου,αλλά και να μιλάνε κιόλας η νυν με τη πρώην;”

Η απάντησή του ήταν ότι δεν έχει πλέον ρομαντικά συναισθήματα για την πρώην του και πως χαίρεται που τη βλέπει ευτυχισμένη”.

Το ίδιο πράγμα μου εξομολογήθηκε μετά από λίγες μέρες και μια γνωστή μου : αυτή έκανε παρέα με τον πρώην της και εκείνος έκανε παρέα μαζί με τον νυν της.

Πολύ οικειότητα που εγώ προσωπικά δε ξέρω αν θα μπορούσα να ανεχτώ να κάνει παρέα ο πρώην με τον νυν,αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Από όλα αυτά τα χρόνια που γράφω για πρώην,αλλά και από τους δικούς μου χωρισμούς και από τις ιστορίες των φίλων μου ή γνωστών μου με έκανε να σκεφτώ τις σκέψεις που κάνουν οι γυναίκες για τους πρώην ειδικά όταν πρόκειται για το ενδεχόμενο του να μείνουν φίλοι μαζί τους.

Κάποιες μένουν φίλες μαζί τους με σκοπό την επανασύνδεση,άλλες απλά για να περνάνε καλά και άλλες πραγματικά θέλουν τον πρώην στη ζωή τους.

Όμως για να μείνει κάποια φίλη με τον πρώην της αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το κυριότερο όμως είναι πως αν επιλέξει κάποια να κρατήσει έναν παλιό έρωτα στη ζωή της εξαρτάται και από το λόγο που χώρισε μαζί του,αλλά αν σκέφτεται κάποια μια πλατωνική φιλία θα πρέπει να αναρωτηθεί πώς θα το καταφέρει αυτό και αν θα πετύχει.

ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Για να μπεις στη ζώνη της φιλίας θα παλέψεις με τα μικτά συναισθήματά σου που θα περιπλέκουν αυτή τη προσπάθεια. Καλό θα είναι πριν μπείτε σε αυτή τη ζώνη να πάρεις λίγο το χρόνο σου,να περάσουν μερικοί μήνες πριν από αυτό το μεγάλο βήμα.

Πρέπει ουσιαστικά να περάσει καιρός ώστε να επουλωθούν οι πληγές σου για να μπορέσει ο πρώην σου να γίνει αυτόματα φίλος σου. Το διάστημα που πρέπει να μείνεις μόνη σου είναι κάτι που θα το ορίσεις εσύ. Αλλά βεβαιώσου ότι θα είναι αρκετό για να μπορέσεις να πενθήσεις το χωρισμό σου.Κατά τη διάρκεια όμως αυτή που θα είσαι μόνη σου,προσπάθησε να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και μη μιλάς συνέχεια για το χωρισμό σου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ;

“Θέλω συνέχεια να μιλάω με τον πρώην μου.” Όλες μας περνάμε από αυτή τη φάση ειδικά όταν είμαστε φρεσκοχωρισμένες,όπου θέλουμε μόνο με τον πρώην μας να μιλάμε.Φυσικά αυτό υπάρχει και όταν μένουμε φίλοι μαζί του γιατί νιώθουμε μια μεγάλη οικειότητα δίπλα του και υπάρχει μια πιο βαθιά σχέση.

Εάν επιθυμείς μια φιλία με έναν πρώην,κατάλαβε πρώτα τι ακριβώς θέλεις από αυτή τη σχέση και σε ποιο επίπεδο θέλεις να είναι.

Να έχεις όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως πάντα θα σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης και θα πρέπει να είσαι προσεχτική ώστε να μη πληγωθείς γιατί από τη στιγμή που θα είστε φίλοι θα ξέρεις και τα προσωπικά του.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΕΟ ΔΕΣΜΟ ;

Σίγουρα το να μένεις φίλη με τον πρώην θέλει και κάποιες θυσίες,όπως το γεγονός του ότι πρέπει να δεχτείς στη πορεία το νέο του αμόρε.

Στην αρχή θα νιώσετε και οι 2 άβολα και είναι λογικό να θες να απομακρυνθείς από τη ζωή του.

Ακόμα και εσύ αν βρεις κάποιον άλλον καλό θα είναι να τον ενημερώσεις ώστε να μη υπάρχουν μυστικά μεταξύ σας.Δε χρειάζονται και πολλές λεπτομέρειες να δώσετε ο ένας στον άλλον.

Από τη στιγμή που θα πάτε παρακάτω σίγουρα πλέον έχετε περάσει στο στάδιο της φιλίας,χωρίς αυτό να σημαίνει πως καμία φορά δεν θα σας βγαίνει και το ερωτικό κομμάτι στην επιφάνεια.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧ!

Σου δίνω 3 βασικά όρια που πρέπει να θέσεις :

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥ/ΣΟΥ

Ποτέ μα ποτέ μη βάζεις τρίτους να πάρουν μια απόφαση για εσένα ή μη τους υποχρεώνεις ποτέ στο να διαλέξουν αν θα κάνουν παρέα με εσένα ή με τον πρώην.

Ακούστε προσεχτικά τις συμβουλές τους,αλλά μέχρι εκεί πρέπει πάντα να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ και μη βασανίζεις τον εαυτό σου.

ΜΙΛΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΥ

Ο πρώην σου δεν πρέπει να είναι εκείνος που θα σου θεραπεύσει/απαλύνει τον πόνο του χωρισμού. Χρειάζεσαι στήριξη και να το ξεπεράσεις και αυτό μπορείς να το λάβεις από την οικογένειά σου και από τους φίλους σου.Και όταν θα βρεις τον επόμενο μη το χρησιμοποιήσεις ως αντικαταστάτη του πρώην!

Το πρόσωπο με το οποίο μόλις κόψατε τους δεσμούς σας δεν θα πρέπει να είναι αυτό που νοσηλεύει τον πόνο σας. Χρειάζεστε υποστήριξη, αλλά μπορείτε να το πάρετε από τα δικά σας.

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Το τέλος μιας σχέσης απαιτεί σαφήνεια. Μια νέα σχέση αξίζει αξιοπρέπεια και χρειάζεστε μια νέα αρχή.