Για μένα τα 2 μεγάλα τεστ που πρέπει να κάνει η κάθε κοπέλα κατά τη διάρκεια της σχέσης της για να δει αν ταιριάζει με τον αγαπημένο της είναι να : συγκατοικήσει και να πάει μαζί του διακοπές.

Το 3ο μεγάλο τεστ είναι κατά τη διάρκεια του χωρισμού όπου εκεί θα δεις το πραγματικό του πρόσωπο σε περίπτωση που θέλει να είναι αυτός το θύμα και όχι εσύ -αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο κείμενο-.

Αν λοιπόν είσαι σε μια σχέση -δεν μιλάω για σχέση που διαρκεί μόλις 1 μήνα,αλλά γράφω για τις μεγαλύτερες σε χρόνο σχέσεις- τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κανονίσεις να πάτε ένα ταξιδάκι σε περίπτωση που δεν έχετε συζητήσει το ενδεχόμενο του να μείνετε ακόμα μαζί.

Στο ταξίδι που λες αγαπημένη μου φίλη θα δεις αν ταιριάζετε,θα παρατηρήσεις πως ξυπνάει και πως κοιμάται -και δεν εννοώ αν κοιμάται μπρούμυτα και αν ξυπνάει ανάσκελα,εννοώ τα κέφια του πως θα είναι-, να δεις βρε κορίτσι πως είναι η χημεία σας.

Γιατί καλό είναι να βγαίνετε συνέχεια και τα σχετικά όμως άλλο πράγμα το να βγαίνετε ενώ έχετε και άλλες υποχρεώσεις και άλλο να ζήσετε λίγες μέρες μαζί κάπου μακρυά από τα σπίτια σας χωρίς να σας ενοχλεί κανείς.

Προσωπικά όταν πήγαινα ταξίδι με τις σχέσεις μου έβλεπα διαφορετικά πρόσωπα από αυτά που ζούσα στη καθημερινότητά μου,παρατηρούσα δηλαδή ότι ενώ όσο ήμασταν μαζί στην Αθήνα όλα ήταν μέλι γάλα,στις διακοπές πάλι το μέλι γάλα γινόταν ξινίλα ή απλά καταλάβαινα ότι τελικά δεν ταιριάζαμε και τόσο όσο ήθελα.

Το μεγαλύτερο τεστ όμως είναι το να μείνεις μαζί του : Εκεί τα βλέπεις όλα, από το πως θα ξυπνήσει,μέχρι το αν θα προσφερθεί να σε βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού.

Το έχω ζήσει και αυτό το σενάριο και μπορώ να σου πω ότι τον πρώτο καιρό όλα είναι καλά, μετά λόγω ρουτίνας/συνήθειας και τα σχετικά τα πράγματα λίγο πολύ αλλάζουν διότι ίσως τελικά εκείνη η συγκατοίκηση ναι μεν έπρεπε να γίνει, από την άλλη βέβαια ήταν και μια λάθος απόφαση που φάνηκε στη πορεία,αλλά δε το μετανιώνω γιατί και αυτό εμπειρία ήταν και είναι.

Αλλά δεν αλλάζουν γιατί έτσι θέλουμε,αλλά γιατί βαρεθήκαμε ή επειδή τελικά καταλάβαμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε άλλο με αυτόν τον άνθρωπο,άρα εμείς τα αλλάζουμε και παίρνουμε αποφάσεις για το τι θέλουμε να κάνουμε από δω και πέρα.

Τέλος, πριν ζητήσεις να πας διακοπές μαζί του ή να μείνετε μαζί πρέπει να έχεις στο μυαλό του πως δεν έχουν όλες οι σχέσεις το happy end που όλες μας ψάχνουμε. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας έχε και το ενδεχόμενο ότι ίσως τελικά να μην ταιριάζετε.