Ο Μάριος είναι συμπατριώτης μου & τον γνώρισα μέσα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων και πρόσφατα μου παραχώρησε μια συνέντευξη,ώστε να μου συστήσει το βιβλίο του.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

    “Ονομάζομαι Mάριος Μιχαήλ και κατάγομαι από το κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό, Κυρά  της επαρχίας Μόρφου. Είμαι 49 ετών και διαμένω στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στο χωριό Αυγόρου.     Είμαι στρατιωτικός εδώ και 26 χρόνια.

     Μετά και από  μεγάλες περιπέτειες με την υγεία μου, από το 2008 μέχρι και το τέλος 2015 ήμουν σε μία πορεία η οποία με οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια  και με συντομία στο θανατο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζα τις διαφορές  ασθένειες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επιδείνωση τους. Σκεφτόμουν αρνητικά , και ζούσα με διάφορες φοβίες.

   Πάντοτε αγαπούσα τα βιβλία αλλά πριν το Φεβρουάριο 2016 διάβαζα συνεχώς βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο. Σήμερα όμως και Μετα από χειρουργική επέμβαση τον Φεβρουάριο του 2016 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση σκέφτομαι μόνο θετικά, έγινα άλλος άνθρωπος, μου αρέσουν πάρα πολύ όλα τα βιβλία  που αφορούν την προσωπική ανάπτυξη μέσα σε ένα χρόνο διάβασα 20 βιβλία αυτοβελτιωσης.

 EKANA ΠΛΑΝΟ, ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΧΟΥΣ με ημερομηνία επίτευξής τους, τον Δεκέμβριο 2018, έκανα VISION BOARD (ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ).

1ος στόχος: να βελτιωθώ όσο το δυνατό περισσότερο σε θέματα υγείας με οποιοδήποτε τρόπο.

2ος στόχος: να αποκτήσω γνώσεις για να μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν ασθένειες.

Άρχισα δειλά δειλά να μαζεύω πληροφορίες για να γράψω το δικό μου βιβλίο για να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσω. Παρακολούθησα ένα πρόγραμμα για την συγγραφή μη λογοτεχνικών βιβλίων της εξαιρετικής Συγγραφέας και Coach Μαρίας Γουσιου. Την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα διότι ήταν δίπλα μου συνεχώς και το ότι τα κατάφερα οφείλετε σε αυτήν την σπουδαία συγγραφέα.

   Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν για μένα το σταθμό για την μεγάλη ανατροπή στην Ζωή μου, αφού αποδείχτηκε το καλύτερο Φάρμακο που θα μπορούσα να έχω ως συμπαραστάτη και σύμμαχο για το υπόλοιπο της ζωής μου.

  Όραμά μου είναι αυτό το Φάρμακο να μπορέσω να το μεταδώσω εάν είναι δυνατόν σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Ο εντοπισμός του υψηλότερου οράματός μου, μου  προσφέρει σκοπό και νόημα στη ζωή. Mαζί με την βαθύτερη αγάπη μου για τον άνθρωπο με κάνουν να νιώθω συναισθήματα χαράς και διαρκές πάθος για να καταφέρω να πετύχω την ολοκλήρωση του.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το βιβλίο αυτό περιέχει την ιστορία των όσων συνέβηκαν τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής μου. Ο δικός μου γολγοθάς, ο τρόπος που αντιμετώπισα τις αυτοάνοσες ασθένειες μια εκ των οποίων σπάνια (1Χ100,000). Η αρχική αρνητική αντιμετώπιση των ασθενειών από μέρους μου είχε σαν συνέπεια τον Δεκέμβριο του 2015 να σταματήσω να ονειρεύομαι ξανά, να σταματήσω να ζώ, να κινδυνεύει η ζωή μου.

   Αντιμετώπιζα πρόβλημα δυσφαγίας, έχανα συνεχώς κιλά και δεν με ενδιέφερε τίποτα στη ζωή, ούτε αν είχα λεφτά ούτε αν χρωστούσα. Η κόρη μου ονειρευόταν να γίνει γιατρός και εγώ δεν μπορούσα να ονειρευτώ μαζί της. Κρυβόμουν στο δωμάτιό μου και έκλαιγα. Για να με βοηθήσει μου έκανε δώρο ένα βιβλίο πού μου άλλαξε τη ζωή. Το βιβλίο <<Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ>>. Παράλληλα μετά από αμέτρητες εξετάσεις και αρκετούς πνιγμούς μου γνωστοποιήθηκε η τελική διάγνωση ( Αχαλασία Οισοφάγου). 

   Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, η δική μου Ανάσταση  ξεκίνησε. Μετά από χειρουργική επέμβαση έθεσα σαν στόχο την απόκτηση γνώσεων για να μπορώ να βοηθάω άλλους ανθρώπους. Άλλαξα τρόπο σκέψης, άρχισα να αντιμετωπίζω θετικά τις προκλήσεις της ζωής. Μέσα σε ένα χρόνο διάβασα 20 βιβλία αυτοβελτίωσης, έκανα επαναπρογραμματισμό αρνητικών δυσλειτουργικών πεποιθήσεων. Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μπορώ να σπουδάσω διαδικτυακά. 

   Οι ασθένειες αποδείχτηκαν ευλογία. Ήταν το έναυσμα για να αναλάβω 100% την ευθύνη της ζωής μου και να δημιουργήσω τη δική μου πραγματικότητα, να αλλάξω την πορεία της ζωής μου. Άρχισε ένα όμορφο ταξίδι αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας οδηγώντας προς την πνευματική μου  ανάπτυξη. 

   Μέσα στο βιβλίο αναγράφονται τεχνικές, μέθοδοι, εργαλεία που χρησιμοποίησα παράλληλα με  την σωστή διαχείριση, άγχους, χρόνου καθώς και την θετική σκέψη, όραμα και δράση για να βρω το δικό μου πραγματικό νόημα στη ζωή  και να καταφέρω σήμερα να είμαι Life Coach, NLP Practitioner, EFT/TFT Master Practitioner, Υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων.”

3. Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις τι φταίει για αυτό;

  “Συμφωνώ ότι σήμερα  δυστυχώς οι σχέσεις είναι δύσκολες και  πιστεύω ότι φταίει αποκλειστικά ο κάθε ένας από εμάς γιατί δεν αναλαμβάνει 100 % την ευθύνη της ζωής του σε όλους τους τομείς. Για τα λόγια του , για τις πράξεις του. Πιστεύω ότι  φταίει το ότι δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας .Τις δυνατότητες μας. Δεν μεριμνούμε ο κάθε ένας από εμάς να μάθουμε όσα περισσότερα γίνετε σε θέματα αυτογνωσίας.  

  Επικρατεί ο υπερκαταναλωτισμός, ο ατομικισμός Εστιαζόμαστε περισσότερο σε επίπλαστες ανάγκες, στον μιμητισμό καθώς και  στη σωματική διάσταση της αυτογνωσίας παραβλέποντας δυστυχώς όλες τις άλλες σημαντικές διαστάσεις όπως την πνευματική διάσταση που άφορα τις γνώσεις την μνήμη την μάθηση και τον τρόπο που τις αξιοποιούμε για την αυτοβελτιωση μας. 

   Επίσης υποτιμούμε την κοινωνική διάσταση που άφορα τις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους καθώς και το πώς φερόμαστε στο επάγγελμα μας. Αγνοούμαι την συναισθηματική διάσταση που αφορά την διαχείρισης των συναισθημάτων μας (αρνητικά ή θετικά) καθώς και τον τρόπο που επηρεάζουν εμάς και τους γύρω μας . Τέλος δεν δίνουμε την πρέπουσα  σημασία στην θρησκευτική – ηθική διάσταση με αποτέλεσμα λόγω της άγνοιας μας κάποιοι να μας χειραγωγούν.”

4. Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Η συμβουλή μου προς τα νέα παιδιά είναι να βρούνε αυτό που αγαπάνε και να το κάνουν όσες περισσότερες φορές μπορούν. Εάν μπορούν να το κάνουν επάγγελμα τους και να βιοπορίζονται από αυτό. 

Η ζωή δεν είναι ταινία η οποία γυρίζει πίσω. Το έργο παίζετε σήμερα . Να ζουν το σήμερα ,  Να είναι οι πρωταγωνιστές της δικής τους ζωής και όχι οι κομπάρσοι στην ζωή των άλλων. Ναι θα τους έλεγα να ονειρεύονται διότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχουν, τα όρια εμείς τα βάζουμε οι άνθρωποι.

Με το όραμα,  την θετική σκέψη και ΔΡΑΣΗ μπορούν να κάνουν τα πάντα στην ζωή τους. Χωρίς την δράση η θετική σκέψη και το όραμα είναι μηδέν.

Να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Πιστεύοντας στον εαυτό τους πιστεύουν στην Σοφία που τους δημιούργησε. Με την δύναμη του υποσυνείδητου τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Να είναι αισιόδοξοι και να μην απογοητεύονται, δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχουν μαθήματα ζωής .

Να βγουν έξω από την ζώνη ασφάλειας τους, ότι θέλουν στην ζωή βρίσκετε εκτός της περιοχής ασφάλειας τους.

Να ζουν με ανιδιοτελή αγάπη , συγχώρεση  και ευγνωμοσύνη

Να ζήσουν το όνειρο τους και όχι τα όνειρα των άλλων.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας.

“ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ,  ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ .

   Μην σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι, να κάνεις μεγάλα όνειρα. Πάντα να ελπίζεις στο καλύτερο. Συνέχισε να δημιουργείς με την φαντασία σου. Εσύ είσαι ο δημιουργός του μέλλοντος σου.

 Ο Επίκουρος είπε: «Μην ξοδεύεις αυτό που έχεις, επιθυμώντας αυτό που δεν έχεις. Θυμήσου ότι αυτό που έχεις τώρα, είναι κάτι απ’ όλα αυτά που κάποτε ονειρεύτηκες να αποκτήσεις».
  Με τον οραματισμό ενεργοποιούνται οι δημιουργικές δυνάμεις του υποσυνείδητου νου. Είναι το κλειδί για να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Ο Walt Disney είπε << Εάν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις>>. Πάντοτε είχες  στη διάθεση σου τους πόρους που ήταν αναγκαίοι για την επιτυχία των στόχων σου, αλλά περνούσαν απαρατήρητοι. Ο οραματισμός εστιάζει τον εγκέφαλο, προγραμματίζοντας τον, ώστε να τους αντιλαμβάνεται.    

<<Η αξία του εαυτού σου μετράται από εσένα και μόνον από εσένα, μην αναζητάς συνεχώς έξω από τον εαυτό σου  για έγκριση και επικύρωση, διότι δεν θα είσαι ευτυχισμένος. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να ευχαριστείς όλους τους γύρω σου, ξεκίνησε να ευχαριστείς τον εαυτό σου.

Να ζεις συνειδητά την παρούσα στιγμή, να εργάζεστε παραγωγικά διαμορφώνοντας το δικό σου μέλλον. 

Να κάνεις σήμερα αυτό που ονειρεύεσαι για αργότερα, εκτίμησε αυτά που έχεις τώρα. 

Απελευθερώσου από τους φόβους σου, ζήσε με ανιδιοτελή αγάπη. 

Γερνάς όταν σταματήσεις να ονειρεύεσαι και όταν χάνεις το ενδιαφέρον σου για τη ζωή. Γέμισε την ψυχή σου με τις αλήθειες του Θεού και να ακτινοβολείς το φως της αγάπης, αυτό σημαίνει νιότη. 

Είσαι τόσο νέος όσο πιστεύεις. Τόσο δυνατός όσο πιστεύεις. Τόσο χρήσιμος όσο πιστεύεις. 

Χρειάζεται προσοχή στο τι σκέφτεσαι και στο ότι λες γιατί εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλό σου ως πραγματική πληροφορία, την οποία έχει υποχρέωση να επεξεργαστεί ως υπερυπολογιστής >>”

6. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή.


“Διαχρονικά μου αρέσει το : 

 Live is Life των ΟPUS  (1984)  

ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ”

7. Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Από μένα να περιμένετε να αρχίσω να υλοποιώ τους στόχους μου για να καταφέρω να πετύχω τον σκοπό μου που δεν είναι άλλος μετά και από τα όσα πέρασα και ο οποίος είναι πάντα ένας να ζω ευτυχισμένος, με ευγνωμοσύνη, ευχαριστώντας τον θεό για ό,τι μου προσφέρει στην ζωή και να βοηθώ τους άλλους γύρω μου να ζουν και αυτοί ευτυχισμένοι. Ευελπιστώ να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας με απώτερο σκοπό  την απόλαυση του υπέροχου δώρου της ζωής.”

8. Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορεί να με βρει από την ομάδα μου στο Facebook << ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ>>

Μπορεί να με βρει στη υπέροχη συγγραφική ομάδα του εκδοτικού οίκου ευγνώμων  στον οποίο αισθάνομαι ευγνώμων για την άρτια συνεργασία μας. 

Μπορεί να με βρει στην Ιστοσελίδα  του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της Συμμαχίας Ατόμων με Σπάνιες Παθήσεις (Φώλια).”

9. Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι κάθε επιτυχία και ευόδωση των επαγγελματικών και προσωπικών σας  στόχων καθώς και μια ζωή γεμάτη υγεία , ευλογία και ευτυχία.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη.”