Τη Ζώη τη ξέρω χρόνια λόγω του ότι και οι 2 είμαστε από την Κύπρο, αλλά και από τη συνεργασία μας σε Κυπριακό site.

Την εκτιμώ ιδιαίτερα,διότι τη βλέπω να τρέχει και να κάνει με όρεξη αυτό που αγαπάει.

Ιδιαίτερη τιμή μου έκανε με τη θετική της απάντηση στο να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και αν είστε έτοιμοι πάμε να δούμε τι μου εξομολογήθηκε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για τη δημοσιογραφία;

“Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτή την συνέντευξη και να σας δώσω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο It’s My Life By Tina Michaelidou.

Από πολύ μικρή, γύρω στα 5-6 μου χρόνια, τα παιχνίδια που μου άρεσαν να παίζω ήταν να υποδύομαι ότι παρουσιάζω εκπομπή στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Σκεφτόμουν τους φανταστικούς μου καλεσμένους, έπαιρνα ένα μικρόφωνο και τους ξεκινούσα την συνέντευξη. Επίσης, με τα ξαδέλφια μου είχαμε τυπώσει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό με όλα τα νέα της εποχής και την πουλούσαμε στους συγγενείς μας. Καταλαβαίνεις πως το «μικρόβιο» το είχα από πολύ μικρή.

Μεγαλώνοντας αποφάσισα να σπουδάσω αυτό που αγαπούσα. Έδωσα Παγκύπριες εξετάσεις στις οποίες και πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσω και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα παρακολουθο’υσα και σεμινάρια τηλεπαρουσίασης στην ιδιωτική σχολή του Αντ1 Ελλάδος.

Σιγά- σιγά ξεκίνησα να κάνω την πρακτική μου στην ενημερωτική ζώνη του σταθμού τα Σαββατοκύριακα στο «6-10» με τους Καραμέρο και Χαριτάτο, αργότερα πήγα στον μουσικό σταθμό «Ρυθμός», ενώ το 2011 ήμουνα στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» στο Star, όπου για εμένα ήταν ένα δεύτερο «σχολείο» τηλεόρασης.”

2.Από site φέτος σε βλέπουμε στη τηλεόραση. Πόσο ευχαριστημένη με αυτό και τι στόχους έχεις βάλει για το 2017

“Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκα ως αρχισυντάκτρια σε ιστοσελίδες, κάτι που άφησα το 2015 όταν μου έγινε η πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθμό Plus για να παρουσιάσω την εκπομπή «Dolce Vita» με προσωπικές συνεντεύξεις διάσημων. Φέτος, ήρθε η πρόταση για την καθημερινή εκπομπή «’Ανω Κάτω», με συμπαρουσιαστή τον ηθοποιό Άλκη Χρίστου, κάτι που με γέμισε με πολύ χαρά αλλά και με μεγάλη ευθύνη, για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι στόχοι μου για το 2017 είναι να πάει πολύ καλά η συγκεκριμένη εκπομπή και να γίνουμε η καλύτερη παρέα για τον κόσμο. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ήδη πολύ θετικά και όμορφα, κάτι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.”

3.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους μας. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

“Η οικονομική κρίση σίγουρα μας έχει επηρεάσει όλους, όμως τα όνειρα μας δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ! Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, μετανομάζουμε τα «όνειρα» μας, σε «στόχους» και παλεύουμε για να τα κατακτήσουμε! Μόνο όταν δουλεύουμε κάτι που αγαπάμε πολύ μπορούμε και να ξεχωρίσουμε.”

4.Μίλησέ μας λίγο για την εκπομπή από ποιους αποτελείται και τι θέματα έχεις;

“Το «Άνω Κάτω»,  είναι μια ψυχαγωγική εκπομπή  με  «παρεΐστικη» και ανεβασμένη διάθεση, κέφι και αυθορμητισμό, που στόχο έχει να κρατάει την καλύτερη παρέα στους τηλεθεατές καθημερινά και να δίνει χρώμα στα μεσημέρια τους.  Συνεντεύξεις, λαμπεροί καλεσμένοι, καθώς και  θέματα lifestyle, μόδας, υγείας, μαγειρικής  και παιχνίδια, αποτελούν την θεματολογία της εκπομπής.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μόνο ο Άλκης και εγώ σε μια δίωρη εκπομπή για αυτό και διαλέξαμε την καλύτερη παρέα για να είναι μαζί μας, την Μαίρη Ταραλίδη, την  Μαρκέλλα Μαρίνα Κωνσταντίνου και τον Λουκά Χριστοδουλίδη.”

 5.Πόσο δύσκολο στις μέρες είναι να πετύχει μια εκπομπή,ένα site ή ένα blog;

“Σίγουρα στις μέρες μας βλέπουμε πολλές εκπομπές, ιστοσελίδες ή blogs πανομοιότυπα,κάτι που κάνει τον συναγωνισμό ακόμη πιο έντονο, όμως είναι και αυτό που μας κάνει όλους να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν έχει αξία αν τρέχεις μόνος σου!”

6.Αγαπημένη φράση και τραγούδι αυτή τη περίοδο ;

“Κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα, είναι μια ρήση που λέει «μην στεναχωριέσαι για κάτι που αλλάζει και για κάτι που δεν αλλάζει».

Τραγούδια αγαπάω πολλά και μου αρέσει να ακούω μουσική συνέχεια, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στην δουλειά. Έχω πολλά αγαπημένα ανάλογα με την διάθεση μου, αυτό που μου ανεβάζει όμως την διάθεση χρόνια τώρα όποτε το ακούω είναι το «Λατέρνα» του Στέφανου Κορκολή.”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Να έχουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε γύρω μας και ότι θέλει το μέλλον ας φέρει! Σίγουρα αγαπάω πάρα πολύ την δουλειά μου και αυτό που κάνω σήμερα αλλά το μέλλον ξέρει καλύτερα.”

8.Που μπορεί να σε βρει κανείς;

“Η τεχνολογία έχει και τα πολύ θετικά της, όπως το να ερχόμαστε σε επικοινωνία. Έχω λοιπόν και εγώ προφίλ στο facebook (Ζώη Αυγουστή) και στο instagram (ZoeA) και φυσικά καθημερινά στο «Άνω Κάτω» στις 14.15 από την συχνότητα του Plus!”

9.Μια ευχή για το It’s My Life By Tina Michaelidou

“Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία, να συνεχίζετε τα όμορφα θέματα, να αυξάνονται συνεχώς οι επισκέπτες σας και φυσικά υγεία και πολλά χαμόγελα!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»