ανθρώπινες σχέσεις

Οι σχέσεις στη σημερινή συνέντευξη θα αναλυθούν από μια αγαπημένη μου coach!

Η Μαρία είναι μια καταξιωμένη coach & σε πρόσφατη συνέντευξή της μου μίλησε για τον χωρισμό,τις ανθρώπινες σχέσεις & τις διαφορές στα είδη των coach.

Πάμε να δούμε τι μας είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για το coaching;

“Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκα τυχαία σε ένα εταιρικό σεμινάριο το οποίο περιείχε και ορισμένα κομμάτια προσωπικής ανάπτυξης.

Αμέσως μου δημιουργήθηκε η περιέργεια να ψάξω περισσότερο αυτόν τον κλάδο. Ξεκίνησα λοιπόν να διαβάζω βιβλία, να παρακολουθώ σεμινάρια, να μελετώ εκπαιδευτές και coaches που με ενέπνεαν.

Όταν συνειδητοποίησα την εκπληκτικά θετική επίδραση που είχε η εφαρμογή όλης αυτής της γνώσης στη ζωή μου.

‘Ένιωσα μια φλόγα να ανάβει μέσα μου.

Είχα μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να μεταδώσω όλη αυτή τη γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορώ.

Έτσι, επέλεξα την εξαιρετική Ακαδημία του IslandofMan Success Philosophy και ένα υπέροχο ταξίδι ξεκίνησε για μένα!

Μέσα από την Ακαδημία έκανα σπουδαίες αλλαγές σαν άνθρωπος και ταυτόχρονα απέκτησα τα εφόδια για να μπορώ να επιδρώ θετικά και σε άλλους ανθρώπους.

Δε σου κρύβω ότι τελειώνοντας τη φοίτησή μου, είχα μια γλυκιά μελαγχολία γιατί δεν ήθελα να τελειώσει όλη αυτή η «μαγική» (όπως συνηθίζω να λέω) διαδικασία.

Παρόλα αυτά, έχω την τεράστια χαρά και τιμή να έχω πλέον επίσημη συνεργασία με τον οργανισμό

‘Εχω αναλάβει το e-learning πρόγραμμα της Ακαδημίας σαν συντονίστρια κι εκπαιδεύτρια, οπότε η μαγεία συνεχίζεται…”

2.Τι διαφορά έχει ένας coach από έναν ψυχολόγο;

“Θα μου επιτρέψεις να μη σου μιλήσω για τον κλάδο της ψυχολογίας, καθώς δεν είναι το πεδίο μου. Μπορώ να σου πω όμως τι ακριβώς κάνει ένας coach.

Μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχοσύνθεση.

Μέσα από μία τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης, αμοιβαίας αποδοχής και ισότητας, προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με το μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους.

Και φυσικά να το αξιοποιήσουν όσο πιο λειτουργικά και παραγωγικά μπορούν.

Το coaching προσανατολίζεται στο παρόν και ιδιαίτερα στο μέλλον. Η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα στάδια, τα οποία εξαρτώνται από τις ανάγκες του εκάστοτε coachee.

Ενδεικτικά, μέσα από το coaching μπορεί κάποιος να ενδυναμώσει την πίστη στον εαυτό του, να θεσπίσει στόχους και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την υλοποίησή τους, να μάθει να διαχειρίζεται παραγωγικά τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, να ανακαλύψει περιοριστικές του πεποιθήσεις που τον μπλοκάρουν και να τις αντικαταστήσει με νέες ενδυναμωτικές, να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να ανακαλύψει το σκοπό της ζωής του, να καταπολεμήσει την αναβλητικότητα και τυχόν φόβους ή ανασφάλειες που τον εμποδίζουν να κατευθυνθεί προς τη ζωή που επιθυμεί και ας μη συνεχίσω γιατί η λίστα είναι πολύ μεγάλη…

Ο βασικότερος σκοπός πάντως είναι ο κάθε άνθρωπος να έρθει όσο πιο κοντά μπορεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.”

3.Οι σχέσεις αυτή την εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί! Συχνά το ξεχνάμε αυτό οι άνθρωποι. Το ότι μια σχέση είναι όμορφη σήμερα δε σημαίνει ότι θα είναι και αύριο. Για να ευδοκιμεί στο χρόνο μια σχέση χρειάζεται συστηματική φροντίδα, αγάπη, προσοχή. Η λέξη κλειδί είναι η επικοινωνία! Οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στην σωστή επικοινωνία. Τι εννοώ σωστή;

Ειλικρινής ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη, ενσυναισθητική ώστε να υπάρχει ελευθερία έκφρασης, έγκαιρη ώστε να μην συσσωρεύονται και μεγεθύνονται τα προβλήματα.

Τέλος, αποτελεσματική έτσι ώστε να παρέχονται κοινές λύσεις που βοηθούν τα μέλη μιας σχέσης να συνυπάρχουν αρμονικά παρά τις όποιες διαφορές τους.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στους νέους που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους;

“Τα όνειρα δεν περιορίζονται από το χώρο και το χρόνο, δεν χωρούν στα στενά κουτάκια της λογικής και της οικονομικής κρίσης.

Μόνο όταν ονειρεύεται ο άνθρωπος είναι ελεύθερος!

Μόνο όταν η ψυχή του διψά για το απίστευτο, το φανταστικό, το άφταστο, μόνο τότε είναι ελεύθερος ο άνθρωπος.

Η δική μου προτροπή σε όλους τους ανθρώπους είναι να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα που πηγάζουν από την ψυχή τους, να πιστεύουν πολύ σε αυτά και να ακολουθούν τα απαραίτητα βήματα προς την υλοποίησή τους γνωρίζοντας ότι θα συναντήσουν εμπόδια.

Τα εμπόδια είναι κομμάτι της ζωής! Δεν εμφανίζονται για να μας σταματούν αλλά για να μας κάνουν καλύτερους και να μας πεισμώνουν!”

5. Έναν άνθρωπο που έχει χωρίσει πρόσφατα, κατά πόσο θα τον βοηθήσει μια συνεδρία με coach;

“Λένε ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, κι αυτό γιατί σε κάθε σημαντικό χωρισμό περνάμε τα στάδια του πένθους.

Οι συναντήσεις με έναν coach μπορούν να βοηθήσουν έναν χωρισμένο άνθρωπο να διαχειριστεί και να ξεπεράσει γρηγορότερα τα αρνητικά συναισθήματα.

Να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, να χαράξει νέα πορεία και να κάνει συνειδητοποιήσεις που θα τον οδηγήσουν σε ορθότερη επιλογή του επόμενου συντρόφου του και στην αποφυγή λαθών του παρελθόντος σε μια επόμενη σχέση.”

6. Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτή την εποχή

“Με συντροφεύει τον τελευταίο χρόνο ένα απόφθεγμα του αγαπημένου μου μέντορα Νικόλα Σμυρνάκη:

«Στους δρόμους που επιλέξαμε να διαβούμε τα ροδοπέταλα είναι δική μας ευθύνη».

Όσο για το τραγούδι, μου βάζεις πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά, θα επιλέξω το «Ο κόσμος που αλλάζει» του Αλκίνοου Ιωαννίδη.”

7. Τι διαφορά έχει το Life από το Relationship Coaching;

“Το life coaching εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου, η οποία θα οδηγήσει και σε βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Για παράδειγμα, η σωστή διαχείριση των σκέψεων και των συναισθημάτων, η θέσπιση στόχων, η λήψη ορθών αποφάσεων, η ιχνηλάτηση των αναγκών και των αξιών μας είναι σημεία που δουλεύονται στο Life coaching και αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ευτυχία κάθε ατόμου.

Το Relationship coaching εστιάζει στη βελτίωση των συντροφικών, φιλικών, επαγγελματικών και κοινωνικών μας σχέσεων.

Ανάλογα με τις ανάγκες του coache, μπορεί να προσανατολιστεί σε κάποια συγκεκριμένη σχέση, π.χ. σε έναν γάμο, ή να αφορά γενικώς όλες τις σχέσεις στη ζωής ενός ατόμου.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μέσω του προσωπικού προφίλ στο Facebook: Maria Theodoropoulou

Μέσω του προσωπικού προφίλ στο Instagram: mary.theodoropoulou

Μέσω e-mail: mariatheo@islandofman.gr

9. Μια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Εύχομαι στην αγαπημένη μου Τίνα και σε όλη την ομάδα του Ex’s Ghost By Tina Michaelidou, να συνεχίσετε το όμορφο έργο σας με αγάπη και δημιουργικότητα, όπως μόνο εσείς ξέρετε!

Σας ευχαριστώ θερμά για την υπέροχη φιλοξενία!”

*Επίσης μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε και μια στήλη με coach εδώ!*