Τον Ευθύμη τον γνώρισα κατά τύχη όταν διάβαζα το site του. Είναι το 1ο ανδρικό site που διαβάζω γιατί θεωρώ ότι και οι άντρες αξίζουν να γράφουν και στη περίπτωση του Ευθύμη εγώ προσωπικά ταξιδεύω μέσα από τα κείμενά του είτε από τα εστιατόρια και τα φαγητά που μας παρουσιάζει, είτε μέσα από τα ταξίδια που πηγαίνει και μας κάνει να ζηλεύουμε.

Με τον Ευθύμη έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και είναι από τους καλύτερους συνεργάτες με μπόλικη τρέλα -με την καλή έννοια- και με όρεξη για δουλειά.

Μου παραχώρησε μια συνέντευξη και μου μίλησε για το site του, τις σχέσεις, την οικονομική κρίση,αλλά και για το τελευταίο του ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Πάμε να δούμε τι μου είπε :

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε το blog σου

“Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία και για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω για εμένα. Θα ξεκινήσω και θα πω, πως είμαι ο Ευθύμης και είμαι και καλά και around. Μεγάλωσα διαβάζοντας πολλά βιβλία γύρω από τις τέχνες και την ιστορία. Σπούδασα ιστορία και αργότερα μεταπήδησα στα οικονομικά με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού. Βέβαια το socializing το είχα πάντα και όπως καταλαβαίνεις συνεχώς ήμουν γύρω γύρω δίχως να έχω ηρεμία ποτέ. Πάντα ήθελα να μαθαίνω και να βγαίνω. Σαν ραδιοφωνικός παραγωγός επί 3 έτη ήμουν πολύ ενεργός στην κοινωνική ζωή του νησιού που βρισκόμουν τότε. Τώρα στην Αθήνα απλά είμαι around και μεταφέρω στο blog τον τρόπο ζωής μου και τα διάφορα δρώμενα με τον τρόπο που εγώ ξέρω. Το blog ξεκίνησε από μια πλάκα και ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, αν μπορώ να καταφέρω κάτι μόνος μου και όχι σε φιλοξενούμενο χώρο. Τελικά όχι απλά τα κατάφερα, αλλά ήδη μετράω 2 και κάτι χρόνια.”
2.Με τι θέματα καταπιάνεται το blog σου ;
“Το blog μου καταπιάνεται με εμένα και όσα ζω. Δεν θα καθίσω να κάνω κουτσομπολιό, ούτε το τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Δεν με αφορά άλλωστε. Μεταφέρω στα social πράγματα που κάνω και που μπορεί να τα κάνει ο καθένας μας αν έχει θέληση.”
3.Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;
“Το θέμα της οικονομικής κρίσης είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας και μπορεί να μας πάρει πολλές ώρες ανεξάντλητες να συζητάμε για αυτό. Εκείνο που έχω να πω στα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα, να κυνηγάνε τα όνειρα τους με όποιο κόστος και δίχως να προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι και δεν μπορούν να το υποστηρίξουν. Ξέρεις είναι κουραστικό να βλέπεις όλα τα 18χρονα μόνιμα τσίχλα, μπούκλα, βλεφαρίδα αυγοκόφτη και εκείνα τα τρισάθλια νύχια μόνο και μόνο γιατί το κάνει ο τάδε ή ο δείνα. Be yourself and trust your inner voice.”
4.Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό
“Ως ειδήμων εσύ μπορείς να μιλήσεις καλύτερα. Εγώ όμως εκείνο που μπορώ να πω είναι πως αν θες μπορείς να κρατήσεις μια σχέση. Αρκεί να αφήσεις και λίγο τον εγωισμό στην άκρη. Τα πάντα είναι θέμα εγωισμού και πως οι πλειοψηφία των γυναικών έχει ανδροποιηθεί , αν μου επιτρέπεται αυτή η έκφραση. Έχασαν την θηλυκότητα τους και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον άντρα να κάνει το παιχνίδι του. Τα πάντα είναι απόρροια της εποχής που ζούμε. Από την άλλη δεν ρίχνω το βάρος μόνο στις γυναίκες. Και οι άνδρες έγιναν πιο μαλθακοί. Έχασαν το ταλέντο του κυνηγού. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί μια σχέση. Όπως είπα και πιο πριν, πρέπει να μάθουν να ζούνε με το εμείς και όχι με το εγώ.”
5.Αγαπημένο τραγούδι και φράση
“Αγαπημένο τραγούδι το New York State of mind by Billy Joel και αγαπημένη φράση I’m in a New York State of mind. Οι λόγοι πιστεύω είναι ευνόητοι.”
6.Πρόσφατα επισκέφτηκες την Νέα Υόρκη.Ήταν κάτι που το προγραμμάτιζες μήνες πριν ή πήρες την απόφαση τελευταία στιγμή ;
“Νέα Υόρκη. Είναι η πόλη η οποία είχα ψύχωση μαζί της, όχι από το sex and the city, αλλά πολύ πιο πριν. Και πάντα όταν έχω ψύχωση με κάτι που δεν το γνωρίζω και είμαι έτοιμος να το γνωρίσω, αφήνω ένα παραθυράκι στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί να απογοητευτώ. Η Νέα Υόρκη ομως δεν σε απογοητεύει ποτέ. Και εμένα με έκανε να την ερωτευτώ. Έχει κάποια vibes που με έκαναν να αισθανθώ ότι ανήκω εκεί και πως σε κάποια άλλη ζωή είχα γεννηθεί εκεί. Το ταξίδι ήταν κάτι αυθόρμητο. Πάντα υπήρχε η ιδέα του να την επισκεφτώ. Μια Πέμπτη απόγευμα μετά την πίεση της δουλειάς και της τραγικής καθημερινότητας που ζούμε – όλοι γύρω μας δεν χαμογελάνε πια, μια μιζέρια και μαυρίλα- απλά αποφασίσαμε με τον συγκάτοικο μου να γίνει αυτό το ταξίδι. Σε λιγότερο από ένα 24-ωρο είχαν κανονιστεί τα πάντα. Άλλωστε μπορεί να είμαι ταύρος αλλά με δίδυμο ωροσκόπο όλα είναι πιθανά με εμένα.”
7.Ποια μέρη επισκέφτηκες εκεί και τι σου έκανε εντύπωση ;
“Όλο το Manhattan είναι ένα όνειρο. Μέσα σε 8 μέρες κάναμε πράγματα που γνωστοί μου που μένουν 2 χρόνια δεν έχουν κάνει. Η κάθε γωνιά της Πόλης έχει και κάτι το διαφορετικό. Σαφώς τα rooftop bars είναι κάτι μαγικό. Έχεις την αίσθηση ότι θα σηκώσεις το χέρι και θα αγγίξεις κάποιον ουρανοξύστη. Broadway ένα μικρό διαμάντι πολιτισμού με τα θέατρα του. Πρέπει οπωσδήποτε κάποιος που θα επισκεφτεί το Manhattan να δει κάποια παράσταση. Εμείς προτιμήσαμε το Φάντασμα της Όπερας. Times Square, η περιοχή που είναι μονίμως μέρα. Upper East Side & Central Park, μια όαση ηρεμίας μέσα στους ξέφρενους ρυθμούς. Midtown η χαρά για όποιων θέλει να ζήσει στο έπακρο την πόλη. West Village / Greenwich / Chelsea / Meatpacking district περιοχές που κάποτε δεν μπορούσες να επισκεφτείς και όμως τώρα ξεπερνούν σε αντικειμενική αξία το Upper East Side. Ειδικά το Meatpacking District, φαντάσου κάτι σε Λαχαναγορά Ρέντη η οποία έχει ανέλθει τόσο ώστε όλη η νυχτερινή ζωή με ακριβά εστιατόρια, όπως το αγαπημένο μου Buddakan και όλοι οι ακριβοί σχεδιαστές έχουν τις μπουτίκ τους εκεί. Στο Financial District χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας, βλέπεις κάποιον μικροκαμωμένο με κοστούμι και όμως αυτός κανονίζει το αύριο όλης της οικονομίας. Μελανό μόνο σημείο η περιοχή γύρω από τους Δίδυμους Πύργους, παρά το One World που έχει χτιστεί αισθάνεσαι λίγο αμήχανα. Είναι πολλά και μπορώ να μιλάω για ώρες. Πάντως όποιος χρειαστεί οδηγίες μπορεί να με ενοχλήσει.”
8. Όπως ξέρεις γράφω για πρώην όπως η Carrie που έγραφε για τον Mr.Big. Είδα ότι επισκέφτηκες μέρη που γίνανε τα γυρίσματα. Πες μας την εμπειρία σου
“Sex and the City. Μια σειρά που μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές. Μια σειρά που απομυθοποίησε τις σχέσεις, μίλησε ανοιχτά και δίχως taboo για το σεξ, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και γενικά με πολύ ευθύ τρόπο για τα πάντα γύρω μας. Κάτι που προηγούμενες σειρές δεν τολμούσαν. Αυτήν την σειρά της ερωτεύτηκα γιατί μίλησε ανοιχτά. Είμαι άνθρωπος που μιλάω ανοιχτά και ιδίως να ωραιοποιώ τις καταστάσεις. Μου πήγε αυτή η σειρά. Άλλωστε στην παρέα μου πάντα μιλάγαμε και μιλάμε ανοιχτά και ειλικρινά. Ως λάτρης λοιπόν της σειράς, αφιέρωσα κάποιες ώρες να επισκεφτώ το Magnolia Bakery με τα απίστευτα cupcakes και διάφορες άλλες λιχουδιές, το σπίτι της Carrie που βρίσκεται στην 66 Perry Str, αν και στην σειρά βρισκόταν στο Upper East Side, φάγαμε στο Buddakan που έγινε το rehearsal dinner του γάμου, επισκεφτήκαμε την βιβλιοθήκη που θα γινόταν ο γάμος και το Bryant Park. Γενικά όπου περπατήσεις στο Manhattan θα δεις σημεία που έγιναν γυρίσματα. Επισκέφτηκα βέβαια το κατάστημα της Sarah Jessica Parker, ο ναός των high heels. Και είχα την τύχηα να συναντηθώ με τον Mario Cantone- κατά την σειρά Antoni Marantino. Έτσι είναι το Manhattan περπατάς και σίγουρα κάποιος θα βρεθεί στο διάβα σου.”
9. Θα ξαναπήγαινες Νέα Υόρκη και αν ναι που θα ήθελες να ξαναπάς ;
“Εννοείται πως θα ξαναπήγαινα. Η βαλίτσες πάντα είναι έτοιμες. Ξέρεις είναι πολλά τα μέρη που γεννιόνται στο Manhattan. Αυτό που σήμερα είναι in μπορεί σε 1 χρόνο να πάψει. Γειτονιές γεννιόνται. Για παράδειγμα, πριν 4-5 χρόνια δεν υπήρχε ούτε το NOHO (north of SoHo) ούτε η NOLITA (north of Little Italy) τώρα όμως υπάρχουν. Ένας δρόμος μπορεί να καθορίσει μία περιοχή. Για παράδειγμα η TriBeCa είναι το Triangle Below Canal Str. Οπότε αν ξαναπάω του χρόνου σίγουρα κάτι νέο θα δω.”
10. Αν έβρισκες δουλειά εκεί θα έμενες μόνιμα ;
“Το θέμα είναι ότι όποιος με ξέρει πίστευε πως απλά θα τους έστελνα ένα mail και θα τους ενημέρωνα πως πλέον μένω μόνιμα εκεί και αφήνω την εδώ ζωή μου. Οπότε νομίζω πως την έχεις την απάντηση. Ναι, θα έμενα μόνιμα και για πάντα. Τα πάντα είναι ένα ρίσκο και ως Έλληνες έχουμε το στοιχείο του χαμαιλέοντα στο αίμα μας και μπορούμε να προσαρμοζόμαστε παντού.”
11.Τέλος μια συμβουλή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou
“Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις με τόσο πάθος. Μην το χάσεις ποτέ αυτό. Αυτό είναι η κινητήριος δύναμη σου και αυτό που σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.”
Αν θέλετε να διαβάσετε και άλλα νέα του από την Νέα Υόρκη μπορείτε να μπείτε εδώ 
Τον Ευθύμη μπορείτε να τον βρείτε :
*Το φωτογραφικό υλικό είναι προσωπική ιδιοκτησία του Ευθύμη και μας τις παραχώρησε για την συνέντευξη*