Πριν λίγες μέρες σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο βάζοντας και τους πρώην μου στο παιχνίδι -κυρίως με όσους έχω  επαφές- γιατί πάντα εκείνοι είχαν την τάση να μου αφιερώνουν τραγούδια για κάποιον λόγο ανεξήγητο και φυσικά ποτέ δεν θέλησα να μάθω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να επιλέξεις κάποιο τραγούδι για τον καθένα,γιατί υπάρχουν πολλά που μπορείς να τους αφιερώσεις.

Επειδή ονόματα δε δίνω θα σας τα πω με βάση τα ζώδιά τους -υπόψιν ότι θα έχουν και τη δική μου απάντηση/αφιέρωση- :

  • Ταύρος : Κάποτε μου αφιέρωνε το “Να την προσέχεις” τώρα μου αφιερώνει από Πλούταρχο το “Να σαι καλά” επειδή πραγματικά νοιάζεται για εμένα.
  • Αιγόκερως : Κάποτε μου αφιέρωνε το “Let Her Go”,τώρα το γύρισε και αυτός σε Πλούταρχο με το άσμα “Το Καλύτερο Παιδί” κάτι που αμφιβάλλω αλλά ας όψεται.
  • Κριός : Ποτέ δεν μου αφιέρωσε γιατί δεν ρώτησα και εγώ ποτέ -όχι γιατί δεν με ένοιαζε,αλλά γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ειλικρινής μαζί μου- όταν του ζήτησα να μου στείλει ένα τραγούδι με μια μικρή δυσκολία καταστάλαξε στο “Δύσκολέ μου χαρακτήρα” επειδή δεν φέρθηκε σωστά,αλλά και επειδή είμαστε και οι 2 δύσκολοι χαρακτήρες.

Η αλήθεια είναι ότι οι 2 επιλέξανε Πλούταρχο που σημαίνει ότι με ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και ότι ακόμα θυμούνται αυτά που μου άρεσαν και μου αρέσουν.

Τι αφιερώνω όμως στον καθένα ;

  • Ταύρος: Για το ταυράκι επειδή ήταν η 1η μου σχέση και ήμασταν μικρά και αθώα αφιερώνω αυτό “Ζήσαμε”, ήταν από τους καλύτερους πρώην ίσως και ο μοναδικός που άξιζε. Ελπίζω να βρει την κοπέλα που πραγματικά του αξίζει,γιατί είναι απίστευτο παιδί.
  • Aιγόκερως: Για τον συγκεκριμένο κανονικά θα έβαζα την αδυναμία του που δεν είναι άλλος από τον Πλούταρχο μετά από πολύ σκέψη καταστάλαξα στο “Έλεγες” ένα τραγούδι που όταν το πρωτοάκουσα μου θύμισε εκείνον
  • Κριός: Στον συγκεκριμένο δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, μου ήρθαν στο μυαλό χιλιάδες τραγούδια,αλλά με μεγάλη δυσκολία καταστάλαξα στο “Ποτέ Ξανά” με στίχους γεμάτους νόημα που ευελπιστώ να καταλάβει σύντομα πόσο με πείραξε αυτό που έκανε.Αν και το έχει καταλάβει,αλλά επειδή είμαι δύσκολος άνθρωπος δε συγχωρώ καθόλου εύκολα και δε δίνω ευκαιρίες. Είμαι της άποψης ότι είχες την ευκαιρία σου,ας μη τα έκανες μαντάρα.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να αφιερώσω σε όλους το “Αν είχα μείνει”, και το “Χειρότερα” ή στον Κριό να αφιερώσω το “Άλλον Άνθρωπο” και στον Αιγόκερω το “Σταμάτησα σε σένα”.

Όπως και να έχει ο κάθε πρώην παίρνει το άσμα που του αξίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αξίζουν έναν στίχο από το άσμα του Κιάμου “Αλλού εσύ”:

“Αλλού εσύ κι εδώ σιωπή..και προσευχή να μην υπήρχες…”